Недекларирана валута за над 1,7 млн. лв. задържаха на "Капитан Андреево"

Близо 20 млн. лв. са заловени от началото на годината
10 юли 2023 13:03, Елка Василева
10
Недекларирана валута за над 1,7 млн. лв. задържаха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха недекларирана валута с левова равностойност 1 763 356,76 лева, укрита в микробус с турска регистрация, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая прокуратурата е привлякла като обвиняем по бързо производство 43-годишен турски гражданин.

На 7 юли превозното средство пристига на пункта на изходящо трасе от страната. Товарният микробус е пътувал от Германия за Турция през България. Митническите служители извършат щателна проверка, при която откриват в кухини в страничната врата и в срещуположната на нея стена на товарното помещение на автомобила евро банкноти в различни купюри. Установени са недекларирани общо 901 590 евро с левова равностойност 1 763 356,76 лева.

Това е най-голямата сума недекларирана валута, открита в микробус на "Капитан Андреево", отбелязват от митницата.

С този случай откритата и задържана валута на пункта с Турция от началото на година е вече близо 20 млн. лева. Според статистиката на митницата през цялата 2022 г. общата стойност на установените незаконно пренасяни парични средства през "Капитан Андреево" е около 27 млн. лева. Най-често обект на трафик са евро и британски лири.  (БТА, Николай Грудев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 9 месеца
Евала на бай ганйо.. крадеца..много хляб има в тая митница.. само се чудя ако се докажат тия пари.. кво ще праи митница ще пукне от яд върни жено всичко квото си купила че шени вкарат там дето слънцето не греее.. пандела..
7
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 9 месеца
Абе май ще взема да си отворя офис по преподаване как да не минеш през България и ако случайно минеш да минеш с по 100 коли по 5 човека по сто хиляди е равно на.....това което Българската митница не може да вземе...
6
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 9 месеца
Ето за това искам да работя на митницата... и ще забогатее за 6 месеца.. кой знае колко пари има събрани от тая митница и злата.. Само се чудя как така лесно ги хващат..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киретата се вихрят ама са ги гепили тоя пьт
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Би трябвало да се конфискува цялата сума,а не само 30 % от нея,щом е незаконно пренасяна.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голям берекет до края на годината се очаква 40 млн.лева да влезнат в касата за отчет в някои направления и продължаване на направленията за разпределения къде да се насочат.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това ,че сумата е открита,не означава,че е конфискувана.
1
4
 
6
 
! Отговори
Marko Polo преди 9 месеца
Все още няма документиран исторически прецедент някой да е успял да прекоси долината на крадливо-грабливо-ебливото племе българско без да е бил окраден, обран и ограбен.