Арестуваха тартор на просяци-менте в Бургас

Единият от тримата е жертвата на Динко
10 авг 2023 14:56, Александър Попов
27
Арестуваха тартор на просяци-менте в Бургас
Снимка: БГНЕС

58-годишен криминално проявен бургазлия, склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи, е задържан в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас.

Задържаният организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единият от тримата – 55-годишен мъж от Ловеч, обичайно се представял за инвалид с една ръка или без крака, пребивавайки най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол. Именно за него се предполага, че е нападнатия от Динко от Ямбол.

Другите двама – на 30 и 59 години, просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58-годишния бургазлия. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на „печалбата“, като подсигурявал и транспорта до „работното им място“.

58-годишния криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 24 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали „жертви на трафик“. Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по компетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: БургасМВРпросяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 4. Преди време (миналата година през лятото) мисля, че беше в началото на Витошка откъм Съдебната палата, като вървях отляво видях множество гълъби струпани и като се доближих още малко видях, че всъщност доста от тях са кацнали върху една възрастна жена, която май беше седнала на нещо и имаше малка количка. Постреснах се, защото не бях виждал такова нещо. Поговорихме малко и оставих малко пари. Някой знае ли дали е още там и как е? Видя ми се искрен, добър човек.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
не им давайте пари, всичко е постановка
21
0
 
2
 
! Отговори
Хюго Капет преди 9 месеца
Очаквам спешно свикване на народното събрание и вкарване на изменения в нк с криминализация на просията и въвеждането на смъртно наказание за нея.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все пак Динко свърши полезна работа. Видя се, че хората масово го подкрепят и беше предприета акция срещу бедствието, наречено просешка мафия. Но дано не остане само с тази малка стъпка - трима заловени плюс един, който им бил тартор. Този скромен арест да не се окаже само хвърляне на прах в очите на обществото ни, докато някоя друга сензация не грабне вниманието на масите.
19
0
 
1
 
! Отговори
полисманите преди 9 месеца
пазят джуреффците . фсе едно са ги унудили насила да изкарат за бос.всички тези схеми денкооу се занимава и са ясни . и сем е наясно . Соня чете и невярва.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тюх, оставиха без работа оня със свинските опашки!!
17
0
 
1
 
! Отговори
18в, Франция. преди 9 месеца
Капитан Едмонд Дантес бяга с хитрост от затвора на замъка Ив и под псевдонима граф Монте Кристо, много богат, но огорчен и предаден, започва отмъщение срещу предателите си. Първо намира Бруто, незаконен син на кралския прокурор, в бърлогата на Учителя, където детето е обучавано на тънкия занаят на джебчийството и просията. Подобни моменти има в "Парижките потайности" и "Принцът и просякът". Напоследък се спори даже кой е древният занаят-тоя дето всички знаят или да очориш някой с ловка измама.
16
5
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Просетето е вид доброволно дарение . И не би трябвало да се наказва . А Динко е прав на ден се изкарват по 200-300 лв ,без данъци . Навремето не вярвах докато сам не се убедих .
15
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Намирам коментарите за Динко глупави .Като си голям тарикат отиди при тартора ,отиди при криминалната структура която кара просяците да просят.Динко бие някъв пенсионер,на които в края на деня му вземат парите .На умряло куче нож вади и се постнал на инстаграм да се покаже колко е велик
14
0
 
15
 
! Отговори
Не ми се вярва преди 9 месеца
за един татор да "работят" само трима. С тези тримата ще си измие ръцете. Сигурно поне още 30 просят за него тук и там.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-напред да се установи всеки един от тримата откога проси за този тартор. Не е проблем да се установи по колко пари средно на ден са изкарвали. Да се пресметне общия сбор от тази сума и тези тримата заедно с тартора им да бъдат осъдени да свършат общественополезна работа точно колкото за тази сума. Така ще се издължат на обществото за това, че са го ограбили чрез измама.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако не са потърсили помощ от полицията и не са заявили, че насила ги принуждават да просят, никакви жертви на трафик не са. Редно е да ги съдят за измама с цел лично обогатяване чрез нетрудови доходи.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко е Исус! Върши чудеса.
10
0
 
17
 
! Отговори
Аман преди 9 месеца
Били разпитани в качеството им на жертви на трафик направо ще падна. Мисля,че трябва да бъдат разпитани в качеството им на обвиняеми за измама извършвана в условията на продължавано престъпление. Може и рецидивисти да се окажат. Трябва да бъдат съдени и при наличие на достатъчно доказателства за извършено престъпление да бъдат Осъдени и тикнати в затвора!!!
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко да прощава, че се опитва да разбуди тоа заспало племе и го преследват съдебно.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно тарторите са се отчитали на ушевите,за да не ги закачат,но сега много се разсмърдя. Корумпайците имат тарифа за всичко ,кешиш ли редовно, всичко е ток. Спреш ли ,се четеш по вестниците.
7
0
 
45
 
! Отговори
... преди 9 месеца
И пак благодарение на някой гражданин, пък бил той и Динко Лечителя. А не знаех, че просяците си имат отдел човешки ресурси(тартор).
6
0
 
47
 
! Отговори
Костадин К. преди 9 месеца
Не се казва тартор на просяци, а мениджър човешки ресурси.
5
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега да му се извинят на Динко и да му върнат сумата, срещу която го пуснаха.
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки ден има същите просяци на тротоара пред съдебната палата в София. Лично съм виждал как тези "тартори" ги оставят и подготвят за просията. Никой не си мърда пръста да се занимава с тях.