Камион с ябълки се оказа пълен с пиротехника на Дунав мост

Митничарите открили 27 палета с пиратки и римски свещи
28 ное 2023 23:30, Анисия Иванова
6
Камион с ябълки се оказа пълен с пиротехника на Дунав мост
Снимка: БГНЕС

Митническите служители на ТД Митница Русе заловиха камион с 27 палета с пиротехнически изделия, декларирани като ябълки. 

На 26.11.2023 г. митническите служители селектирали за рентгенова проверка товарен автомобил, напускащ България през Дунав мост край Русе.

Според документите, представени от водача, камионът е бил натоварен с ябълки. При извършената проверка, обаче митническите служители набелязали зони с необичайна плътност, които проверили и физически.  Установили, че в отбелязаните зони се превозват пиротехнически средства в кашони, общо 27 палета с пиратки и римски свещи. 

Пиротехниката е иззета, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МитнициРусепиратки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По скоро си представи това ако гръмне в центъра на Румъния какво ще стане.
3
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
А само си представете какъв кошмар щеше да е ако камионът беше с декларирано съдържание пиротехника, а бяха открили в него зони пълни с ябълки!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 1 - Ти помниш ли, когато минималната беше станала 420 лева, а на митничарите още им беше 250 лева заплатата, защото никой не му пкало. В смисал - 250 лева се вадят на час - чисто, след като се разплатш с колеги и шефове.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко подкуп са взели митническите служители, за да пуснат камиона?! Не познавам неподкупен служител на Агенция Митници! Двама познати митнически инспектори имам и пращят от пари! Да не мислите, че е само от заплата.