Над 84 000 "маркови" стоки задържаха на Капитан Андреево

Контрабандата била в камион, влизащ от Турция
31 яну 2024 17:38, Анисия Иванова
5
Над 84 000 "маркови" стоки задържаха на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха 84 175 текстилни изделия, спортни обувки и чанти на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 21.01.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремрке с турска регистрация. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозва стока – текстилни изделия от Турция през България за Белгия, съобщиха от митниците.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 230 колета, съдържащи общо 78 658 текстилни артикула, сред които чорапи, спортни екипи, панталони, мъжки боксерки, блузи, якета, детски комплекти, с обозначения на световноизвестни марки.

В колетите са открити още 3290 чанти, както и 2227 чифта спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на права върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Но господине, тази стока не е оригинална" ... "Ама госпажа, мъ оу! ЗНАМ!"
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В интерес на истината, много от тях често са "оригинални", просто когато Адидас е платил за 400 000 чифта, във фабриакта е останал материал за още 40-50 000, така и така машините са били настроени, хората са били там, правят си още и си ги продават, като до нас достигат на 1/4 от цената. Какво лошо има в това, не разбирам, но сега някой "държавник", ще ми оясни ...
2
0
 
3
 
! Отговори
Старши митничар преди 2 месеца
Няма страшно, в ОЛХ има достатъчно запаси...
1
0
 
6
 
! Отговори
История преди 2 месеца
Да си направим сметката какви....маркови стоки...купуваме от БГ магазините.....затвор за такива търговци ментета...