Тръмп се оплака, бил преследван като Навални

Бившият президент бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба
21 фев 2024 07:39, Петър Бойчев
17
Тръмп се оплака, бил преследван като Навални
Снимка БГНЕС

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, който умря миналата седмица в затвора, предаде Франс прес.

Бившият президент на САЩ бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами за изопачаване на реалната стойност на империята му от недвижими имоти с цел по-изгодно финансиране от банките. Той оприличи тази санкция на начина, по който бе третиран главният опозиционер на Владимир Путин в Русия, съобщи БТА.

"Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм", заяви той на проява в Южна Каролина. Тръмп нарече съдията по делото "ненормалник". "Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес", добави той, цитиран от Асошиейтед прес.

Запитан от журналистка от "Фокс нюз", Тръмп не спомена Путин, а само приветства Навални като "много смел мъж", който по думите му е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се връща в Русия. "Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в много отношения", каза той.

Смъртта на Навални породи вълна от възмущение в западните страни, а американският президент Джо Байдън каза, че руският му колега Путин е отговорен за нея.

Тръмп обаче не реагира веднага и бе атакуван затова от опонентката си в първичните избори при републиканците Ники Хейли. "Фактът, че не казва нищо за Навални, показва, че или е на страната на Путин и мисли, че е добре да убиваш политическите си опоненти, или просто не смята, че това е важно", заяви тя в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
и аз търпя финансови загуби от години и много ме е яд значи
15
0
 
4
 
! Отговори
славчо преди 2 месеца
ами ситуацията си е същата. За един режим дали ще утепе опозицията или чрез прокурорите си ще и забрани да се явява на избори резултата си е същия за властта и дълбоката държава............
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Тръмп беше в хуманната Русия на Путин,досега да е осмърдял трънките
13
1
 
5
 
! Отговори
ник преди 2 месеца
не знам защо даваме света на тези лудите... явно ние сме по-зле
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След няколко дни размисъл ако това е изобщо възможно при Тръмп той заяви че Путин не бил виновен за смъртта на Навални. Виновен бил самия Навални че не се е криел от Путин някъде на Запад. Ето това са външнополитическите разбирания на кандидата за президент на САЩ Тръмп. Христос и той си е виновен за разпятието си защото се е върнал в Ерусалим вместо да се крие в пустинята. Това е "логиката" на кандидата Тръмп.
11
1
 
6
 
! Отговори
... преди 2 месеца
тръмпя си е дружка с путин! даже като убиха Навални и тръмпя 2 - 3 дни мълча и нищо ни казваше! Чак сега почна да казва, че някъде някой умрял! много яка дружки са тръмпя и путин! затова е така!
10
2
 
2
 
! Отговори
Путин уби Нотариуса преди 2 месеца
Като Навални
9
2
 
3
 
! Отговори
Боку Невалний преди 2 месеца
Бойко Рушката ме арестува по заповед на Лена Путина
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и нотариуса го ликвидираха като навални..
7
4
 
4
 
! Отговори
Няма как преди 2 месеца
Защото Психопата който уби Навални е приятел на Тръмп
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко Борисов вчера също се оплака, че е арестуван от Киро също като Навални. Ако не сме в ЕС щял да е още в Сибир.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според бай Дончо берлинският пациент е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се връща в Русия. Трябваше, но на неговите западни покровители им трябваше сакрална жертва на територията на РФ. Те не му разрешиха да остане извън Русия.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални също беше свързан с финансови измами. След като разбра, че ще му дръпнат паничката, стана опозиционер. Единствената му политическа дейност е да информира западните медии как го репресират. Ако искаха да го отровят щяха да го сторят. Не с Новичок, а с други по-обикновени средства. Използването на Новичок гарантира руската следа. Само че създателят на отровата живее...в САЩ! Така че Тръмп и Васил Божков също са политически репресирани. Точно преди изборите...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бай Дончо бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба по обвинения на тази, която преди няколко години бе казала, че ще го преследва и малтретира до дупка. Тя е прокурор.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква е разликата между САЩ и Русия.Че американският Навални няма да умре в затвора, а ще стане президент.
1
6
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
перко наумов.