Арестуваха мъж за притежание на защитени пойни птици

Иззети са 54 екземпляра, които били затворени в малки клетки
26 фев 2024 19:52, Анисия Иванова
12
Арестуваха мъж за притежание на защитени пойни птици
Снимка: МВР

Полицаи от Девето РУ - СДВР задържаха млад мъж за притежание на защитени видове пойни птици. Иззети са 54 екземпляра, които били затворени в малки клетки и отглеждани в условия, застрашаващи живота им.

Действията на служителите започнали непосредствено след постъпил сигнал за отглеждани пойни птици от дивата фауна, защитени от Закона за биологичното разнообразие. Незабавно сформираният екип, в присъствието на еколог орнитолог към БАН, извършил претърсване на жилище в ж.к. "Филиповци".

В рамките на оперативните действия са открити общо 54 птици от различни защитени видове - 27 от вида кадънка (щиглец), 13 от вида зеленика, 7 елшова  скатия, 5 обикновено конопарче, кос и една чинка. Установено е, че всички те били затворени в малки клетки и отглеждани в неподходящи условия, застрашаващи живота им. Иззети са също множество клетки и мрежи за ловене на диви птици.

С полицейска заповед за срок до 24 часа бил задържан 21-годишният обитател на жилището. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура на мъжа е наложена мярка "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на този, който се е обадил в полицията. Само така! Сигнализирайте смело за подобни незаконни и нехуманни своеволни постъпки. Дано глобата е сериозна, че да го опари хубаво.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Zoo парковете кога ще се премахнат у нас?? Защо държите животинките в клетка?
9
4
 
7
 
! Отговори
До 4,5,6 преди 2 месеца
У.pog.uте сте вие, кучелюбци и котколюбци! Домовете ви са к0чини, *** на ak0 и nuko от домашните ви любимци. Правите градинките на k0чини. Животните, които храните,разнасят болести. Освен това сте и ненopмaлни.
8
0
 
6
 
! Отговори
И АЗ ГЛЕДАХ ПО-РАНО преди 2 месеца
ТАКИВА ПТИЦИ, НО В ЕДИН МОМЕНТ РЕШИХ ЧЕ ТРЯБВА ДА СА НА СВОБОДА
7
6
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 месеца
Пойните птички живеят по-дълго в клетка отколкото на свобода. Могат и да се размножават в клетка или волиера. Щиглецът и скатията не са застрашени видове - напротив широко разпространени са. Вместо да забранява държавата да регламентира.
6
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 2 месеца
До Анонимен 5 - "Сега да го затворят и него в един карцер 2на 2 за 3 месеца" ---- много си хуманен - виждаш ли снимката??? В тия 2 на 2 трябва да е с още 10 бокклука като него, да са един върху друг и да си с*рат на главите, никакви кофи, а ядене да им дават на 2 дена веднъж! И пак е твърде хуманно за такива урроди!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега да го затворят и него в един карцер 2на 2 за 3 месеца .Само хляб и вода и една кофа
4
6
 
11
 
! Отговори
що за същество? преди 2 месеца
Това НЕ са хора, а изчаадия или нещо по-долно! Що за ... не знам и аз... трябва да си, за да направиш това? Ловиш и гледаш незаконно - за това си поемаш риска, но да ги мъчиш по подобен начин??? Гледайки снимката ми се къса сърцето! Едно върху друго! Като в "заводите" за месо (НЕ съм веган, но е отвратително) - на едни поточни ленти, пиленца се търкалят и ги удрят с метални пръти и ги хвърлят в дупки едно върху друго като картофи! Това трябва да си САДИСТИЧЕН ИЗВЕРРГ, за да го измислиш дори!
3
1
 
15
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 2 месеца
В тази държава всички сме виновни.Кой птици гледа,кой прасе без марка. Някои даже сме толкова нагли,че понякога си купуваме Адидас менте.То неотсъдени не останаха.Освен ония в парламента.Ама те да друго тесто хора,не са престъпници.
2
3
 
10
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Утре и за декоративни рибки. Просто почакайте.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A нenoйнитe, зaщo нe ca защитени?