Майката на убития Митко: Страх ни е да не пуснат близнаците

Тя се закани всеки ден да е пред прокуратурата
26 мар 2024 11:35, Нели Христова
5
Майката на убития Митко: Страх ни е да не пуснат близнаците
Снимка: БГНЕС

С постоянни протести пред съда и прокуратурата заплаши майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова, ако близнаците Валентин и Борислав Динкови, срещу които днес продължава съдебният процес, се разминат с леки наказания. "Притесняваме се, че могат да се отърват с леки присъди. Ако това стане, всяка седмица ще сме тук", отсече Бакалова.

Десетина близки и приятели на жестоко пребития 24-годишен мъж се събраха, за да изразят недоволството си часове преди поредното заседание срещу обвинените в лично укривателство братя Борислав и Валентин Динкови.

Димитър издъхна вечерта на 20 юли м.г. Заподозрян за убийството му е Рангел Бизюрев, който след месеци укриване в чужбина, миналата седмица беше предаден на българските съдебни власти. След екстрадицията му той каза, че е удрял Митко 4 пъти в тялото, но не и в лицето. И отрече близнаците да са участвали в побоя. Те са обвинени в помагачество на Бизюрев да зарови трупа и да избяга.

"Кой удари Митко в лицето? Кой изкара Митко от дома ни? Рангел Бизюрев е казал, че е отишъл на среща. Кой я организира", пита майката на Димитър. Според нея замесените са много повече и настоява всички да бъдат разпитани от психолози и криминалисти. "Всички да си свършат работата качествено. Защото тук имаме двама братя, които си сменят показанията и всичко прехвърлят на Рангел", категорична беше Атанаска Бакалова.

Жената поиска отново да бъде проведен нов следствен експеримент, както и двете дела да бъдат обединени в едно - само за убийство. "Най-голямото ни опасение е, че днес могат да бъдат пуснати да се приберат в дома им", заяви Бакалова.

Протестиращите поискаха да се срещнат с Окръжния прокурор Ваня Христева и Бойка Лулчева, която наблюдава делото за убийството. Искането им обаче беше отхвърлено, понеже приемният ден е утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Събира се цяло село и ги респектира докато започнат процеси на стимулирана (и масирана) пролиферация на остеобласти, с множество локации по въпросните близнаци :).
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малките муленца на местния милиционерски дилър...ако съдът не покаже какво е правосъдие мисля,че хората от Цалапица ще вземат нещата в свои ръце и ще стане страшно...мислете му!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
утепайте ги като ги пуснат и проблема е решен
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за съжаление опита ни показва, че убийците ги пускат, да им бутнат един фас трева, със сигурност няма да ги пуснат, но за убийство...