Опасна тенденция: Случаите на домашно насилие ескалират

Поредният случай - млад мъж прободе с ножица половинката си
51
Опасна тенденция: Случаите на домашно насилие ескалират
Снимка: Pixabay

Фрапиращ случай на домашно насилие във Великотърновско. Млад мъж прободе няколко пъти с ножица по главата половинката си, която е от Узбекистан. Случаят е от град Елена, където близо 20 години по-младият мъж е нанесъл нараняванията с ножицата от ревност.

„Жената беше неадекватна. С много рани по главата – най-вече по лицето, клепачите и ушната мида. Тъй като повечето рани бяха в областта на очите – тя беше приета в Очно отделение. освен това имаше дълбока рана на ръката и наранявания по долните крайници, поради което беше обработена от хирург. Тя вече е по-добре. Малко е стресирана, но вече се възстановява. Комуникираме на българо-руски език. не може да говори български, но го разбира”, заяви пред Нова телевизия д-р Елка Миланова, началник на Очно отделение МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов”.

„Живеем е едно дежа вю. С над 30 години стаж съм в хирургията и напоследък се наблюдава една опасна тенденция – тези случаи на домашно насилие да ескалират”, подчерта д-р Николен Стойнев, началник на Хирургичното отделение, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Той подчерта, че жената - освен прободните рани, е имала и много охлузвания и синини в областта на шията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: насилие
Още от Крими
Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кучетата ли ги ражадат???
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 47 : "Никой не заслужава да бъде бит"? Това ли ти е логиката с която да се качвате на главата на някой? Не минава. Ако прекалиш - ще си получиш каквото си заслужаваш, нито повече, нито по-малко. Просто се старай да не прекрачваш червените линии, и аз няма да ти прекрача.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 46 Ами не, никой не заслужава да бъде бит и тормозен! Ако ти си избираш безмозъчни гъски, проблема си е в теб! И ако си мъж на място, избщо няма да се занимаваш с такива, а ще им посочиш вратата. Друг е въпроса, че може би само тия ти се връзват на акъла и поведението.Затова в безксилието си решаваш, че решението е да млатиш, щото само толкова можеш...
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 39 : Съвременните жени са безмозъчни гъckи, с непокрито самочувствие, комплекси, но с много алчност, завист и претенции че са нещо повече от петдесетте стотинки, които всъщност струват. Маркетинга ви наби в главата фразата "защото го заслужавате" и вие си повярвахте. Затова - съвременната жена е консуматив, който се сменя често. И като прекали си проси шамарите. Защото го заслужавате!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ей - Жената не ходи ли на работа, бе? Колко са жените, които работя на по две места, а после у дома чак до полунощ е до готварската печка, кърпи ти чорапите, глади ти ризите или проверява домашните на детето, докато ти гледаш телевизия и вече похъркваш. Някои от най-тежките работи наистина са мъжки професии, но уважавай и това, което жена ти прави за теб. Все пак теб е избрала сред няколкото милиарда мъже и е останала до теб въпреки акъла ти. Ако имаш жена, де.
44
1
 
1
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 седмица
Ами така ще е като няма смъртна присъда ....
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С всеки изминят ден изчезват нормалните мъже, вече болшинството са жалки комплексари, които са силни единствено да показват мускули пред жената, която им готви, пере чорапите и им слугува.Ами ясно е защо и деца не се раждат, то аз ако трябваше сега да се задомявам и раждам, щях да си остна сама и без деца!Да не споменвам и другата крайност - колко "мъже" са приели ролята на кифли, те пък чакат някоя да ги храни и издържа, щото са толкова фини и нежни натури, че не могат да работят.
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къщната работа била по-изморителна от носене на цимент по цял ден... тукашните пп-дб избиратели са с рязко изострен умствен капацитет напоследък
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 39 охохо, иска ти се. Да, истинските мъже станаха рядкост, но няма да ни изличите лесно. Поне не и в рамките на моят живот.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За мен проблема е, че скоро много се шумеше по тая тема, взеха се "крути" мерки, а резултатът е обратен. Например вдигаш глобите, а нарушенията на пътя се увеличават. Не се прави анализ на резултата и за това се вземат неадекватни мерки. А за това, че трябва да се уважава и споделя домашната работа съм съгласен.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 37, съвремените жени имат повече акъл от май ка ти! Такива като теб сте изчезнали. Има още някоя угарка, но и ти си пътник!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 31 : Уважението се печели, скъпа. И освен това е взаимно. Няма да търпя kyчka, която да ме провокира и дразни постоянно и да си мисли че ще и се размине. От мен всеки ще получи точно това, което си търси, и може би не това, което иска.
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
съвременните феминистки искат лека полека да направят мъжете беззъби и скопени. Да ги лишат от агресия. Пропускат че именно способността да упражниш агресия и сила е била фактора, с който нациите са съхранени а не изличени. Оцелява този народ, който е способен да упражни повече агресия за да се защити. Когато това се изкорени ще изчезнем.
36
1
 
9
 
! Отговори
до ей преди 1 седмица
Ами и ако жената работи, какво правим?! Тежко, не тежко. Жената като я няма по 10 часа през деня как да свърши къщната работа. Като сте такива шефове, добре. Ще вършим къщната работа, която е за 2 часа примерно и после на кафенце или с приятелки в молчето. Ама ще издържите ли с бюджета ? Съмнява ме повечето от Вас да изкарат и месец. Така, че къщната работа трябва да е обща.
35
3
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 1 седмица
До 34,Не знам на колко години си ама нали знаеш, че нещата рязко са се променили от 89-та. Доста жени работят наравно с мъжете. Това, че не ти е стигнало образованието и акъла и бачкаш като склададжия 12 часа, не означава че и жените не работят. Ти въобще пробвал ли си някога да изчистиш къщата си, да пуснеш пералня, да сгънеш дрехите, да измиеш пода, да измиеш чиниите, да изгладиш и да сготвиш в един ден? Е да ти кажа по изморително е от това да носиш цимент цял ден.
34
10
 
3
 
! Отговори
Ей преди 1 седмица
Къщната рабона е изцяло отговорност на жената. Не може мъжа да ходи на работа, да се трепе по 12 часа и накрая да върши и къщната работа. В 90% от случайите мъжете работят тежката работа, а Вие сте крак връз крак. Айде не ми обяснявай! Вижда се каква е средната вързраст на живот в България на мъжа и на жената. Ако Ви беше толкова тежко щеше да *** преди нас. За мъжа, да има жилище, да има кола, да има пари, да има работа, да издържа семейството, накрая и да готви, пере и чисти. Айде бегайте...
33
0
 
3
 
! Отговори
ААА преди 1 седмица
Винаги е имало и винаги ще има подобни случаи. Лошото е, че често няма последствия за виновника. Чувството за безнаказаност води до ескалация на агресията.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До тука, къщната работа е за двамата. Нерядко смулещите са мъже. В крайна сметак като сте толкова специални си събирате нещата и си тръгвате. Нямате право да вдигате ръка срещу никого! Без значение пол или възраст! Само непрокопсаници бият!
31
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
Очевидно си от някое село където не са те учили да уважаваш жените. Ти като си такъв ербап, що не работиш и не изкарваш достатъчно за да се грижиш за жената и децата... а да щото ги нямаш... нали си бияч и смелчага ама само срещу по слабите... очевидно баща те е спуквал от бой и нищо друго не знаеш
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До мога да кажа, поздравления за действията ви! Ако всеки един от нас(без значение на пола) натири насилника.... ще се променят доста неща! Никой не е длъжен да търпи никого. Щом някой има психически проблеми и такива с гнева да си ходи на май ната и да се справя сам! Всичко е до възпитанието! Зле възпитани хора стават насилници, защото не могат да съжителстват с останалите! Наритвате го/я и толкова! Изр0дите заслужават подобно отношение!