DJ Tarkan: Готов съм да подобрим парти рекорда от 9 часа!

Популярният диджей идва за две партита у нас, на 30 юни и 1 юли. Вижте още какво сподели DJ Tarkan пред mp3.bg
8 юни 2011 17:15, Екип на Dnes.bg
0
DJ Tarkan: Готов съм да подобрим парти рекорда от 9 часа!
автор: Иглика Стефанова

Диджей Таркан (DJ Tarkan) е едно от най-популярните и добре познати имена на съвременната електронна и денс сцена.

Носител е на престижното отличие „Диджей номер едно” в родната си Турция, цели три години поред. Също така е единствения турски диджей попадал някога в най-престижната класация за електронна музика на списание DJ Magazine

Освен зад пулта, Таркан се изявява и като успешен продуцент, създавайки лейбъла No Smoking Recordings, заедно със своя приятел и колега от съседна Гърция V-Sag. 

Той е обичан и добре познат на българската публика, гостувал е десетки пъти, а страхотните му партита се помнят дълго. Бе отличен с наградата „Най-добър чуждестранен диджей на годината” на първите български награди за Best Dj of the year & Best disco and night club of the year, провели се през октомври, 2010-та година.   

Ето какво сподели диджей Таркан пред mp3.bg.  

В последния месец-два се изгуби от българската клубна сцена. Какво би споделил като впечатления от последните си изяви тук?

За мен винаги е било удоволствие да гостувам в България и всяка една моя изява оставя трайни спомени в съзнанието ми, защото българската публика е страхотна и се раздава до последно по време на партитата! Щастлив съм, че нося радост на хората, благодарение на моята музика. Бих могъл да кажа, че участията ми в България са едни от най-успешните ми в света !

Пускал си в доста от клубовете в България и си един от малкото диджеи, който не се е изявяал единствено в столичните ни парти центрове. Кое от местата, на които си бил тук те е впечатлило най-много и защо?

Определено мога да кажа, че най-впечатлен съм останал от  партитата ми на места като  Chervilo, Cacao Beach, и "Plazma" в Пловдив, защото просто това са местата за мен с най-добра парти атмосфера и най-качествено озвучаване.

В доста от своите изяви и интервюта за българските медии си споделял симпатиите и любовта си към българската публика. С какво тя е по-различна за теб, от останалите ти почитатели по света? 

Българската публика за мен е просто върха, защото знаят как да се забавляват истински, да следват музиката като цяло. Мога да кажа, че тя наистина знае защо е на дадено парти, идва заради определения гост, който е поканен да свири в дадената вечер, а не просто заради мястото на провеждане. С голямо уважение мога да кажа, че българската публика като цяло притежава една завидна музикална култура, което за жалост на други места не е чак толкова срещано явление.

През изминалата 2010-та година ти беше определен за „Най-добър чуждестранен диджей на годината” в България. Какво мислиш за това свое отличие и очакваше ли тази награда?

За мен това отличие означава адски много, благодарен съм на всеки един, който гласува тогава за мен, за да може именно аз да взема приза! Самото отличие ми дава мотивация да продължавам и занапред да радвам феновете. Според мен всеки един би очаквал да спечели дадено отличение, а когато то идва и от самата публика, то няма как да не се чувствам щастлив от избора и в крайна сметка наградата да попадне в моите ръце !

Напоследък електронната музика превзема все повече нови хоризонти и привлича все по-голям брой почитатели. Популяризира ли се достатъчно тази музика в Източна Европа според теб?

Лично за мен електронната музика е достатъчно позната вече в Източна Европа. За нас, като продуценти и диджеи, е радващо, че може да се развиваме в среда, която прогресира с всяка следваща година ! Ще ви дам един пример от едно от последните ми участия, което беше този април в Люблин, Полша. Получи се нечовешко парти, хората просто искаха да не свърша никога! А забележете също така и колко фестивали на електронната музика има и сами ще получите отговора, че електронната музика е достатъчно популярна в Европа. Разбира се, винаги може да се развива и занапред и да гони нови висини.

Какво мислиш за модерното в момента тек хаус звучене в електронната музика?

Аз лично използвам доста тек хаус парчета в моите сетове. Това звучене е доста модерно, но нека да кажа, че колкото и да е модерно и ново дадено течение в електронната музика, то лесно би омръзнало на слушателите. Не можеш да налагаш само него в своите сетове, защото рискуваш адски много да загубиш публиката си, която e готова да те следва по участията. Истината за мен е в правилния и разнообразен подбор на отделни стилове в електронната музика, за да можеш да радваш хората от началото на вечерта та чак до ранните зори на следващия ден. Това няма как да го постигнеш, ако пускаш само тек-хаус или който да е друг стил музика.

Занимавал си се с музика през целия си живот, както и си работил с едни от най-популярните и известни имена на електронната сцена. Какъв стил музика обичаш да слушаш през останалото време, когато не работиш? И кои са любимите диджеи и тракове на Таркан?

Музиката, която обичам да слушам е най-разнообразна, ако трябва да бъда честен с вас. Доста е широка гамата на предпочитаните от мен музикални стилове, ала напоследък рядко ми остава време, за да мога да седна и просто да слушам музика за собствено удоволствие. Претрупан съм от нови музикални проекти свързани с лейбъла ми No Smoking Recordings. Мога да кажа, че моя любим продуцент и диджей е V-Sag, който е и мой студиен партньор. За мен лично един ден той трябва да е на върха на музикалната сцена, защото е страхотен продуцент и мога да кажа, че любимите ми парчета са всички, над който сме работили заедно с него. DJ Tarkan & V-Sag - Sea through ( original mix ) пожъна голям успех преди време.

Лятото все повече наближава, както и големите партита и фестивали през сезона. Сподели ни нещо повече относно бъдещите си проекти и планове. Кога ще имаме възможността отново да се порадваме на музиката ти на твое парти тук, в България?

С удоволствие мога да поканя всеки един от вас на предстоящото ни парти с V-Sag във Варна, на 30 юни на Rappongi Beach. Очаква се страхотно шоу и ще се радвам да посрещнем всички заедно изгрева на Джулай Морнинг ! Очаквайте една страхорна музикална разходка от наша страна из дебрите на електронния звук и бъдете убедени, че музиката и атмосферата ще си заслужават на 100 % !

А на 1 юли ви чакаме всички на Cacao Beach , защото тогава аз и моят студиен партньор V-Sag ще изнесем още едно парти. Миналата година пускахме повече от девет часа, а защо сега да не подобрим този рекорд? Ще се видим скоро на морето !

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари