Силните в ЕС спъват влизането на BG и RO в Шенген

Унгарският премиер се застъпи за двете страни в Брюксел
15 апр 2011 07:36,
85
Силните в ЕС спъват влизането на BG и RO в Шенген
Унгарският премиер Виктор Орбан. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Приемането на България и Румъния в Шенген е едно от затрудненията пред унгарското председателство на ЕС, заяви премиерът на страната Виктор Орбан в Брюксел, цитиран от БНР.

Румъния е готова технически за Шенген, а България ще бъде до началото на май, допълни Орбан.

Още по темата

Той обаче подчерта: "Но те нямат никаква политическа подкрепа сред другите страни от Съюза и затова двете страни засега не могат да се присъединят. Зад това стоят силни държави членки, а това има значение".

Орбан прогнозира, че политическите резерви ще продължат, и пожела проблемите да бъдат решени "след широк политически дебат, а не със задкулисни разговори по темата. Ще показваме, че сме гъвкави, ще показваме, че двете страни са готови за Шенген", обеща той.

"Всичко, което можем да направим е да поддържаме дискусията жива, за да може България и Румъния да са готови", каза Виктор Орбан, попитан какво очаква да може да се направи до края на унгарското председателство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
0
 
! Отговори
ринго преди 12 години
навряхме се при мазните *** които винаги са ни смятали за хора второ качество .Началото го е положил смотльото Борис Кръстител избил цвета на прабългарите за да наложи тая робска религия християнството.Е дори и след това пак са ни мразили и избивали византийците .Какво като ще ни приемат в Шенген? Пак ще ни смятат за второ качество .Защото сами се навираме като стара *** дето никой не я желае.
76
0
 
0
 
! Отговори
kralov преди 13 години
Tova, koeto trqbva da napravim sega e da napravim po skoro druga sistema na4in na jivot. Da parirame socializym,kapitalizam i da izmislim nova sistema na jivot da sme dobre nie bulgarite a ne nqkoi da jivee ot na6iq grub tova da go zasluji cel svqt i ako ima ot kogo da se u4i to da ot nas i pravilata nie da kajem kakvi da sa a ne nqkoi drug koito nqma i haber kak da jivee.
75
1
 
4
 
! Отговори
turkish преди 13 години
Rusiya e spasenieto!! zapada ni izmami, s cel da ograbi i izkupi za stotinki, postroenoto ot 4 pokoleniya bulgarski predpriyatiya!! sega veche ne im sme nujni, ostava da ni zarobyat do 15,20 godini i nie sme svurshiki!! Rusiya, tova e izhoda!!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не заслужаваме...
73
1
 
2
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Какво е BG и RO бе IRC журналяги?
72
0
 
13
 
! Отговори
миксер преди 13 години
ето това е лицемерието на някои хора ик ръгове по света? Първо ни разрушиха и унищожиха да върви мв ЕС и Шенген? Нарочон инвестираха в разрухата ни. А сега пък нарочно ни ритат навън? Ето това е плана за унищожението на България и българите. Изцеждаш им жгивота и труда и парите с данъци, субсидираш *** на гърба им като социални ***, намираш причина да не ги приемеш и накрая те излизат виновните? затова винаги съм бил против разтварянето на границата ни, защото от коварство сме патили.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде си тръгнал неразумни юроде.
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тояа се е застпил за нас щото с царя са роднини. Унгарски братушки :))))
69
4
 
3
 
! Отговори
crus преди 13 години
ми те там в европата да не са ненормални ....пуснаха ни в ЕС белким се стегнем и изпълзим от *** *** ние не оценихме жеста и си караме по нашенски....нашите самозабравили се държавници имат нужда от яки ,тежки разбиващи муцуни шамари и ритници ... лошото е че Не богоизбраните го отнасяме ...както винаги...
68
3
 
6
 
! Отговори
До Гошман преди 13 години
Не те, ние сами се превръщаме в гето, в най-долното предградие на ЕС. На там ни водят нашите управници, а не ЕС. Силните държави не ни искат в Шенген с основание. Ние сме държава с високи цени и изключително ниски доходи, т.е., рай за развитие на контрабандата. Да ни пуснат в Шенген означава да залеят страните от ЕС с контрабандна стока. Ти на тяхно място щеше ли да се съгласиш? В ЕС ни приеха само за да улеснят бизнеса си, но това е нормално. Нашето не е нормално - да вървиш срещу себе си.
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
икономиката ни се спира от тъпите регламенти на ес.прочетете поне един и ще разберете.българия вън от ес!!!на всяка цена.!!
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да не ни пускат в Шенген, докато не си изметем *** от гнусната съдебна система!!! Искам и спиране на всички евор-фондове и НЕ-признаване на решенията на българския съд! Когато видим български съдии в затвора за корупция и подкупи, тогава значи сме готови за Шенген!
65
4
 
2
 
! Отговори
до 69 преди 13 години
доста са ти промили мозъка приятелю
64
6
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 13 години
Робство приятелю от много отдавна няма в Европа! Това дали ти се чувстваш роб, излъган, използван и т.н. си е твоя работа. Много хора като теб си мислеха, че като влезем в ЕС ще потекат реки от злато, ни всъщност ЕС ти дава възможност и ако ти не се възползваж от тях /тоест не си напънеш ***/ няма да получиш нищо.
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С ТОЯ ПРЕМИЕР И С ТОВА ЛЪЖЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ Е СРАМ ЗА ЕВРОПА ДА НИ ПРИЕМЕ В ШЕНГЕН.
62
2
 
2
 
! Отговори
разбирам преди 13 години
Те съгласуват обща политика,обща гледна точка сред хората в различни държави,различни хора в банки,хора в правителствата, в НАТО в разузнавателни служби.Те създават съотношения в политиката и в гледната точка.Групата Билдерберг е един от основните манипулатори на политиката на централизиране на властта в Европа.От 1954 техният основен мотив е създаването на ЕС -такъв, какъвто го имаме.Очевидно и очевадно е, че това, което виждаме, е планирано от самото начало.Получи се така,че руските дисиденти,излезли от бившия СССР,описваха ЕС доста вярно,като идентична структура на СССР - с Политбюро и т.н.Някои от тях, и по-конкретно един, ни разказа, че е виждал официални доклади от среща на Михаил Горбачов, когато беше начело на Съветския съюз,с Дейвид Рокфелер и Хенри Кисинджър -от Тристранната комисия и Валери Жискар д'Естен.В хода на разговора д'Естен казва:Г-н Президент, ето какво ще се случи в рамките на няколко години.Тоест това, което става сега -Лисабонският договор и за колко години ще се случи.Тоест, добре е да свиквате.Интересни са две неща.Първото - ако Франция и Холандия не бяха казали "Не" на първоначалната конституция,тогава тази схема във времето щеше да бъде идеално точна.Това, което казва - броят години,след които това ще стане.Забавянето беше заради референдумите -наложи се подмяната с договор и т.н.Другото интересно е, че човекът, който предвиди Европейската конституция,беше Валери Жискар д'Естен.Той е от Билдерберг. Добре дошли във Европейски Съединени Щати..
61
4
 
5
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
Е те силните за всичко ни спъват. Не сме роби, които плащат за всичките им *** и вършат черната им работа (естествено за без пари).
60
3
 
1
 
! Отговори
холандеца преди 13 години
Нека, браво на унгареца! Да им покажем на конете с капаци ( еврочиновниците), че ние в Бг не сме чак толкова несвободолюбиви... нека поне заявим недвусмислено посоката, която сме поели в 21 век.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста хора не са наясно що е то ЕС! Хора това е преди всичко икономически съюз, тоест целта на съюза е свободната /безмитна/ търговия между членовете на съюза и постигането на всеобщ икономически напредък. Ние не може да сме подчинени на ЕС, поради простата причина, че както Унгария така и ние можем да водим независима вътреша и външна политика.
58
6
 
5
 
! Отговори
гошман преди 13 години
спокойно ни превръщат в предградно гето на подреденото им кварталче.. искат да се пръснеме по целия континент и тука да останат само неграмотни хора а земята за гранична и буферна зона

Спонсорирани публикации