Франция удвои професиите за румънци и българи

Списъкът обхваща строителството, хотелиерството, земеделието и др.
Обновена: 15 окт 2012 15:05 | 15 окт 2012 07:40,
29
Франция удвои професиите за румънци и българи
Снимка: архив, Reuters

Франция разшири достъпа на българи и румънци до 291 професии, почти двойно повече в сравнение с предишните 150, предаде Франс прес, като се позова на правителствено постановление, публикувано вчера във френския "Официален вестник".

Постановлението е подписано от министрите на вътрешните работи Манюел Валс и на труда, заетостта, професионалното образование и социалния диалог Мишел Сапен. Пълният списък на професиите обхваща множество сектори, в това число строителството, хотелиерството, земеделието, риболова, промишлеността, търговията, развлеченията, информатиката, банковото дело и финансите.

Още по темата
Решението за разширяване на списъка от професии, за които могат да кандидатстват българи и румънци, бе взето от френското правителство на 22 август.

Едновременно с това бе намалена таксата, която работодателите трябва да плащат, за да наемат служители и работници от тези две страни, посочва АФП.

Преходните ограничения за наемане на работа на граждани на Румъния и България остават в сила до края на 2013 г.

Освен ограниченията по отношение на професиите, гражданите на тези две страни трябва да притежават и разрешително за работа, издадено от местните префектури на полицията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъдро решение от тяхна страна, малко време остана до отпадането на всички забрани, няма смисъл да се бавят. Ако не е днес ще е утре. Същото важи и за всяка друга страна, която още ни ограничава. Най-после този период е към края си и те нищо не могат да направят.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
франция пак бърка като пуска българи,българите ще се отворят *** и на французи.ще кажат аман от престъпленията им.особенно от кражбите.
22
2
 
0
 
! Отговори
шуки преди 11 години
Франция се отваря ***...
21
3
 
1
 
! Отговори
Badi преди 11 години
*** мръсни кога ще им удвоим ние митата за внос и и изискванията за визи.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франция е отвратителна дупка пълна с араби и ***. А "Французите" са отвратителна ***.На американците, *** и отрепките от 3-я свят лапат, а на нас ни се дразнят.Уруди.
19
2
 
1
 
! Отговори
balkan 65 преди 11 години
овчар си ти .......
18
3
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
Смешници като Вас нямат място в ЕС:) Я кажете - ако сте *** и не отговаряте на изискванията за образователен и професионален ценз и нямате в сивито си допълнителни сертификати+ трудов стаж по специалността си и работа по правителствени ИТ проекти, кой ще Ви наеме за "ИТ мениждър" в една Франция;) Щото масово *** мнямат оснбовно образование, какво остава за висше+ позния по съответният език:)
17
1
 
14
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Тука само коментари на гербаджии и антигербаджии. Никой не видях да пита, къде може да прочете списъка та да си намери работа във Франсето. Може би всички са цъфнали, та вързали в Отечеството, даже не могат да си похарчат заплатите. А може би от някъде им плащат сегашните и бившите господари (те са едни и същи), да не се разбяга стадото. Франция е страна на свободата и този акт на френското правителство е последното потвърждение на това, ама да си плещим, и плюваме тука.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франция удвои професиите за *** от румъния и българия.
15
2
 
3
 
! Отговори
Personne преди 11 години
do 13: tu as raison, mon pote :)
14
6
 
1
 
! Отговори
Do 17 преди 11 години
s takova mislene napravo si za kuhnqta i chiniite. dori moje i za chistach na kenef da se probvash, no do tam :)
13
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре да мия чинии във Франция за 1000 евро отколкото да мия чинии в Бг за 100 евро и някой газ ди ми се прави на бос.
12
2
 
6
 
! Отговори
линк моля преди 11 години
ако може списък на всичките професии, стана ми интересно. като цяло на франсетата само "Legio patria nostra" им признавам - защото е от чужденци! ;D
11
16
 
6
 
! Отговори
Овчар преди 11 години
Овчари като българите нямат място извън родната им татковина ! Не се напъвайте излишно и не ставайте за смях моля !
10
1
 
11
 
! Отговори
Франсето преди 11 години
J'adore bosser en France mais il faut parler la langue, sinon ils te prennent pour un con. Bisous a tous
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dnes.bg, това е новина от Четвъртък-Петък миналата седмица!
8
5
 
4
 
! Отговори
мхм преди 11 години
До роби:Aбсолютно съгласен!Също така, мизерстващите ни и гладни калени от несгоди момченца, ще заминат да станат пушечно месо във Френския чуждестранен легион срещу заплата която на практика е по-ниска от на кадроваците ни които ходят по мисии в чужбина
7
4
 
10
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Samo nikoi da ne se zablujdava che bez frenski ima shans :)
6
3
 
25
 
! Отговори
Физкултурник преди 11 години
Помпаджии и пожарникари не търсят ли?
5
11
 
45
 
! Отговори
роби преди 11 години
Миячи на тоалетни, чистачи в кухнята, хамали, просяци, *** и други "елитни" френски професии. После нашите хора - мигранти при завръщането си, ще си сменят дограмата на къщата и ще си купят кола-втора употреба. По- учените могат на напишат и по някое книжле на тема "Спомените на един мияч" или "Как да се харесаме на местният предприемач". И после управниците ще ни уверяват, че не сме задният двор на ЕС.

Спонсорирани публикации