Ще работим за членството на България и Румъния в Шенген!

Италианският посланик Марко Контичели: Солидарността с бежанците е "на хартия"
Обновена: 5 юли 2014 10:26 | 5 юли 2014 10:25, Веселина Йорданова
28
Ще работим за членството на България и Румъния в Шенген!
Марко Контичели. Снимка: архив, БТА

Италия ще постави отново за обсъждане темата за членството на България и Румъния в Шенген, декларира Марко Контичели, посланик на Италия в България.

Той напомни, че страната му винаги е казвала, че София и Букурещ са готови за Шенген. Ще работим за това, допълни посланикът.

Още по темата

Италия пое ротационното председателство на Европейския съюз от 1 юли. Един от акцентите, заявени от италианския премиер, е справянето с безработицата в Общността, особено сред младите хора, стимулиране на икономиката чрез данъчна гъвкавост например.

Посланикът на Италия у нас Марко Контичели подчерта и друг важен елемент, поставен от държавата му през предстоящия шестмесечен период на председателство - справяне с евроскептицизма.

Евроскептицизмът продължава, както показват и последните избори за ЕП, а ние не можем да стоим със скръстени ръци, коментира той.

По думите му евроскептизицмът е и „предизвикателство да действаме по-добре“.

По темата за безработицата Контичели изтъкна, че в момента има 26 млн. безработни в ЕС, от които младите хора са 7.5 млн. и те нямат специализирано образование и професионална подготовка.

„В областта на младежката безработица желаем да активираме вниманието на най-високо политическо ниво“, заяви той и посочи като един от инструментите за справяне с проблема т.нар. „младежка гаранция“.

По думите му ситуацията с емиграцията засега се характеризира с два основни елемента – ограничени финансови ресурси и солидарност „на хартия“ от другите страни.

Дипломатът заяви, че така Европа няма да се справи с големия проблем с бежанците, който е от икономически и социален характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ti italia si q opravil che sega drankash prostotiii.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли ше Шенгенстваме... Цеци Шенгеня го няма да ни разправя ката седмица как сме щели били да влезнем у Шенгеня и ся по нарядко шенгенствуваме по медиите... Но ... все пак се намира по някой екземпляр да нъ изшенгенствува в незнайното и неизвестно бъдеще...
19
4
 
0
 
! Отговори
Към Морското човече преди 9 години
Българската история е тясно преплетена с така наречените Източни славяни: Русия, Белорусия и особенно Украйна. Едно знайте - Славяни е измислено название в Средните векове, налагано най-много от Петър Първи и след него. Всички тези, които изброих са Скити, Сармати, Саки и... Траки - малко или повече. Много думи в тези сегашни народи са сходни с Тракийския. Нашите истински историци много зор ще видят с новото Руско историческо направление. Те считат изначално всичко за Руско в древноста..
18
3
 
2
 
! Отговори
rustam преди 9 години
КАКВО СМЕ ВИ НАПРАВИЛИ НА ВАС БЕ ЖАБАРИ ЧЕ ЩЕ НИ ВКАРВАТЕ В ШЕНГЕН
17
1
 
0
 
! Отговори
Към Морското човече преди 9 години
Морско човече, националистът трябва да познава много добре своята история. Исторически неграмотния националист не е националист, той винаги може да бъде оборен и убеден да се откаже от убежденията си. Сравняването на народите по хаплогрупите е научно и то доказва, че колкото и до се извъртат Власите, те са си чисти Българи. Българският корен съществува от десетки хилядолетия, докато Влашкия е една 150 годишна измишльотина. Време е всичко да се слага на мястото му.
16
1
 
0
 
! Отговори
Към Морското човече. преди 9 години
Морско човече, вземи и прочети историята. До средата на 19 век, Румъния е пишела, а и говорила на Български език. Едва след средата на 19 век, Румъния изкуствено се откъсва, като променя писменноста и въвежда нови думи в езика си. От Аспарух до средата на 19 век сме били една държава. Преди падането под Турско робство, България е била от 4 княжества и 9 деспотства. Княжуствата са: Видинско, Добруджанско, Влашко и централното Търновското, което е Царското.
15
3
 
0
 
! Отговори
idioti преди 9 години
neka vi pitam neshto skupi bg. ne iskate rusiq ne iskate eu ne iskate sasht ne iskate i rusiq. kakvo ostava za vas v takuf sluchai ? obqsnete che mai vsichki ste shizofrenici i ne znaete kakvo tursite
14
4
 
2
 
! Отговори
Събратя по корен преди 9 години
Българите и Румънците имат едни и същи У ДНК хаплогрупи, повече от Македонците. Западът знае, че са от нашия корен и ги третира като такива. ХаплогрупиI1 I2* + I2aI2bR1aR1bGJ2J* + J1E1b1bTQNБългария32011818120016110Македония1018013.513.5412023400Румъния226218166.5131.592.52.50 Те винаги ще бъдат с нас, кавито и хватки да правят - смяна на езика, писменноста. Кръвта вода не става.
13
1
 
0
 
! Отговори
idioti преди 9 години
До Запасенa ti be imash sushto tehniq orientski mantalitet i s nishto ne si po razlichen. gqur ot 5 veka sushto puplish kum eu da metesh ulicite nali ! radvai se che i zatova imash vuzmojnost. eu trqbva da se otursi ot snobizma si deto nikoi s nikoi ne se haresva i da stane edna golqma durjava. tova e budeshteto. taka horata shte sviknat edni s drugi i gqura sushto shte poluchi shans za po dostoen jivot
12
7
 
1
 
! Отговори
idioti преди 9 години
aide bugariqta da si hodi v orienta vreme e kazah !
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомняте ли си комунистическия лозунг - Народи от цял свят обединявайте се? Ами ЕС какво е?Спомняте ли си плановата икономика ? А оперативните програми какво са?500 г. Османско робство и гръцка патриаршия не ни затриха, а сега само за 25 г. Етноса ни намаля повече даже и от времето на кланетата при опитите за помюсюлманчване !
10
11
 
3
 
! Отговори
СПАСОВ преди 9 години
на тези които са против европа да попитам с какво ви е навредила Европата че я мразите така силно като болшевики, какво ви е взела или не ви е дала нещо дето си ви е ваше.Състоанието на българските села,пътища,манталитет,е такова от 60 -те години,бедност,мизерия,кражби,завист,малко работа,малко пари ,само лазунги и пиене със салатка.И сега оппа ...няма граници,няма жителство стига да ти стиска да пътуваш,да работиш,Европа е твоя но как да станеш от кръчмата как да тръгнеш,неее ДОЛУ ЕВРОПАТА
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква ислямска *** тук. да ги стрелят по границата, тук да не стъпва ***. идват ми от ппустини и коптори, с пещерен ислямизъм, никаква цивилизация и почват да ми натрапват ислямистански разбирабия. Такива са най-опасни- освен джамията и копторите, където с.рат и спят, друго не знаят. Онези в пазарджик не са от Чехия или Естония
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам намерение да ставам санитарен кордон на ЕС и тука да ми засяда цялата ислямска ***, жадна за лек живот на социални помощи!!! И какво стана с оградата по границата? Още ли граничната охрана го играе "делегация по посрещането и настаняването"? Колко влязоха през последните дни?
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви щем Шенгена не искаме да имаме нищо общо с престъпниците от Запада и САЩ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен,който пише с главни букви Ти си много болен човек.Потърси спешно компетентна помощ
5
0
 
10
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Двоумя се дали съм "за" или "против" шенген. До мажеш да пътуваш свободно е предимство, но в същото време и без това не особено заградения ни двор съвсем ще се отвори, и всякаква *** ще плъзне.*** не само ще правят бели тук, но после, като си бият камшика, върви ги гони някъде из Европа.Според мен трябва да има и някакви ограничения, ако щете на Общинско ниво, срещу безпрепятственотот придвижване на не-български граждани на територията ни. Знам, че ей сега ще ме полазят "калинките", ама...
4
10
 
11
 
! Отговори
1925 преди 9 години
ДА СИ ЗАМИНАВАШ ЗА ИТАЛИЯ МРАЗИМ ЕВРОПА И САЩ СЪЩО
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евроскептицизмът ще набира все повече сила, защото се видя, че ЕС се ръководи от САЩ и работи в интерес на монополите и затрива националната идентичност. Нашите политици са продажни, но най-лошото е че отивайки в Европарламанта се продават на по-висико ниво и напрактика унищожават икономиката ни, позволяват ограбването на рисурсите ни и спомагат за опорочаването на младежта.
2
1
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Натрапена "солидарност" не може да е на друго, освен на хартия. И как да бъде, когато никой не иска бежанците на негова територия? Не разбирам докога и защо трябва да лицемерничим по пример на Запада, и да казваме на черното бяло? На всички е ясно, че ние НЕ ЖЕЛАЕМ да бъдем солидарни с т.н. "бежанци", които, вместо да си седят у дома и да се борят за свободата и правата си, гледат да се уредят на готово в "гяурските" държави. А ние им се връзваме, като че ли не сме им сърбали попарата ...