Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет"
Обновена: 5 сеп 2011 13:41 | 4 сеп 2011 20:50,
362
Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати
Герхард Шрьодер. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер призова за създаването на "Обединени европейски щати" (ОЕЩ), като каза, че Европейският съюз има нужда от общо правителство, за да избегне бъдещи икономически кризи, предаде Ройтерс.

Социалдемократът Шрьодер, който управляваше Германия от 1998 до 2005 г., заяви в интервю за сп. "Шпигел", че лидерите на ЕС грешат, ако очакват еврото само по себе си да бъде движеща сила за общността.

Още по темата

Според него настоящата криза показва, че "ние не можем да имаме зона на обща валута без обща фискална, икономическа и социална политика".

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет", заяви той.

"От Европейската комисия би трябвало да направим правителство, което да бъде под надзора на Европейския парламент. А това означава Обединени европейски щати", каза Шрьодер.

Той приветства инициативата на германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози за придвижване към фискален съюз през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Па то мамантосе и Владимир Илич беше ***...
17
0
 
5
 
! Отговори
прокажен преди 12 години
Интересно - папата и йезуитите отдавна са на това мнение. Колко са умни.....Да се доосетят за този ход преди Шрьодер........
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката както се държи за челото, така ще го изперкат между очите националистите на всяка страна от ЕС поотделно.Що не мислиха като го създаваха? Не забелязаха ли че създават втори СИВ /Съюз за икономическа взаимопомощ от времето на СССР, за тези които не знаят или са забравили/.Какъв резултат са очаквали, не знам. Сега от ЕК ще създават правителство - нови чиновници, нови офиси, консултанти, хонорари .... Що се хабят.
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е че Европа е все по-малко на европейците и трябва да се вземат мерки вече срещу агресивната културна инвазия.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13-ти, Е то точно те ревяха най гръмко КПСС/БКП едно време и беха най-верни ама се оказа точно обратното. Така е и сега.
13
24
 
21
 
! Отговори
истината преди 12 години
ТВЪРДО ЗА...........................
12
5
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Па, то и Владимир Илич беше писал по темата, ама вие 1) като тъпоумия не знаете това и 2) по подобна причина ще нададете вой, че щом той го е писал, значи е лошо. Ало-о-о, ***, демократурни!
11
8
 
16
 
! Отговори
мдаааа преди 12 години
А дано ! Че с тия бивши:милиционери,мутри и пр.затъваме и затъваме...
10
25
 
37
 
! Отговори
dp преди 12 години
Прав е и не виждам нищо за съжаление в това. Напротив, само ще спечелимако има федерално правителство което да контролира местните селяци покабинетите. Докато се разрастне и почне да пречи - то и това ще стане - ще саминали векове на растеж.
9
50
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре в Европейски Щати, отколкото сателит на Русия. Само Европа ще ни оправи.
8
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нужно е да се откажем от националния суверенитет", заяви той.За съжаление е прав. Това е цунг-цванг, всеки ход е губещ. Европа е 500 милиона, Русия и другите околонея някъде към 300 милиона. Светът ще стане 7 милиарда и за да оцелеят и спясят Европейците от останалите 6 милиардя просто трябва да се обединят - естествен подброт на природата. Най-жалкото е, че това е обречено поради скритият расизъм в западно Европейците, колкото и да е прикрит го има, и който е живял години там го знае.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТУКА В ФОРУМА ДОРИ ИМА НЯКОЛКО *** ЕДИНИЯ СЕ ПОДВИЗАВА ПОД ИМЕТО ТОМАС И СЕ ПРАВИ НА БЪЛГАРИН НО САМО ХВАЛИ ИЗРАЕЛ ЧЕ БИЛИ НЕПОБЕДИМИ И Е ТАКИВА ГЛУПОСТИ ХАХА
6
15
 
68
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Мечтата на ***- всички народи да се откажат от националния си суверенитет и идентичност и да се подчинят на едно световно правителство на милиардерите банкери като Ротшилд, и прочие. Четете, хора четете за да не ви манипулират.
5
38
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз съм "за" !!!!
4
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ОТКАЗВАМ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ В ПОЛЗА НА ИДЕИТЕ НА ЮДОМАСОНИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО И ЦЯЛОСТЕН КОНТРОЛ НАД ЗЕМЯТА !!!
3
4
 
48
 
! Отговори
1 преди 12 години
New World Order припка към нас....:)
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иска комунизъм чуека бе....Ми наш Боку иска по-после да е Президентин па тоя иска да му обърка плановете и наш Боку да стане дребен местен феодал без особенно значение и влияние..... И ко прайм сеа ?
1
4
 
51
 
! Отговори
exp преди 12 години
Почна се!