Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет"
Обновена: 5 сеп 2011 13:41 | 4 сеп 2011 20:50,
362
Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати
Герхард Шрьодер. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер призова за създаването на "Обединени европейски щати" (ОЕЩ), като каза, че Европейският съюз има нужда от общо правителство, за да избегне бъдещи икономически кризи, предаде Ройтерс.

Социалдемократът Шрьодер, който управляваше Германия от 1998 до 2005 г., заяви в интервю за сп. "Шпигел", че лидерите на ЕС грешат, ако очакват еврото само по себе си да бъде движеща сила за общността.

Още по темата

Според него настоящата криза показва, че "ние не можем да имаме зона на обща валута без обща фискална, икономическа и социална политика".

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет", заяви той.

"От Европейската комисия би трябвало да направим правителство, което да бъде под надзора на Европейския парламент. А това означава Обединени европейски щати", каза Шрьодер.

Той приветства инициативата на германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози за придвижване към фискален съюз през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
2
 
4
 
! Отговори
Цветно преди 12 години
Значи поне една от конспирациите ще се окаже вярна. Идеята датира от десетилетия превръщането на всеки континент в държава, за да може по-лесно да бъде контролирано простолюдието.
317
0
 
1
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Ideiata ne e losha no nie triabva da si seopravim sami a tova niama da stane ... vsichki znaem zashto ..-:(:(:(
316
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
защо си мислите че като ни управляват други държави ще е по-добре, те имат мнение за България като за страна от 3-тия свят, ще ни използват и ще ни оставят да се оправяме както си можем (както е в момента)
315
3
 
10
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Аз съм с 2 ръце ЗА!!! Видя се, че няма да стане по този начин с Бойкови, милиционерски и мутренски подходи при нас. Ама няма да има лапачка тогава за господа депутатите и прочее дебелогъзи твари... LOL
314
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да кажа и аз нещо ново :DКакви опити да се спаси еврозоната ви гонят не ми е ясно. Развитието на света винаги е било в ръцете на "народа". Но в времето на "етническо равенство", и опити "да се помири света" всички "народи" станаха ***. Хората отдавна нямат абсолютно никква сила. Полицейските и военните сили, като процент от населението са най-много от когато и да било, и се увеличават. Вижте Англия и "бунтовете" им. Където ви каже овчаря - там ще вървите и ще се надявате да е за добро.
313
6
 
16
 
! Отговори
ff преди 12 години
Ами като гледам оправията в България си мисля, че това е една добра алтернатива (поне за нас българите). Други да ни управляват и друг, по-мощен, електорат да определя границите на изборните ни малоумия. Не съм сигурен дали това е добре за развитите страни в ЕС - Франция, Германия, Великобритания...Но за нас съм сигурен. За България е добре. Те ни хранят, те ни финансират строителството на пътищата, нека и те да ни управляват и контролират в по-голяма степен!
312
3
 
20
 
! Отговори
Germaneca преди 12 години
германците ще превземат европа не със сила а със икономика
311
6
 
15
 
! Отговори
Хайдрих преди 12 години
Искаме си ФЮРЕРА !!!
310
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo oe6t be na koi ezik 6te se razbirame? tova da ne e amerika, kadeto vseki govori pone malko angliiski. nie dialektite v BG ne razbirame, a nemzite gi marzi da u4at dr. ezik, kakto i italianzite, ispanzite. za mene tova e edna utopia, za6toto stranite v eu sa6testvuvat dalgo vreme kato takiva, a amerika e saselena ot emigranti ot kol i vaze i o6te ot na4aloto e triabvalo taka da se organizirat. typi pravitelstva i neobmislenost na ne6tata. praviat si experimenti s narodite.
309
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС ще се разпадне последния отчаян опит да спасят еврото САЩ и ЕВРОЗОНАТА ФАЛИТ Китай новия световен император Обама кукла на конци на Путин
308
6
 
15
 
! Отговори
Маке преди 12 години
Комунизъм,ама нема да ви обичат кат руснаците -да ви строят АЕЦ-ове,да ви дават петрол без пари,а ще им робувате и ще им чистите кенефите и ще им асимилирате ***...Отредили са ви ролята на бактериийте в червата на хората....
307
2
 
7
 
! Отговори
$ преди 12 години
Значи правят нов СССР. Съюз на суверенните републики. И кво, пак комунизъм?
306
7
 
9
 
! Отговори
Маке преди 12 години
Защо 6-7 милиона??*** в Европа са 12 милиона,като ги заселят всичките в *** ,ще станете 20 милиона!!!
305
2
 
22
 
! Отговори
до 306 преди 12 години
Германия този път ще завладее Европа без война. Разбраха немците, че насила хубост не става с оръжие, но с икономически похвати може. Нали това е целта и не само на Германия. Но не може да се отрече, че точно това е страната, която "налива" много повече средства в ЕС отколкото взема. Без Германия ЕС просто е невъзможен.
304
1
 
5
 
! Отговори
до 303 преди 12 години
Прав си. Например Гърция, с тоя огромен външен дълг, е длъжница най-вече на европейски банки. Осъществи ли се ОЕЩ, дългът става вътрешен, а останалата част вече ще е грижа на цяла Европа /поне на тия от еврозонота/. Гърците ще спечелят от това. А такива като БГ, които не са с евро, ще се окажем в положение на привилегировани страни, но извън новата държава.Е, разбира се това са догатки и ОЕЩ не може да стане за два дни. Ако въобще ако стане.
303
7
 
3
 
! Отговори
шф преди 12 години
че ние с нашите 6-7 милиона никога няма да имаме президент хахахахаха или премиер или друг ***.ВИНАГИ ПРЕЗИДЕНТИТЕ ЩЕ СА ГЕРМАНЕЦ ИЛИ ФРАНЦУЗИН .НИЩО ПРАВЕТЕ ЩАТИ ,ЧЕ БАЯ СЕ НАСРАХМЕ С ТОЗИ *** БОРИСОФ...ОБЕДИНЕНИ МАСОНСКИ ЩАТИ.
302
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Германия този път ще завладее Европа без война. Разбраха немците, че насила хубост не става с оръжие, но с икономически похвати може.
301
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тапаци ***, тука става въпрос за еврозоната и за спасяването на еврото бе нас и в шенген не ни щат, ама така е като четете само заглавието и почвата да хвърляте ***.
300
3
 
12
 
! Отговори
sss преди 12 години
Вълкът козината си мени, нрава никога...Та Германия и Франция са най-големите националисти. Как си я представяте тази работа? Голямата риба изяжда малката. Само да припомня НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА ПРЕДИ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ !!!!!!!
299
0
 
3
 
! Отговори
dalcho преди 12 години
Дали тази идея няма да се окаже много силно подкрепена от всичките слаби в съюза? Логично е някак. Всичките на които им е омръзнала националната политика - псевдо състезание между псевдо конкуренти са потенциален поддръжник на тази идея. Цялото Средиземноморие на Европа е готов клиент, не мисля че някой е останал утопично влюбен в националните състезатели при всички нас (да, и ние сме там). Не харесвам национата държава - нейната "задача" е ограничена по дефиниция.