Холандия ни готви вето за Шенген

В Хага загрижени от недостатъчните усилия на София в борбата с корупцията
Обновена: 16 сеп 2011 16:49 | 16 сеп 2011 12:28, Елка Василева
121
Холандия ни готви вето за Шенген
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Холандия ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, съобщи вестник DutchNews, като се позова на изказване на министъра на имиграцията Херд Леерс.

През следващата седмица се очаква Европейската комисия да обсъди приемането на двете страни в Шенген и Холандия ще използва правото си на вето, ако стане ясно, че тенденцията е България и Румъния да бъдат приети.

Леерс изтъкнал, че е загрижен конкретно от недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията, което според DutchNews било потвърдено в доклад на ЕС по-рано това лято.

Финландия също подкрепя позицията на Холандия, посочва агенция ANP.

Още по темата

В началото на месеца Германия заяви, че няма намерение да подкрепи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Първоначално в германски медии се появи информацията, че Берлин е готов да подкрепи частично влизане на София и Букурещ в Шенген на два етапа – първоначално да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници, а по-късно и на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви тогава вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих.

"Не сме ентусиазирани и вземайки под внимание докладите, които имат по-скоро негативен характер, както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка", отбеляза говорителят на германското МВР Йенс Тешке.

Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по повод очакванията от предстоящия на 22 септември Съвет на министрите на вътрешните работи на ЕС, че е обнадежден за решение, което да удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: ШенгенХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
7
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Нашата история със Шенген започва да прилича на ситуацията с либийсите бунтовници - превзема се нещо, ама НЕ съвсем..... /сравнявам нещата по резултат, не по смисъл/
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В шенген няма да ни приемат нито сега, нито никога. Европа ПРИКЛЮЧи с разширяването ... следва разпад на отделни държави.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
FUUUUUUUUUUUCK NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най забавно и тъжно е, че вместо най-възмутени да са последователите на ГЕРБ от това, че им беше обещано и казано, че една фасада ни дели, т.е. че обективно са били излъгани, те хвърлят мило и драго само и само да защитят партията майка и бащицата...Затова сме в безкрайния преход ... пълно с мравчици, които повече обичат бащици, отколкото очакват уважение към себе си и търсят отговорност когато не получат такова. Екзотиката на Европа...извъншенгенска де.
51
3
 
18
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
Това според тях, според Чоко и Боко- не!
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е бокича нали каза че трябва малко боя по кпп-тата и сме готови
49
9
 
7
 
! Отговори
:d:d преди 12 години
Холандия беше онази страна с момичетата по витрините нали? :D Тцтц колко ме е жал че няма да ни приемат!
48
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато мутра е начело на правителството никой няма да ни пусне в Шенген. И в Европа е пълно с ***, ама пък чак мутра за премиер.
47
7
 
18
 
! Отговори
extremist преди 12 години
Патриоти в българия няма !!!!!!!!!Това е ясно. Ако имаше мръсните *** отдавна да са избити заедно с децата и роднините им.Свобода и демокрация се извоюват с кръв!!!!!Не се дават даром.
46
3
 
9
 
! Отговори
77 преди 12 години
А пък нашите политици казват,че нямало корупция или каквато и да е пречка за да ни приемат в шенген,имало само едно кпп за боядисване и всичко било ок,да ама не както казваше бучаров европа е на друго мнение за бг и ро,и какво се получава в действителност изглежда 2013г. както твърдеше ес е най вероятно да ни приемат в шенген,честито на печелившите *** ***....
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да иде Цветанов и да им обясни, той се очертава като топ-оратора на държавата
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква борба с корупцията... туак борбата е ЗА корупцията :))) Жалко само, че не можаха да излъжат холандците, че всичко е в ред..
43
12
 
11
 
! Отговори
Сан Друсан преди 12 години
Страната на дрогата и легалната проституция, започна да ни намира кусури.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** странният народ сме - имахме една фасада да измажеме, за да ни приемат и не го направихме...ПС - интересно ми е в колко откровенни лъжи и популистики трябва да бъде хванат сегашният вожд и сие, за да осъзнае средностатистическият българин, че ТОЙ лъже и манипулира. Социалният експеримент продължава ...
41
7
 
12
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Дами и Господа!Във всеки един от предишните си анализи по отношение на Шенген казвах че за съжаление тази година няма да е.Защо ли?Ще ви го кажа за последно и го запомнете.В момента се води война на тихият фронт между Доларът и Еврото макар и политиците да твърдят че няма такова нещо.Хора като Уорън Бъфет,Сорос които де факто са поставени лица на истинските собственици на "FED", се стремят да разбият Европейската парична единица защото САЩ е пред финансов крах. (Те увеличиха тавана на външният си дълг но през 2012 ще трябва пак да го преразгледат) В контекста на това ако ние влезнем в Шенген,то те смятат че ще се превърнем в Троянският кон на тази Евро система. През нас ще се засили значително трафикът на Араби,мисюлмани,и *** към вътрешността, а от там ще започнат и големите проблеми за Старата госпожа Европа.( Как мъдро звучи само това наименование) :)А и другото важно нещо е че нашето правителство е ориентирано повече към Англо-Саксонският свят отколкото към,старата госпожа Европа :)Разобличителя
40
5
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Стоим си в България! А ти се научи да пишеш ***!
39
2
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Кво ми се ядосваш? Да не би и ти да си от онея черните? Страхуват се заради наще *** не заради друго!
38
13
 
4
 
! Отговори
KASAPINA преди 12 години
KADE BEGATE NALISTE BULGARI PATRIOTI STOITESI VAV VA6TA MAIKA BUGARIA NALI OBI4ATE VA6TA STRANA BULGARSKA ANIA *** 6E SI HODIME KADETO SI ISKAME IMAME PRAVO BALGARIA NE ZANAS MOGO KRADETE.
37
6
 
3
 
! Отговори
zz преди 12 години
Tsvutsko i kompania da is hodqt v Anadola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
1
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
тя Европа е зарината от български и румънски *** и гангстери ( но повеюето не са *** а българи) Така , че хората навън не са нито прости, нито слепи, да е.а тъпия Бaй *** !!!!