Холандия ни готви вето за Шенген

В Хага загрижени от недостатъчните усилия на София в борбата с корупцията
Обновена: 16 сеп 2011 16:49 | 16 сеп 2011 12:28, Елка Василева
121
Холандия ни готви вето за Шенген
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Холандия ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, съобщи вестник DutchNews, като се позова на изказване на министъра на имиграцията Херд Леерс.

През следващата седмица се очаква Европейската комисия да обсъди приемането на двете страни в Шенген и Холандия ще използва правото си на вето, ако стане ясно, че тенденцията е България и Румъния да бъдат приети.

Леерс изтъкнал, че е загрижен конкретно от недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията, което според DutchNews било потвърдено в доклад на ЕС по-рано това лято.

Финландия също подкрепя позицията на Холандия, посочва агенция ANP.

Още по темата

В началото на месеца Германия заяви, че няма намерение да подкрепи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Първоначално в германски медии се появи информацията, че Берлин е готов да подкрепи частично влизане на София и Букурещ в Шенген на два етапа – първоначално да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници, а по-късно и на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви тогава вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих.

"Не сме ентусиазирани и вземайки под внимание докладите, които имат по-скоро негативен характер, както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка", отбеляза говорителят на германското МВР Йенс Тешке.

Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по повод очакванията от предстоящия на 22 септември Съвет на министрите на вътрешните работи на ЕС, че е обнадежден за решение, което да удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: ШенгенХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е виновен
94
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чакам дежурното изказване "коминустите са виновни"
93
10
 
9
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
до 96 Не знаех, че има пишещи хора в семейството на сурикатите! Браво на единственият грамотен техен представител! Айде, обратно в дупката да наторяваш герберите, че нещо ги хвана парниковият ефект.
92
0
 
11
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Ами аз предлагам като не ни искат и ние да направиме постъпки към отварянето на 1-и,2-ри,3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ. А г-н Цветанов да си готви отставката. Хубави лоши такива сме да са мислили като са ни приемали и като са позписвали изискванията.
91
7
 
12
 
! Отговори
до Гюро Михайлов преди 12 години
Много *** ти е вицът бе сурикат,навремето имаше вицове прекрасни но беха сътворени от народът,защото бг народът е умен,а вие червените винаги сте се боричкали против вицовете за вас,затова и сега понеже нямаш никакъв опит в сглобяването на виц си се осрал като ***,а тъпите червени сурикати рисували плюсове като за конкурса "Увяхнала червена роза".Мозък трябва Гюро, мозък за да сътвориш нещо добро,при теб това е липсващият орган в тялото ти,както въобще при червените хипопотами.
90
2
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Страната на неограничената педофилия винаги ни е била контрите...
89
5
 
32
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Страната на дрогата и легалната проституция, започна да ни намира кусури." Проблемът е, че може би предчувстват конфликт на интереси!?
88
4
 
14
 
! Отговори
assyta преди 12 години
Цецо, една оставка се разхожда из софийските улици и това е твоята оставка
87
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 12 години
DOIDE SEPTEMVRI, I AZ OTPISAH SHENGEN
86
2
 
24
 
! Отговори
Цецо шестака преди 12 години
В знак на протес ще си купя седми апартамент.
85
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Шенген - на "Кукув ден"!
84
1
 
9
 
! Отговори
82 преди 12 години
лесно се обяснява, в Гърция никога не е имало мутри на власт
83
0
 
9
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
Предлагам национална кампания под надслов: "СИЧКИ ПАРТИ В КУПУМ НЕДА МЪЛЧЪТ КАТО МИШКИ " НЕКВИ АЛЧНИ ХОЛАНДСКИ ПОЛИТИЦИ ДАСИ ИГРАЯТ С ЕДИН НАРОД БЪЛГАРСКИ ВЕДНАГА КОНТРА МЕРКИ
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корупция във Франция: ширак е взимал заплата от пост които не съществувал,ширак е взел 30 милиона долара в куфарче от бедните африкански държави,сарко е продал подводница,взел е пари от шефката на лореал т.н.Всичките политици в света са корумпирани
81
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79, ти кого предлагаш, като не ГЕРБ
80
2
 
21
 
! Отговори
dred# преди 12 години
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО !Тиквата тука лъже *** и чалгарите колко зле беше преди и колко сме си бомба сега ... ама европейците не са залухави. Те виждат, промяна НЯМА !!!Същата анархия си е, че сега е и по-зле, полицейщина и ЛУКОЙЛщина ...
79
4
 
25
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
Централата на герб. 2020г. Влиза див нерез - татуиран, надрусан и много гаден. Всички животни треперели от ужас и никой не смеел да излиза... Изведнъж, за учудване на нереза, отнякъде изскочил бялата лабораторна мишка Роско.- Чшш, Роско, Ела, бе ! Веднага да дойде при мене Цецко Пух!Роско Белия запелтечил:- И ка-ка-какво да му кажа?Нерезът дръпнал бавно от джойнта и изхриптял:- Кажи му: " Прасчо Тиквата излезе от затвора!"
78
3
 
10
 
! Отговори
Б52 преди 12 години
А въпросния холански *** как ще обясни как Гърция е в Шанген като е много по-корумпирана и от нас(колкото и да не ни се вярва) и дозазано по-крадлива и лъжлива.А и последно казаха,че нарочно е пуснала 98% от нелегалните емигранти в ЕС.Та защо Шанген важи за тях,а за нас-не и някой няма ли да пита на високо ниво?
77
2
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
otnosno izborite ne sme dostaty4no zreli kato ob6testvo 4e postoqnno da si smenqme upravnicite i da zapo4vame ot nulata.
76
1
 
16
 
! Отговори
1234567890 преди 12 години
Колкото и неприятно да звучи, аз съм съгласен да ни режат за Шенген, докато най- сетне политиците не разберат, че Брюксел веднъж го излъгаха, но втори път няма да стане! Не трябва да се разрешава на България да влиза в Шенген докато не реши напредне с борбата с корупцията и престъпността. Съпричастен съм с европейци и от чиста злоба не искам разни мутри да им се улеснява "бизнесът" и да трупат още пари от "честни" сделки докато народа мизерства и политиците си правят PR на база Шенген.