Меркел: Гърция ще получи цялата помощ, от която се нуждае

Папандреу обеща, че страната му ще изпълни исканията на кредиторите
28 сеп 2011 09:28, Красимир Ангелов
44
Меркел: Гърция ще получи цялата помощ, от която се нуждае
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел обеща да предложи на Гърция "цялата необходима помощ", за да може тя да преодолее дълговата си криза. Гръцкото правителство обаче трябва пълноценно да приложи всички мерки за икономии, които е предвидило, добави Меркел.

"Чрез еврото ние сме тясно свързани един с друг и слабостта на един засяга всички ни", заяви във вторник вечерта Меркел на обща пресконференция в Берлин с гръцкия премиер Георгиос Папандреу, предаде Асошиейтед прес.

Вчерашната им среща бе внимателно следена от финансовите пазари с надеждата, че двамата подготвят всеобхватно решение на европейската дългова криза, но преди частната си вечеря нито Меркел, нито Папандреу обявиха някакви нови мерки.

"Искаме една силна Гърция, която е в еврозоната, и сме готови да предложим цялата необходима помощ", заяви Меркел.

Папандреу на свой ред обеща, че кабинетът ще извърши реформите, за които настояват международните кредитори на страната, и добави, че Атина се надява, че още през 2012 г. може да постигне първичен бюджетен излишък.

За гърците настъпиха времена на големи жертви и затова е много важно да получаваме сигнали за подкрепа от европейските си партньори, каза Папандреу.

Още икономически новини от ЕС четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствения проблем не е еврото, а кредиторите ,които са предимно от Германия и Франция и не се знае как ще си получат парите,а те имат силни лобита в правителствата. Опасност за еврото е ако гърците имат печатница за пари и да си печатат без другите да знаят,но не ми се вярва ,че може да стане.
43
1
 
6
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Както е добре известно "ако имаш дълг от 1000 лева имаш проблем, но ако имаш дълг от 1 милиард банката има проблем".Гърците това добре го знаят и въртят на пръстта си стринa Меркел и бай Сарко.Само как звучи конферентен разговор на Меркел, Саркози и Папандреу.От САЩ пък се обадиха, че фалит на Гърция би бил начало на нова световна криза с непредвидими последствия! Проблема НЕ е Гърция с нейните жалки 300 милиарда дълг. Проблема са САЩ, Франция, Италия, Испания и т.н. Около 20 трилиона. Затова ЕС е военнополитическо джудженце, защото е разяждан отвътре от противоположни интереси. Всеки си тегли неговата черга.А икономическия апокалипсис наближава с невероятна скорост!!!Гърците са на принципа: "Колкото вземем - да вземем, все е кяр". Дали ще фалираш с 300 млрд дълг, или с 400 млрд (100 подарък от щедрите братя немци) - все тая. Хе-хе, гърците буквално се подиграват с кредиторите си. Обещават едно, а правят съвсем друго. Явно са решили, че няма да плащат. Да обявят фалит, да излязат от еврото, да върнат драхмата, девалвират я, и така да изчистят нещата, а другите да пият солена вода от Егейско море!"Все повече германци работят на втора и трета работа"Георгиос си пие узото, а Ханс ще бачка. Докога ли?
42
0
 
3
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Не знам да има българска банка със 100% българско участие. "Буркан-банк" е най-сигурната банка в България!!!Следвайте пътя на жабите. Защото жабите най-много пеят, когато наближи време локвата да изсъхва. Думите на жабешката песен са: кум-кво-ква дойде време за спасение. Сега вие слушате вестта на тези пророци, които се провикват от пресъхващите блата(банки).Сриването на световната банковата система ще е много скоро! Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
"Гърците имат пари само до октомври. А после?" :Следва: -Атина настоява за бърз следващ транш от ?8 млрд.!- печатане на пари- част от тях отиват за гърците да си живеят добре, останалата част отива за кредиторите Франция и Германия- вдига се инфлацията в Европа- Гърция, Германия и Франция получават напечатани пари, останалите - гледат и лапат мухите!!! Не е луд тоя които яде зелника, а тоя който му го дава !!! Така хитрите гърци дръпнаха над 100 милиарда евро от МВФ и на финала ще стане, че гърците ще има да връщат, а МВФ да взема, което няма да се случи никога, понеже е на път МВФ, да отиде в историята , тоест небитието!!! После Я камилата, я камиларя....Гърците, много умело са си разработили схемата. Не ги мислете че са глупави!Когато Господ създал гърка, евреина плакал безутешно цели три дни !!!
40
0
 
6
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Ако Гърция фалира жална им майка на еврозоната и от там на Германия.Кралят е гол - еврото също!!! Гърция ще спре плащанията по дълга, французи, германци и други кредитори ще пият една студена вода и ще отпишат някой и друг милиард.За това се бори гръцкия народ, за това са и протестите. Защо само те да го отнасят? А тези банки лихвари да излязат сухи от водата? Както виждам Еврото става заложник на Гърция, явно те много добре са си направили сметката че ако се случи нещо с тях,еврото ще пропадне омагьосан кръг! Германия налива в пробита каца!Гръцкия пенсионер ще продължи да си получава същата пенсия, социалните им придобивки няма да се променят.Проблема е сега с португалци, испанци и италианци, да не повторят същия ход, че тогава последиците може да са сериозни, а за тях вече парички няма......Гърците ще изнудват ЕС до дупка и каквото и да стане, пак ще са по добре от нас, защото не са дупедавци!!!Да разтълкуваме какво значи Европейски съюз: Първи закон за обединенията: Колкото и *** да обединиш няма да се получи нищо читаво. Втори закон за обединенията: Когато *** добие огромни размери той вече не е само твой, а общ *** и някой друг му бере грижата !!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Меркел няма избор!Гърция е фалирала отдавна, въпрос на време е това да се признае официално!Меркел е против изгонването на Гърция от еврозоната, защото това би предизвикало ефект на доминото и за останалите 16 държави!Меркел казва пък , че няма нищо страшно за еврото, но Х. Кол не е съгласен с нея , както и повечето германци, които се безпокоят повечето за еврото.......а не за безработицата !!! Най-големите кредитори на Гърция са: 1- гръцките банки, 2- Сосиете дженерал. Най-големия кредитор на Италия - Уникредит. Тези всичките държат над 70% от банковия капитал в БГ. Така че ако не сте пълни глупци явно разбирате какво ще стане с "БГ" банките, при евентуален фалит на Гърция и Италия! Само пълни *** могат да си мислят, че като Гърция потъне, на България ще и се размине...?!Накратко кризата в БГ сега идва, до сега беше само предястието!!!Не е луд тоя, който яде зелника, а тоя който му го дава !
38
0
 
1
 
! Отговори
мама до велик Шваб преди 12 години
Какви комунисти сме ние? Първо ни направиха чавдарчета. после - пионерчета. После - комсомолчета. После своите хора на тато, бато и свато - комунистчета. А останалите раята - работни мулета по назначение. Пълен ***. И даже се питах - нима тия висши ръководители са такас лепи, чен е виждат какво правят и последиците? Човека се назначаваше не по степен на умение, а по връзки и по преценка на някакъв и куп бюрократи. Няма начин такава система да издържи дълго, на самоиздръжка. Комунисти ли?
37
1
 
2
 
! Отговори
111 преди 12 години
НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД ДАЛАВЕРА Е НО ПО КЪСНО ЩЕ РАЗБЕРЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
цецо преди 12 години
Тезиса най марзеливата нация в света бачкат по 4 часа и искат по 2000 3000 евра
35
0
 
6
 
! Отговори
Марк до 33 преди 12 години
ХахахахЗатова ли им пълнят разпраните търбуси на тия мързеливи лежеци!?!?!Ами тогава и руснаците , и поляците, и франсетата , и англичаните да спрат да бачкат и да поркат и плюскат пък другите да им плащат сметките!!!Басии тъпотата!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taq Merkel,6te razori 6vabite
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато се появи следващият Хитлер в европа, Гърците ще са първите, които ще пратят децата си да се бият и да умират в името на демокрацията и справедливоста ! Познайте нашите политици коя страна ще заемат ! Ей за това им помагат на Гърците !
32
0
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Тази другарката Меркел само се чуди как да отдалечи края!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Не мога да разбера докога германците ще са съгласни да плащат узото и сиртакито на гърците!Докога ще търпят Меркел да налива парите им в бездънните гръцки търбуси!!Кога ще се вдигнат на протесдт и ще и наритат дебелия гедерейски ***!!Гръцките лежеци протестират, а тези дето им плащат сметките си траят!!Басии Европата!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бунденстага прие и изякуша папаандреу,докато холандците дори не допуснаха някоя си българска европейска пикла на 30 годинки,дъщеричка на ***.Какви деца са пуснали в европейския парламент.Каква тежест може да има една пикла като Илиана Иванова например,и после се чудим защо не ни вземат в шенген и ни налагат ограничения на работа на запад.Всички до един на вън.Никакви избори,докато не си отидат всичките комуняй заедно с децата им
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Побъркаха народа с проблема на гърците а в България че народа мизерува и има безредици дори не ce споменава по телевизията.На нuкои не му пука за нас,защото не ги прекарахме като гърците да им вземем няколко милиона.Трябва сами да се справим с мафията
28
3
 
11
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
Една от първите думи която научих в Гърция беше стачка,за всичко стачкуват,искат без да работят да им се дава,наистина са мързеливи и то много! Аз лично работлив грък не можах да видя,може би има някъде,но......Свикнали са да бездействат,това е !
27
0
 
4
 
! Отговори
Lu_Ost преди 12 години
Тия работи от 2г ги слушам... немците почнаха... да не им се вярва :)
26
0
 
3
 
! Отговори
ВЕЛИК ШВАБ преди 12 години
Искате, ама нема!ЕС не дава пари на комунисти, речи БСП, ДПС и тн.
25
0
 
9
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРКА преди 12 години
ПОЛИТИЦИ-БЪЛГАРИ, БОЙКО, защо спите , затова нашите жени ще преслугват на цяла Европа , ще чистят по домовете на гъркините,за да нахранят дезата си ,затова няма никога нашите домати и краствици да се продават в Европа - нищо ,че ние имаме най-чистата био продукция,най-сладките домати. Крайно време е НИЕ БЪЛГАРИТЕ да застанем срещу Европа да извадим всички СИЛНИ ДОВОДИ и да искаме РАВНИ СОЦИАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВА-пенсии,детски, заплати, пазари на нашата ЕКО-продукция.Ние се нуждаем от финансова по