Настъпва седмица на стачките в Гърция

Кулминацията на протестите ще бъде на 19 и 20 октомври
Обновена: 16 окт 2011 21:55 | 16 окт 2011 20:11,
94
Настъпва седмица на стачките в Гърция
Медици скандират срещу мерките за икономии пред парламента в Атина на 13 октомври. Снимка: Reuters

Вълнà от стачки ще залее Гърция в предстоящата седмица. Синдикатите все по-настойчиво призоваваха към протест срещу предложените от правителството антикризисни мерки, предвиждащи бюджетни съкращения на заплати и пенсии и уволнения на държавни служители, съобщават гръцките медии.

Кулминацията на протестите ще бъде на 19 и 20 октомври, за когато двата водещи синдиката в страната - Общата конфедерация на труда ГСЕЕ, обединяваща раотещите в частния сектор, и Федерацията на държавните служители АДЕДИ, са насрочили 48-часова обща стачка.

От 21 до 25 октомври две 48-часови стачки са обявили митническите служители. От 20 до 22 октомври ще стачкуват журналистите от държавните медии. Адвокатите няма да работят до 19 октомври.

Работещите в чистотата също продължават окупациите на обществени служби, което ще зарине отново с боклуци улиците в Атина и Солун.

Служители от финансовото министерство са обявили стачка от 17 до 27 октомври, а от 18 до 20 октомври в 48-часови стачки ще бъдат банковите служители. Наред с тях ще стачкуват и железопътните работници.

В общата стачка на 19 и 20 октомври ще участват охранители, авиодиспечери, работещите в общински фирми по чистотата и държавните болници, търговските магазини и собствениците на таксита.

За три дни корабите в Гърция ще останат по пристанищата заради участие на докерите в 48-часова стачка от утре до сряда.

Работещите в пристанищната администрация също решиха да се включат в общата стачка на синдикатите на 19 октомври.

Към нея ще се присъединят и служителите от телекома ОТЕ.

През седмицата на протести излизат също университетските преподаватели и учителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
24
 
! Отговори
qq преди 12 години
Гърците като изключим, че дърпат целия ЕС надолу вкл. и нас, ме кефят колко силно си отстояват придобивките и показват гражданската си позиция. Българите ме дразнят какви заспали овце сме.
48
3
 
15
 
! Отговори
Материолознание преди 12 години
Не се притеснявай народа е казал "тихите води" са най опасни , в близките няколко години ще се убедиш в това.
47
1
 
13
 
! Отговори
до43 преди 12 години
А кой ще им ги приготви и сервира когато всички ще стачкуват,а кой ще им даде заплати като от финансовото министерство ще стачкуват и кой ще ги закара до таверната като транспортните работници ще стачкуват!!!!!!!
46
1
 
2
 
! Отговори
Няма анонимни преди 12 години
пардон на 34,за 39 се отнася
45
3
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Човече, освен злоба, покажи и малко разум!!! "Презадоволени българи"? Може би са 1%. ***!
44
1
 
14
 
! Отговори
saki преди 12 години
Шепа корумпирани гръцки политици и шепа западни банкери направиха това което Ксеркс I с огромната си армия от Персия не успя да направи.
43
5
 
22
 
! Отговори
Няма анонимни преди 12 години
до 34 ЧНГ ли рече?От мен ЧПД = Честна Пионерска Дума,че Гърция както и преди ще си яде сувлакитата с хоргиятики салата ,а ние пак ще духаме пилешката супа от крилца с много брашно и балкански чубрики и мирудии.
42
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Абе чудя се,там хората са недоволни от правителството си и правят постоянно стачки и размирици,ние тука също сме недоволни,ама сме спокойни,защо ли???
41
17
 
4
 
! Отговори
do 23 преди 12 години
а на българите заплатите с какво са покрити,с клатене на крака и ходене уж на работа по няколко дни в месеца,малко скромност не е излишна на наглите и презадоволени българи
40
3
 
8
 
! Отговори
А БАНКИТЕ преди 12 години
А банките и лихварите с помоща на Частните Съдии и Частните Пенсионни Фондове , Преливат от пари ограбени чрез законите приети от НС на Република България .България е във Феодалния Строй - Слаба Държава и силни феодали като ЦАР КИРО.
39
1
 
9
 
! Отговори
ДО 34 преди 12 години
Ще ти се види тесна България , докато уж се караха в Парламента за изборите , приеха Закон за вдигане на АКЦИЗИТЕ от 01 .01 . 2012 година - ЧНГ .
38
1
 
10
 
! Отговори
37-МИ преди 12 години
Това беше шегичка , поместена в германската преса. Наистина много сполучлива, като се има предвид немското "чувство" за хумор.
37
1
 
26
 
! Отговори
Зиг преди 12 години
Има нова стратегия, предложена ни от Брюксел: Осиновете си ГРЪК срещу само 500 EUR! Той ще прави за вас всичко онова, за което нямате време през деня: - ще спи до 12 на обяд; - ще чете вестници; - ще пие кафенце; - ще говори за спорт и политика; - ще спи след обяда си; - ще стои вместо вас вечерите по барове и ресторанти; - ще танцува И ВИЕ НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, ЗА ДА РАБОТИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР!
36
12
 
17
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ГРЪЦКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СИ НАКУПЯТ КЪЩИ В БГ. ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПАК КАТО АНГЛИЙСКИ ЛОРДОВЕ ,ДОРИ И С НА ПОЛОВИН ПЕНСИИ!! А НИЕ ПАК ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА, И ЩЕ ИМ ЧИСТИМ Л..ТА!!
35
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Набийте си го в главите: За Гърция няма оправяне на нещата!!!!!!!!!!!!Дори да им опростят и целия дълг (а това няма как да стане!!!!!!!!!!) от празната хазна ли ще взимат пари за огромните си заплати? Гърците ги очаква огромно срутване на стандарта! Ако ще вече и да започнат да живеят по улиците! Ще трябва да се научат на смирението на бедността!
34
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво видях от ГЕРБ..... пушач съм (някой ще каже мой проблем) - от 2,50 на 4.30 цигарите.....бензина от 1.80 на 2.50 (гражданската и тя скочи доста), добре пак мой проблем няма да карам кола, олиото 3 лева, кашкавала по-скъп от месото (не че и то е евтино) добре няма да ям, тока да не говорим няма да включвам лампата, парното пак не ми се говори добре че си въобразявам в момента че са 34 градуса навън.........заплатата шефа казва и това ти е много....явно трябва да се мре благодаря ти Герб
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Споко бе пич,на нас българите постоянно ни бъркат в гъзът с юмрук,но за нас си важи поговорката - "Което не ни убива ни прави по-силни!"То май ви харесва - щом е постоянно, пък няма негодувание.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко Кратунатa каза, че ще сложи асфалт на Луната, ако лунатиците гласуват за ГPOБ.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25, Ами мълчете! Готино е цяла нощ да щракаш с пръсти в таверната, ама по някое време носят сметката. И кое е редно - да протестираш "ама как така ще плащам за ядене, пиене и музика?" или да си платиш сметката (а ако се налга - да си изработиш дължимото като измиеш пода)? А някой от другия край на масата се подиграва на българите в съседната къща, че си седят вкъщи...
30
27
 
5
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 12 години
Ще станат ли гърците по-зле икономически и с по-нисък стандарт от нас българите?ДА --- "+"НЕ --- "-"