Садик Хан отново е избарн за кмет на Лондон

Това е третият му мандат
4 май 2024 19:45, Нели Христова
52
Садик Хан отново е избарн за кмет на Лондон
Снимка: БГНЕС

Садик Хан беше избран за трети мандат като кмет на Лондон. Резултатът беше обявен, след като приключи преброяването на гласовете във всичките 14 избирателни района на британската столица.

Садик Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, получи 43,8% от гласовете. Най-сериозният му опонент - Сюзън Хол от Консервативната партия, получи одобрението на 32,7% от гласоподавателите.

По-рано през деня лидерът на лейбъристите Киър Стармър заяви, че Садик Хан е "абсолютно правилинят кандидат". Всичко това става на фона на задаваща се катастрофална загуба на управляващите консерватори на местните избори в Англия и Уелс.

До момента 473 общински съветници на торите загубиха местата си, докато лейбърстите спечелиха нови 185 места в сравнение с предишните местни избори. Дори третата партия на либералдемократите печели повече места от консерваторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от ЕС
Един убит след стрелба в Париж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Аллау Акбар преди 1 седмица
Аферим чоджум, машаллах, ай хаирлия да е и берекета да върви.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами то в Лондон отдавна британците са някаква статистика. Някакви измислени статистики, които нямат нищо общо с реалността. Ако отидете до най-близкото пазарче за плодове и зеленчуци, ще се почувствате в Близкия Изток. Вече няма нищо британско никъде. Дори маратонки Риибок, които си взех от Спорт Дайрект, на тях пишеше Made in China. Да не говорим, че във всеки втори супермаркет може да си купиш чувал ориз Басами.
45
0
 
0
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 седмица
Висок,рижав,бял,синеок,строен,едър, с древни английски корени и потомък от знатно родословно дърво,виден представител на стар аристократичен род ... :) :) :)
44
1
 
17
 
! Отговори
Сандък и Макак преди 1 седмица
Англия - перлата в короната на Индия!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западно европейската жаба е демократично сварена. Това стана под демократичния надзор на САЩ, чиято жаба е в същото състояние. Скоро ще маршируваме комунизирани, под китайски надзор.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Атакаааа нали за това се трепахте през Втората световна а? И в Русия е най голямата джамия с най бързо нарасващото мюсли население. Няма да кривите от пътя и да ми ставате расистки ей. Сега започваме да ви олякаме всичките. Ха ха ха ха. За една торба пари в *** се на веднага всички и всички ще си сложите фесове отново. Ха ха ха ха ха ха.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки път, когато прочета новина за Англия, ми напомня че да напусна тази кльоака беше едно от най-добрите решения, които някога съм взимал. Да му мислят нашите балъци дето са се набутали да живеят там перманентно, но някак си са се излъгали, че живеят в рая на земята.
40
0
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Биг Бен, Мери Попинс, факин Лъндън както му казваше американоса в Гепи.Откачен град , уж консервативен , а кмета им Бай Садик
39
0
 
8
 
! Отговори
Бате джаго преди 1 седмица
Ако синето беше учил сега нямаше да бире малини у англияМожеше да е поне общински сьветник
38
0
 
7
 
! Отговори
Бате джаго преди 1 седмица
Слава на -рама и шиваСледващият крал ша е наше момче
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пакистански фашист в Англостан!
36
3
 
6
 
! Отговори
Бате джаго преди 1 седмица
Слава на всичкото ромиСадик е моят гврой
35
1
 
16
 
! Отговори
Крал Артур преди 1 седмица
Какво хубаво и звучно британско име. Истински рицар на кръглата маса.
34
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
В славната някога Британска империя,кмет на Лондон и премиер-*******!
33
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Упадъкът на Кралството върви с пълна сила, страната е МНОГО по-зле от преди 15-20 години а от 3-4 години върви почти отвесно надолу. Най-голямото зло хората си причиняват сами..
32
0
 
7
 
! Отговори
Садък Сандък преди 1 седмица
Кво да ви каа, ся, то, ний индийците сме над 1 млрд.! Тва не усетиха англичаните, гато ни зея и ни колонизираха, чи ний са плодими кат зайци , ърца-пърца ио со ***, че ги земиме, един ден! Затва, гат са появи Ганди, стана Махатма - Велика Душа! Ам, чи, кък нема да стане? Ми, чи милиони пожертваха живота си в поход срещу Енгилизия. Знайте: света се превзема со *** и който го напрай е, не Махараджа, а Махатма!;))) И кан! Садък кан!;)))
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво се случи с фараш. Няма ли да му платят поне, някоя титла или поне замък за предателството му към европейските ценности. Все някви махараджи плуват в новините от острова.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Лондон ще почнат да бият пияните англичани с пръчки по петичките.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия с тоя крал хубавец младоженец и с правителства от индустан и подобни, ще се добре подредят.:)):)):))
28
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Преобладаващото население от индийци и пакистанци отново си избра човек от общостта за кмет на Лондон.А беше време,когато Лондон беше хубав град,населяван от англичани.