Как да намалее младежката безработица?

Това е един от основните въпроси, които ще нищи Европейския съвет
27 юни 2013 07:46, Петя Славова
21
Как да намалее младежката безработица?
Снимка: Булфото

Осигуряването на работа на младежите, кредитирането на предприятията и бюджетът на ЕС до 2020 г. ще бъдат основните теми на започващото днес в Брюксел двудневно заседание на европейските държавни и правителствени ръководители.

В поканата си до участниците в срещата председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой отбелязва, че една от целите е намаляването с решителни действия на броя на незаетите младежи, включително чрез разширяването на възможностите те да намират работа извън своята родина. По въпроса за кредитирането на малките и средните предприятия той посочва, че сред най-важните мерки е повишаването на европейската конкурентоспособност и предприемането на структурни реформи в обществените финанси, пише БТА.

Довечера Европейският съвет ще обсъди издадените от Европейската комисия през май препоръки към всяка от държавите в ЕС за тази година. За България ЕК препоръча въвеждането на цялостна данъчна стратегия, постепенното премахване на възможностите за ранно пенсиониране, приемане на закон за училищното образование, намаляване на бюрокрацията, ускорено усвояване на фондовете на ЕС, укрепване на независимостта на националните регулаторни органи и създаването на прозрачен пазар на едро за електричество и природен газ.

Утре Европейският съвет ще обсъди Икономическия и валутен съюз, както и въпроса с разширяването на ЕС на фона на предстоящото от 1 юли присъединяване на Хърватия към Общността.

Възможно е да бъде потвърдено решение за определяне на дата за начало на преговори за присъединяване на Сърбия към ЕС, както и за откриване на преговори за сключване на споразумение за стабилизиране и асоцииране с Косово. В срещата България е представена от премиера Пламен Орешарски, който ще бъде придружаван от министъра на финансите Петър Чобанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
webmaster преди 10 години
Като почнта да работят вместо да висят по площади и кафета ще се реши пробпема с малдежката безработица. Работа има колкто искаш. *** обаче искат да работат 3 часа за 3 бона заплата :)
11
0
 
2
 
! Отговори
защото сме социалсти преди 10 години
Младежката безработица не е проблем, а естествено последствие на взривообразно нарастващата популация на неевропейци в Европа.
10
2
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
У нас тя намалява,младите се изнасят от държавата.
9
1
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Спрете да раздувате бройките в университетите , куцо и кьораво започна да учи за директори , мениджъри , международни отношения , маркетинг , дизайн , нано технологии и други али-бали , понеже се влиза лесно и се изкарва как да е. На всички тези младежи им се създава фалшивото чувство че знаят и могат нещо повече, но реалността е друга. При цялото това раздуване, Европа дава субсидии за земеделие(понеже няма кой да копа) и изпитва глад от нискоквалицирани кадри. Много вожд, малко индианец
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сваляне на пенсионната възраст до 50 години ще освободи работни места за младите. Също и много важно е национализация на частните фирми, които освобождават работна ръка и държавно финансиране. Без национализация парите за работниците ще потъват в банковите сметки на собствениците на фирмите и нищо няма да стане.
7
2
 
7
 
! Отговори
ттт преди 10 години
- намаляване на пенсионната възраст;- освобождаване на всички пенсионери (вкл. академиците), заемащи работни места.И една закъсняла но изключително необходима мярка: Промяна на образователната система! Докато МО не поумнеят, за да могат да направят качественна такава да върнат системата на Бай Тошо. Да направят (според сегашното състояние на икономиката) какви специалисти с висше и средно образование ще трябват след 10, 20 и 30 години, и така да преструктурират образованието.
6
1
 
7
 
! Отговори
6ifoto преди 10 години
тук е страната на пазачите и охраната...от кого се пазим?
5
4
 
15
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Единствения начин да намалее младежката безработица е младите *** да потеглят за помощи в Европа. Тогава безработните млади българи ще останат толкова малко, че няма да ги усетим
4
1
 
10
 
! Отговори
info. преди 10 години
Kогато престанат да мислят че едрият и среден бизнес са гръбнака на една страна,и ако това е гръбнака,то главата трябва да бъде държавната ИНДУСТРИЯ - която я няма!?Сами се сещайте това какво е.
3
1
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
В момента тия пу**и "европолитиците" не могат да решат НИЩО! Още навремето Тодор Живков беше казал "какво ще решаваш ти бе, ти не можеш да решаваш щото нямаш пари". И сега е така. Всичко зависи от БОГАТИТЕ! А те отдавна си изнесоха парите в Азия и по офшорните зони. Кой нормален бизнесмен ще инвестира в голям индустриален бизнес в Европа, като само на 3000км. на изток има 2 милиарда работници които могат да произвеждат абсолютно всичко и са готови да работят по 12 часа на ден за 100$
2
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Като загърбите алчността си и върнете производството от Китай обратно в Европа. И както казах - като загърбите алчността си и назначавате достатъчно хора, а не както сега един да работи за 5-***. И още веднъж както казах - като загърбите алчността си и дадете по-високи заплати, за да може хората да харчат повече и да са спокойни за бъдещето си и задоволени.Мнението ми се отнася за всички държави от ЕС, защото труда в момента не се заплаща добре. Нещо се обърка от 1989г. насам и на запад...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с високо образование дипломата работи вместо човека само в бг обаче