Над 50% от европейците: Мерките за драстични икономии се провалиха

Най-негативни са настроенията в Гърция, Португалия и Кипър
Обновена: 2 окт 2013 11:05 | 2 окт 2013 11:04, Елка Василева
2
Над 50% от европейците: Мерките за драстични икономии се провалиха
Снимка: архив, Reuters

Над половината европейци са на мнение, че мерките за драстични икономии, въведени от началото на кризата, са се провалили, показва проучване на Галъп, цитирано от Франс прес.

Според 51 процента от гражданите на ЕС провежданите мерки за възстановяване на държавните финанси не работят, едва 5 на сто са на обратното мнение, а 34 процента смятат, че им трябва време, за да постигнат успех.

Както се очакваше, най-негативни са хората в страните със спасителни програми и планове за драстично бюджетно оздравяване, съпътстващи тези програми: 80 на сто в Гърция, 68 на сто в Португалия и 64 на сто в Кипър.

Те обаче са едва 34 процента в Ирландия, която се подготвя за излизане от спасителния план след оздравителна програма на икономии.

Шейсет процента от анкетираните спрямо 16 мислят, че има по-добри решения от драстичните икономии. Най-висок е този процент в Гърция (94 на сто), Португалия (81 на сто) и Испания (80 на сто).

Едва 22 процента от европейците твърдят, че тези политики са в полза за цяла Европа спрямо 67 на сто, които са на мнение, че са в полза само на някои страни членки. Когато ги помолят да посочат някои страни, Германия е начело (77 на сто от отговорите), следвана от Франция (48 на сто) и Великобритания (39 на сто).
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
всичик видяха как гърците като се видяха в затруднение най-нагло си теглеха пари от българските филиали на банките.... и кризаат се задълбочаваше. Всички видяха като Планът на Русия за кипър се замрази, просот русия си изтегли парите от банките. Частните банки за ЗЛО! Те обслужват интересите н чужди държави.
1
1
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Всъщност провали се целият ЛИБЕРАЛИЗЪМ. Банките трябав светкавично да бъдат ограничени, кризата дойде точно от тях. Нуждаем се от лихви за банките, правила относон ипотечното кредитеране, правила за събирането на дългове, но най-вече се нуждаем от това във всяка държав да има една-единства банак и това да е държавната - никакив частни банки.