Светът е разочарован от Украйна, Русия - доволна

"Украйна е навела дълбоко глава пред Кремъл"
Обновена: 22 ное 2013 14:05 | 22 ное 2013 11:05, Екип на Bulgaria On Air
253
Светът е разочарован от Украйна, Русия - доволна
Снимка: архив Reuters

Решението на парламента в Украйна да се откаже от курса към ЕС предизвика реакции по целия свят. Европа изрази разочарование, САЩ определиха развитието като пропусната възможност, а Русия приветства новината.

Вчера украинският парламент отхвърли шестте законопроекта, които биха позволили на бившия премиер Юлия Тимошенко да замине за лечение в чужбина. Това беше ключово условие от страна на ЕС за подписването на сделката между страната и ЕС.

Върховният представител по външната политика на ЕС Катрин Ащън определи решението на украинския парламент като разочароващо. В свое изявление тя казва, че въпреки всичко Брюксел вижда бъдещето на Украйна като тесен партньор на ЕС.

Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле отмени планираното си посещение в Киев, след като научи новината. В Twitter той коментира, че в основата на решението стои неоправданият икономически и търговски натиск от страна на Русия.

„Украйна е навела дълбоко глава пред Кремъл“, заяви шведският външен министър Карл Билдт.

„Страната няма да се откаже от пътя си към евроинтеграция, но не е ясно по какъв начин може да бъде извървян“, обяви самият президент на Украйна Виктор Янукович.

Още по темата
Русия тържествува, тъй като страната настоява Киев да се включи към инициирания от Москва Митнически съюз. Според изчисленията на бизнеса украинската икономика ще печели средно по 10 млрд. долара на година, ако попадне в митническия съюз.

Тези пари ще се влеят директно в бизнеса, без да е необходимо десетилетие на интеграция, както е случаят ЕС. Сметките сочат, че Украйна има нужда от между 100 и 160 млрд. евро в следващите десет години за внедряване на всички европейски технически стандарти.

Друг фактор за решението на Украйна е, че ще има възможността да получава по-евтин газ.

И САЩ останаха разочаровани от развитието на ситуацията. В изявление на Държавния департамент се посочва, че Украйна е пропуснала историческата възможност, която е получила от Брюксел.

Някои американски анализатори пък побързаха да предупредят Киев, че Украйна надценява значението си като икономически партньор на ЕС и на Русия. Затова не е в позиция да „определя правилата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е разочарован "светът", че не загробят Украйна както нас - съсипаха ни промишлеността и производството и ни направиха суровинен придатък и пазар за техните стоки!
16
3
 
15
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
BALGARIA KATO YA PRIEHA V EVROSAIUZA E CAFNALA TA DAJE I VARZALA.ZASHTO EVROPA OBVARZVA VLIZANETO NA EDNA STRANA S CHOVEK OSADEN ZA KRAJBI,KORUPCIYA I ZLOUPOTREBI NANASYASHTI VREDA ZA NACIONALNATA SIGURNOST.S GORBACHOV NOMERAT MINA-TUK NEMOJA.
15
19
 
9
 
! Отговори
дф преди 10 години
Те и от Руснаците добро не са видяли Украйна,въпреки че ние да се сравняваме с Украйна която в по население и размер колкото Франция е смешна работа,Братушките само чернобил дето гръмнаха там им разказаха играта за поколения напред да не се връщаме по назад в историята е още по зле,все едно ние да искаме да се върнем под турско.Но коментара на 15 по долу съм съгласен светът с все по бързи крачки върви към трета световна
14
4
 
59
 
! Отговори
123 преди 10 години
"Светът е разочарован от Украйна..." ???Кои са "светът" ??? Шепата западни "демокрации" ли ? ЗЕС + САЩ, Канада и други англосаксонци ли ? Плюс няколко пригласящи им колониални сателита - ощо към 20-тина сържави.Международно признатите държави са 194 !!! Освен това, както и по площ, така и по население всички други, без тези 20-тина са мн ого по-големи и повече, така че разочарованите са малцинство, както и да се погледнат!
13
16
 
5
 
! Отговори
хуго преди 10 години
Скоро ще има война.. рашките и янките ще се вкопчат в смъртна схватка, от която ще се роди новият ред, без трилионите дългове, ред на лицемерието и лъжата, и тогава ще настане смрад
12
6
 
51
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Eврейско-ционистката чума трябва да бъде изтрита от Земята. Тия същите глобалистични *** на новия световен ред искат да вкарат Украйна между шамарите. Сега ще пробват с оранжеви революции, пролети и какви ли не глупости. Същите тия хулигани убиха точно на днешния ден преди 50 години Кенеди. Кенеди искаше да забрани Федералния Резерв, частният еврейски картел, където ционистките бандити си перат парите. И го очистиха. Но с Русия не са познали. Другарят Путин е гърмян заек и знае как :)
11
10
 
38
 
! Отговори
берия преди 10 години
МНОГО МЪДРО РЕШЕНИЕ ОТ ЕДНА ВЕЛИКА СТРАНА !!! ТАМ БРАТЯТА БОКСЬОРИ,КЛИЧКО, МЪТЯТ ВОДАТА. МНОГО ПАРИ ИМАТ И ОЩЕ ИМ ДАВАТ ДА ЛИКВИДИРАТ УКРАЙНА.САМО ФАКТА ,ЧЕ СА В ПАРЛАМЕНТА ,СЪС ЗНАЧИТЕЛЕН БРОЙ,ГОВОРИ ЗА ЗАВИСИМОСТ ОТ ЗАПАДА.АЗ СЪМ ИМ ФЕН,НО В МОМЕНТА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОДРИВНА РАБОТА. МЯСТОТО НА УКРАЙНА Е ДО РУСИЯ,КАКТО И НАШЕТО, МЕЖДУ ДРУГОТО. АМЕРИКА Е ОПАСТНОСТ ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ !
10
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очевидно за Днес.бг светът се изчерпва със САЩ и Европа.
9
7
 
48
 
! Отговори
FullMaster преди 10 години
до Райна:тъкмо и аз това щях да напиша! Колко ли ги яд сега в Брюксел! Браво на Украйна!
8
9
 
74
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
И България трябва да направи така. Ще Ви кажа защо: 1.Преди 4-5 години Петко Бочаров каза "Преди руснаците вземаха от нас, но и даваха. А сега Американците само вземат,без нищо да дават насреща, защото така са свикнали." 2.Питайте един американец и един руснак знаят ли нещо за България и по отговора ще разберете много за тяхното отношение към нас. 3.Русия е проливала своя кръв за свободата на България от турско робство, а от от Запад никой не го е правил. Да търся ли още аргументи?
7
5
 
22
 
! Отговори
луи 5 ти преди 10 години
Според мен, дълбоко в задкавказието, група чечнци, ще надянат руски униформи и ще нападнат складовете за водка. Оттам ще настане страшен конфликт, който ще въвлече скандинавските страни и Канада. Франция на своя страна ще нападне Испания и ще взриви паметника на Франко. Италианците ще емигрират в либия, където им е мястото, а ромите ще се заселят в древен Рим. Нещата ще се уталожат за има няма 24 часа, докато папата на кон , не навлезе победоносно със швейцарските гвардейци в Берлин. И те така..
6
13
 
59
 
! Отговори
Точен преди 10 години
До 2, fffАмерика не може да си вре муцуната в Украйна. Много е близо до Русия и другаря *** няма да даде. И Наполоен, и Хитлер пробваха да си играят с руската мечка и ядоха дървото накрая.
5
10
 
67
 
! Отговори
браво преди 10 години
браво има славяни, които мислят за страните си и народа. нашите предатели ни унищожиха с тоя ЕС. Така исляма няма да проникне в Украйна с псевдо европейската демокрация.
4
14
 
78
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Мъдро решение ! Никой не е прокопсал обвързвайки се със западните ***. Ние от ЕС и НАТО нямаме грам файда.
3
12
 
64
 
! Отговори
Браво!!! преди 10 години
БРАВО!!!
2
46
 
11
 
! Отговори
fff преди 10 години
Сега да ви кажа какво може да стане. В Укпайна ще почнат масови стачки финансирани от Сащ и там ще се стигне до украинска пролет. Сетне ще се намеси Кремъл, после Сащ и Европа ще атакуват Русия, и ще стане мазало. Руснаците и Китайците на своя страна ще хакнат Израел, но ще ударят на камик, и така третата световна война ни е в кърпа вързана.
1
15
 
69
 
! Отговори
добре са направили преди 10 години
Умни и грамотни политици патриоти!!!!