Валенса разкритикува Камерън за имиграцията

"А беше ли груба грешка слагането на край на комунизма в Европа?"
Обновена: 27 дек 2013 21:58 | 27 дек 2013 21:57, Елка Василева
33
Валенса разкритикува Камерън за имиграцията
Лех Валенса. Снимка: архив, Reuters

Историческият лидер на полския синдикат "Солидарност" Лех Валенса разкритикува изказванията на британския премиер Дейвид Камерън за имиграцията и мерките му да се ограничи достъпът на европейски мигранти до помощите за безработица, предаде Франс прес.

Броени дни преди отварянето на 1 януари на британския трудов пазар за български и румънски граждани бившият полски президент осъди изказването на Камерън, че безусловното отваряне през 2004 г. на британския трудов пазар за поляци и други източноевропейци е било "монументална грешка".

Още по темата

"Остро критичен съм към тези думи на Камерън. Мога да го запитам: а беше ли груба грешка и слагането на край на комунизма в Европа и допускането на разведряване и развитие? Поляците допринесоха за падането на комунизма. Те допринесоха за благоденствието на Великобритания много повече, отколкото са й стрували във вид на държавни помощи. С тези икономии от социалните помощи Великобритания отново прилага късогледа и нерационална политика", заяви Валенса.

Неотдавна Камерън обяви, че кандидатите за работа от други страни от ЕС от началото на 2014 г. вече няма да кандидатстват за помощи за безработица през първите три месеца от престоя си във Великобритания.

Мнозина британци се опасяват от наплив на българи и румънци  от 1 януари догодина, отбелязва АФП.

В интервю за в. "Файненшъл таймс" в края на ноември Камерън обвини предишното лейбъристко правителство, че е направило "монументална грешка" като е отворило трудовия пазар за Полша и другите девет страни, които бяха приети в ЕС през 2004 г.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КуфарГараСеверна Корея...
26
9
 
10
 
! Отговори
Германеца преди 10 години
Българина си иска комунизма и бай Тошо това е... иска някой да му казва какво да работи, да му казва как да живее и той да си крета в панелката в Люлин 58 да си кара трабанта, за който е чакал 10 години и това е. Нищо чудно няма, че с такъв материал сме на това положение, толкова си можем.
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Валенса много добре знае защо поляците заляха острова, защото много им е харесала "демокрацията", която им докара.
24
1
 
22
 
! Отговори
златко преди 10 години
Глупост е да оставиш един окръг от държавата си много по еден от останалите, така е глупост и да оставиш една-две държави от ЕС в пъти по бедни от другите, и да смяташ, че всичко е наред.
23
1
 
28
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Другаде е монументалната грешка, за която скъпо ще се плаща и на изток и на запад.След края на Студената война западът трябваше да направи това, което направи след края на Втората световна за западна европа- нов план Маршал и наливане на много милиарди за модернизация на икономиката на източна европа.Не го направиха, изскръндзиха се, решиха да минат тънко.Сега ще си носят последствията.
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам защо с какво Камерън е задължен на поляците. Не са луди предшествениците му, че лакомо са яли полския зелник. Ще го ядят, след като тогавашният полски президент Валенса им го е харизал...
21
6
 
10
 
! Отговори
муньо преди 10 години
Ама толкова е яко в англия,джакпот било,лелелеле.Пишат некви хора дето най-много до Китен са стигали
20
4
 
16
 
! Отговори
Да живее Полша преди 10 години
Поляците са един наш братски славянски народ родил такъв български герой като Владислав Ягело,нещо за което винаги ще им бъдем признателни!Лоша дума за поляците няма да кажа!Тоя обаче Лех Валенса,доверие не предизвиква у мен!Не му вярвам!Първо той си е милиардер и като такъв със стара слава имам чувството че някой от по-нависоко му е издиктувал какво трябва да говори за да стане заместник на умрелия наскоро Нелсън Мандела!Харесвам Полша но на милиардера староиноводесидент Валенса,доверие никакво
19
6
 
9
 
! Отговори
krez преди 10 години
Do 15..... UK e bila velika imperia ama edno vreme.....tia izmisleni durjavi sa takiva ot 200 godini....no oshte tolkova nema da.izkarat.
18
5
 
28
 
! Отговори
Цвета преди 10 години
Ха-ха, започва се! Лех Валенса даде тон.Очакваше се някой да види ,че "царя е гол".Няма лош строй,има лошо построен.
17
4
 
10
 
! Отговори
maora преди 10 години
Abe tia Anglogovoriasbti durjavi .....vsichki sa totalno izvlupeli. Kak moje Kameron da kaje taka za poliacite.....ami ako ne sa te i drugite bledoliki tia kavali suvsem.shte se okenzat ikonomicheski.....
16
4
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До kane p.19Покоя е в "полята на тихия шепот", младежо!
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ си е напълно нормален в сравнение с тоя KANE!
14
12
 
27
 
! Отговори
kane преди 10 години
Валенса бе голям водач... навреметопосле му се ослади да дава речи и се затри... и заради пари се погубиКомунизъм никога е нямало. И това трябва да е ясно. Имало е опити да се тръгне по този път, но неуспешни. Не трябва идеята за комунизъм да бъде забравяна и зачеркната с тов че е "било и не е станало", защото не е било камунизъм и трябва да се пробва пак!Но преди това има ред1-во стъпало е капиталисъм/страдание/2ро стъпало - социлизъм/пречистване/3то стъпало - комунизъм/покой-хармония/ех
13
6
 
40
 
! Отговори
Тулски, фен съм ти преди 10 години
Така е, аз съм свидетел на това време. И другите го мислят, но не смеят да го кажат. Откакто падна желязната завеса няма качество и в двата лагера. Нивото на капиталистите също падна, виж им държавите/ всичко внос от китай. А ние добре си живеехме преди.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След отказа Украйна да се асоциира в ЕС, този взе начесто да се изказва. Скептичен бил, грешка било и прочие.Нещо не е уверен в демокрацията и капитализма. Гузна съвест или опит да си създаде алиби за предстоящите въпроси, като: Кой? Защо? Срещу колко пари?
11
22
 
12
 
! Отговори
антикомунист-реалист преди 10 години
Чакай сега!Аз неистово мразя комунизма само че ти не очаквай най-великата от всички велики империи ,Британската,да бъде бедна!Като се почне от това че за нея се е говорило че е империята за която слънцето никога не залязва та се стигне до прозрението от 19 век че да се родиш англичанин е като да удариш джакпота от лотарията на Господ!
10
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички които смятат срутването на комунизъма за грешка,имат (все още) шанс да се възползват.Само с три думи:Куфар,гара,Северна Корея.ХАхаахахахахха
9
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите където са минали всичко фалира!Англия си отива...ривети иий
8
6
 
19
 
! Отговори
Питанка до дан Браун преди 10 години
И аз като Дан Браун открих много странни неща които ще споделя с Вас!Официялната версия е че християните са били еврейска секта наложила се в Римската империя!Заради това немога да си обясня защо лично Исус Христос е дал гръцкото име Петър на този апостол на Рим?Защо когато Константин Велики сънува кръст и се покръства нарежда на войниците си преди решаващата битка за империята да изпишат НА ГРЪЦКИ език "Христос"!Цялото християнство ми се вижда малко еврейско,повече гръцко и никакво латинско!