"Заплахите към ЕРП-тата ще излязат скъпо на България"

Австрийско издание за спора между държавата и ЕРП-тата у нас
Обновена: 7 апр 2014 10:22 | 7 апр 2014 10:21, Елка Василева
69
"Заплахите към ЕРП-тата ще излязат скъпо на България"
Снимка: архив, Reuters

"България срещу EVN: политика с тока" е заглавието на коментар в австрийския в. "Дер Щандарт" по темата със спора между държавата и електроразпределителните дружества в България.

На България ще й излезе скъпо да се яви на съд, да отговаря пред Европейската комисия и да застане пред избирателните урни, се посочва в коментара.

Още по темата
"Заплахите на българското правителство за отнемане на лицензии и последващо ренационализиране на предприятията на чуждестранните доставчици на ток в страната, едно от които е австрийското EVN, ще струва на най-бедната държава в Европа преди всичко инвеститори. Който не създава юридически сигурни рамкови условия за предприятията, не е интересен“, се казва в коментара.

„На географската карта България се е утвърдила като важен център за енергийното снабдяване на Европа. Но енергийният сектор в малката балканска страна прилича на сцена от вариете: държавни фирми от социалистическо време, където едни и същи десетина мениджъри управляват предприятието, което е в хроничен дефицит; чуждестранни доставчици на ток, на които в рамките на една година беше наредено да свалят три пъти цената на тока, в ролята на дойни крави; соларните и вятърни централи за късметлиите в политиката и икономиката, които печелят от зелената енергийна догма и ограбват държавата“, се казва в коментара.

„Предишното консервативно правителство не беше много по-добро. То обаче падна от власт заради енергийните протести на гражданите. Управляващите днес социалисти, подкрепяни от крайнодясната "Атака", се готвят за европейските избори и искат да избегнат повторението на такива протести. Сега ще им стане ясно, че са прекалили със заплахите за отнемане на лиценза", се казва в коментара на журналиста Маркус Бернат, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: АвстрияЕРПEVNлицензия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
Колкото и да загубим при изземането на лиценза на ЕРП-тата,все ще е по-малко от,това което те ограбват от всяко едно българско семейство. Въпросът е колко ще спечелим,как ще използваме собствена енергия,а не да изнасяме за Турция и няма да ни обират знайни и незнайни.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Румъния компанията води предварителни разговори за продажбата на дял от проекта Fantanele Cogeelac, който е най-големият наземен вятърен парк в Европа. Дейностите и продукцията на парка са стабилни, но опасността за бъдещето на проекта не е свързана с дейността, а с регулаторната среда, смята още директорът Международни операции в CEZИ Румънският регулатор им е крив.
47
2
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 10 години
Като са толкова големи инвеститори защо не дават заплати на работниците като в техните държави или приблизително близки до техните.При положение че продуктите които произвеждат са на същите цени в цяла Европа те плащат четири пъти по ниско възнаграждение на работника.
46
3
 
7
 
! Отговори
До Бг преди 10 години
Абе тия да не са дошли тука да ги интегрираме?
45
4
 
12
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Тия скапани австрийци са западняшките ***. Имаме си национален интерес и той е над всичко. Не може някаква чужда компания да властва над държавата. Марш скапани австрийски *** !
44
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Дано да спрат да идват "инвеститори" за да може народа малко да дишне. От такива инвеститори в България не остана нищо, всичко се краде а като свърши се започва от народа. Всички ЕРП - та вън от държавата, да ходят да крадът на друго място. България ще се дишне когато се махне от европейската групировка ЕС и от световната групировка НАТО.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :)КОи "смешни инвеститори" не ти трябват " Солвей-Солексис", "Нестле", "Сушард","Мегле" ... ?Всеки производител е нужен на България! Всеки, който изнася продукти по цял свят ни е нужен!Но не идват, дори бягат! Заради, бюрокрация, корупция, не работещо правораздаване, лоша квалификация, заради политическа, икономическа, нормативна нестабилност!Вместо това имаме разни франчайзинги и овшорки, собственост на комунистическата мутро-олигархия!
42
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Обърнете внимание на :"...соларните и вятърни централи за късметлиите в политиката и икономиката, които печелят от зелената енергийна догма и ограбват държавата...Факт е, че цената на тока от ВЕИ е в пъти по-висока от разходите за производството и!Крадат ни и то не защото ВЕИ енергията е скъпа, а защото крадци олигарси ни я продава скъпо в условия на държавно(корупционно-политически) гарантиран монопол!
41
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 10 години
Такива смешни инвеститори не ни трябват. Какво инвестират - парите на потребителите. Това инвестиция ли? Смешници
40
4
 
11
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Тия май нещо взеха да се самозабравят! Вземайте им лицензите, и ги гонете като мръсни ***, да знаят с кого си имат работа!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ДКЕВР се оплакали на Станишев, че ако вземе лиценза на ЕРП-етата, тогава БСП няма с кого да се оправдава за цените на тока!
38
5
 
4
 
! Отговори
гниди преди 10 години
Лоша работа за малкото останали свестни българи.Събирайте багажа и родата и се спасявайте докато още можете.Скоро бг ще бъде оградена отвънка.Получовеците като повечето форумни плъхове ще бъдат изолирани,защото тяхната тъпотия и злоба е ужасяваща.С тях ще се разправя господин Ердоган.
37
7
 
5
 
! Отговори
ДКМС преди 10 години
Най-много ни ограбват Лукойл и Газпром, но те са си наши "братя" и може!Дори ще предложа на Пацо да вдигне двойно цените на горивата, да помогнем за Крим ,все пак им вдигнаха двойно пенсии и заплати.Все от някъде трябва да се избива.Покажете солидарност, минуси не искам!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пропаганднто клише: "да притежава собствен бизнес, да бъде свободен в потребителския си избор и да се придвижва свободно зад граница", вече се поизтърка и хората негодуват."Възможно е една част от народа да го излъжеши да излъжеш целия народ за ограничено време. Ноне можеш да лъжеш целия народ постоянно."Ейбрахам Линкълн
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заплахите на българското правителство за отнемане на лицензии и последващо ренационализиране на предприятията на чуждестранните доставчици на ток в страната, едно от които е австрийското EVN, ще струва на най-бедната държава в Европа преди всичко инвеститори. :))) АУ,АУ АВСТРИЙСКИТЕ *** ЗНАЯТ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОБИЧА ТАКИВА "ИНВЕСТИТОРИ" ДЕТО ДОРИ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ КАКВО СОБСТВЕНО СА ИНВЕСТИРАЛИ :)))) НАПРОТИВ ТЕ ИЗТОЧВАТ СЕКТОРА ЗА ДА ПЛАЩАТ НА ФИРМИТЕ МАЙКИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАНИ
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен- 21 - "ЕК, ЕС и Австрия с какъв морал ритат падналия. С какво безочие заплашвате обеднелия Български народ?" Какво са ни виновни ЕК, ЕС и Австрия, като собственици на ЕРП са чисти Българи, от бандата на БКП - БСП - ДПС, които от времето на бай Тошо, се ритаха, кой да граби повече от оскотелия народ.
33
1
 
17
 
! Отговори
DiDi преди 10 години
До Анонимен - "Някой има ли идея някой защо австрийската ЕВН е винаги най-наглото ЕРП?" Не идея, ами факт приятелю - Австрия е страна на подставените фирми, собственост на бившите комунистически величия. Виж случаите с Моника, Хохегер, Станишев, Свобода, филиала на Сименс в Австрия, личните документи на Бългрите на 4 пъти по-висока цена от тази, на която се печатат документите в Германия, Франция и цяла западна Европа. Две от трите ЕРП в България са 92% собственост на наследниците на ПБ ЦК БКП.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕРП-тата -ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
31
3
 
20
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
..."чуждестранни доставчици на ток"...Аллло, я не си врете гагата , където не ви е работа, този ток ние си го произвеждаме!! Вън ЕРП-тата, и плашат гаргите, нищо не могат да ни направят, стига сме им се кланяли!!!
30
3
 
14
 
! Отговори
бг патриот преди 10 години
марш от България австрйиски капиталисти мръсни...