В Германия се надигат антиевропейски настроения

Германците настояват да се ограничи бюрокрацията в евроинституциите
Обновена: 25 май 2014 17:37 | 25 май 2014 12:57, Екип на Bulgaria On Air
22
В Германия се надигат антиевропейски настроения
Снимка: Bulgaria On Air

В Германия се надигат антиевропейски настроения. Германците настояват да се ограничи бюрокрацията в европейските институции. Това заяви Михаел Щабенов, кореспондент на германския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ в Брюксел пред телевизия Bulgaria On Air.

"Избирателите очакват от партиите, участващи в изборите, да изпълнят това, което са обещали. Това означава да следват проевропейската политика, за която говорят. Хората искат да се намали бюрокрацията в Брюксел”, обясни Щабенов за това какво очакват германците от своите представители в ЕП.

„В Германия обаче има и партия, която се обявява срещу ЕС – това е партията Алтернатива за Германия. Тя представи изключително критична програма срещу ЕС. Алтернатива за Германия критикува управлението в еврозоната и иска разпускането на еврозоната. Според партията Германия не се нуждае от еврото", посочи Щабенов.

Според него това означава, че в Германия се развиват евроскептични настроения. Сред всички слоеве на населението съществува убеждението, че Европа се управлява прекалено централизирано, че Брюксел се намесва прекалено много във вътрешната политика на отделни държави, подчерта Щабенов.

Според кореспондента германската икономика е твърде много свързана с вътрешния пазар на общността. По негови думи Германия е страна с изключително голям износ и всяка граница, всяка преграда не е в неин интерес.

Михаил Щабенов коментира и шансовете на Зелената партия в ЕП. "Това, което може да се каже, че настоящите европейски избори са тест за действащите правителства в съюза. Зелените в момента са в опозиция. На изборите в Германия миналата година те получиха 8,3%. Зелените осъзнават, че опазването на околната среда беше прието като приоритет и от други партии. Това се отнася за християндемократите и социалдемократите, които сега управляват заедно", каза Щабенов.

Пълния разговор с Михаел Щабенов вижте във видео материала на Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ГерманияЕСBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
В Германия обаче има и партия, която се обявява срещу ЕС това е партията Алтернатива за Германия. Тя представи изключително критична програма срещу ЕС. Алтернатива за Германия критикува управлението в еврозоната и иска разпускането на еврозоната. ЗНАЧИ РУСНАЦИТЕ И ТАМ ИМАТ АГЕНТИ ! ТО ТЕ В ГЕРМАНИЯ СА КАТО КАПКА В МОРЕТО И НЕ МОГАТ ДА ПОВЛИЯЯТ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ! ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ РУСКИТЕ АГЕНТИ СА ДОСТА !
17
1
 
1
 
! Отговори
леля Седефка преди 9 години
На парламентарните миналата година Алтернативата бяха на минус, сега няма да е по-различно. Мадам Меркел ще спечели убедително пак.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да излезем по площадите и изметем нашите национални предатели станали слуги на сащ и еврейските банкери!!!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато и на германеца му писне да влачи ес и да носи на гърба си по 300гърка 200 португалеца и 150 италианеца най сетне ще се разпадне еврейския съюз.
14
7
 
2
 
! Отговори
хи преди 9 години
Без ЕС,щяхте да видите Европа и цивилизация през крив макарон,*** нещастни,,,
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България за българите.Германия за германците.Европа за европейците.***, най-общо казано, нямат място в Европа! Да си ходят!
12
5
 
22
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 9 години
ЕС не е европейска и християнска идея, а идея, родена в извратените мозъци на едно уродливо племе, присвоило си правото да бъде господар на света.
11
8
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Ясное като бял ден ЕС ще спре да съществува защото е вреден за всичките си членове.Само някои български кратуни немогат да го осъзнаят.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9. А от периферните държави на ЕС си набавят евтина работна ръка !
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три държави имат най много полза от ЕС , Германия, Франция, Англия !!Произвеждат си каквото им е изгодно и си го изнасят по периферията на ЕС !
8
6
 
28
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
ЕС ни върна във времето на Гомор и Содом,ЕС ни покварва,отнемайки ни трдициите,ценностната система,морала,привързаността към семейството.ЕС ни научи да мразим и ни отне правото на себеуважение.Техен приоритет са правата на ромите,престъпници и мафия.Отне ни правото да изнасяме наши зеленчуци и продукти,а беше време,когато българите учиха Европа, как се отглеждат зеленчуци.Единственото предимство е свободното движение,но сега те показват расизъм.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ирландската пастирка е доволна много от ЕСсср.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като и Германците не са доволни ,Какво да кажат Българите ?Само Плевнелиев е доволен и се крие зад ЕС , за да не свършат някоя работа в полза на България .Неговото семейство е вече ЕС и Европата !
5
1
 
13
 
! Отговори
9898 преди 9 години
До До 1То така се почва,примери много.........
4
15
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Германците са за промяна, а не за отмяна.Нещо си зле със семантиката!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Брюксел прекалено се бърка във вътрешните работи на държавите ".Прекалена бюрокрация !!!А Германия произвежда и прави износ та пушила се вдига !Те защо произвеждат толкова много и никой не им казва какво да правят.Значи Брюксел се меси във вътрешните работи на едни държави повече ? а други са привилегировани ..
2
2
 
27
 
! Отговори
ььььььь преди 9 години
Обикновените хора все повече проглеждат...и все повече разбират че Е.С.е най-голямата измама и авантюра на 21ви век.
1
3
 
28
 
! Отговори
101% Анти ЕС* преди 9 години
Значи началото на края е вече поставено! :)