ЕНП зад Юнкер: Ако всеки има вето, Европа ще е в безизходица

Ренци: Италия няма да подкрепи политика като през последните години
Обновена: 7 юни 2014 22:08 | 7 юни 2014 21:58, Веселина Йорданова
75
ЕНП зад Юнкер: Ако всеки има вето, Европа ще е в безизходица
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Ройтерс

Новият лидер на най-голямата група в ЕП, тази на консерваторите, отхвърли исканията на британския премиер Дейвид Камерън за слагане на спирачки на европейската интеграция, предаде Ройтерс.

Манфред Вебер, новият председател на групата в ЕП на Европейската народна партия, заяви още пред германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че неговата партия продължава да подкрепя кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за следващ председател на ЕК въпреки идващата от Великобритания опозиция.

Още по темата
"ЕС се основава на още по-тесен съюз на европейските народи. Това е заложено в европейските договори. За нас това не подлежи на предоговаряне", подчерта Вебер.

"Не можем да продаваме душата на Европа", добави той и отхвърли исканията националните парламенти да получат правото да спират европейските закони.

"Ако предоставим на всеки национален парламент правото на вето, то Европа ще се окаже в безизходица", посочи Вебер. Камерън, който е под натиск на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство и на антиевропейски твърдолинейни политици от собствената му партия, се съгласи да организира референдум през 2017 г. относно това дали страната му да остане в ЕС. Неговата партия не е член на ЕНП, припомня Ройтерс.

Преди референдума Камерън се опитваше да предоговори условията на британското членство. Той заяви, че иска да предотврати масовата миграция и намесата на ЕС в полицейските и съдебните въпроси, както и, че иска националните парламенти да могат да работят заедно, за да блокират нежелано европейско законодателство, припомня още Ройтерс.

В интервюто за германското издание Вебер заяви по повод кандидатурата на Юнкер за председател на ЕК, че "ЕНП трябва да изпълни поетия ангажимент към собствените си избиратели".

"Юнкер ще бъде следващият председател на ЕК", увери Вебер. Лондон е против кандидатурата на Юнкер, подкрепяна от няколко европейски членки, в това число и Германия.

Италия ще откаже да подкрепи председател на ЕК, който не се обяви за промяна на досегашната политика, заяви италианският премиер Матео Ренци, като така се намеси в дебата относно приемника на Жозе Барозу, предаде Франс прес.

"Следващият председател на ЕК трябва да промени политиката за идните пет години. В противен случай той няма да има подкрепата на Италия", предупреди Ренци в реч на конференция в Неапол.

"Никой не получи мнозинство в ЕП. Следователно сме принудени да постигнем споразумение. Те /ЕНП/ искат да издигнат кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за поста. Много добре. Нека той представи визията си за идните пет години", подчерта Ренци.

"Кандидатът може да се казва Юнкер, може да се казва и Паоло Роси /на италиански това е синоним: Който и да е/", ако този човек иска да продължи с политиката от последните години, то той няма да има подкрепата на Италия", увери Ренци.

Ренци прави впечатление с динамизма и желанието си да задвижи нещата в Италия. Той е отскоро сред европейските лидери, но погледите са приковани в него заради успеха на неговата Демократическа партия на европейските избори /40 процента/.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
До софиянецмислиш, че е дълбоко, а то е плитко!мислиш, че си го видял, а то е останало скрито!мислиш, че трябва да е лесно, но е направено нарочно трудно, а то е много лесно!мислиш, че ти ще определиш нещо, а то е вече определено!... не са 25, а са над 2.5к годините!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Жива МаймунаИзвинявай, ама ще те таковат, като си дал маймунския си з...дник под наем.
17
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
живеехеме според Министерството на Истината на бившият Голям Брат - ако си задавате този въпрос, ще ви отговоря - т.нар. "Цивилизационен Избор"... Ние бяхме смъртни врагове с фащ - 45г., - изведнъж станахме най-верният им сателит и 52 щат - е да, ама, не - там няма благородство, няма уважение, няма хуманност - те гледаха 1989г. на нас като на смъртен враг -и какво направиха - унищожиха ни - чиста проба латиноамерикански геноцид в стил от 60-те... Ако ние бяхме спечелили "Студената война"?
16
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Все пак, да си направя една авто-коректция към предишният постинг, не 15г., вее 25г. живееме и съществуваме според Министерството на Истината към посолството на братята хамериканци - в последните 7г. и към Хагенцията на Истината към братският ЕССР, разбира се във формат 15/20, ние "новите" все пак сме скапани роби, да не си помислите нещо... "Либерта" а? Да, ама не за нас, утопията работи в/у чиста проба Неоколониализъм, а ние като членки защо нямаме дори и стандарта, който имахме, когато...
15
1
 
9
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До софиянецБраво, точно в целта!В пресата изобщо не се споменава за конференцията на Билдерберги,състояла се в хотел Мариот в Копенхаген.Разглеждани са ядрени проблеми,вероятно изместване на ЕС от Китай като партньор на Русия с енерг.суровини,контролът в/у интернет и неприкосновеността на личните данни,възходът на националист.настроения в Европа,опасяване от вероятен съюз м/у Иран,Китай и Русия...Неща,за които явно някои нямат желание да информират.И всички тези събития,които се случват.А спим
14
0
 
2
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
До софиянецТи прочете ли ми името?Отговора е в него!
13
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Жива МаймунаНе колега, не сте станал "такъв" - просто сте приел хевро-хатлантическите ценности, ама за тия на Изток и на Юг от Рая - за тези които си бяха в техният си Рай е друго, за нас - хм, да не ме баннат ще напиша само полит-коректното - "двойни стандарти"...
12
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
бЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ СЪСТАВА КАТО ЧЛЕН НА ЕС, НЯМАМЕ НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТОЗИ СЪЮЗ, ПОЛЗА ИМАТ САМО УПРАВЛЯВАЩИ ДА КРАДАТ ЕВРОФОНДОВЕ ЗАЩОТО ДРУГО В НАШАТА СТРАНА НЯМА ЗА КРАДЕНЕ !
11
1
 
7
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
Браво на ЕС, Браво на САЩ, Браво и на всички бъдещи СЪЮЗИ !!Колкото повече ме оправят, толкова по-зле ставам, но на мен ми е по-ХУБАВО, защото:- ме таковат, ама това е най-доброто което може да ми се случи!- ме таковат, но от това никой не може да избяга!- ме таковат, но таковането е задължително!- ме таковат, но ако не ме таковат тези, щеше да е друг!- ме таковат, но се съобразяват с мен!- ме таковат, но не ме изнасилват!- ме таковат, и на мен ми харесва!- Въх, аз да не съм станал педи
10
3
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
мозъчета и гласувайте малоуници, ако не с мозъците си, поне с портфейлите си - ако ли пък, не приемам, е мозъка ви е тотално полиран и, че вие мразите Свободата си - искате си някой да ви решава живота вместо вас - боко тиквата и кликата му от убийци, наркотрафиканти, трафиканти на хора и резервни части затях, не говоря за монополите за тока, водата, бензина и т.н. - орешарски може и да не е върха на сладоледа, ама другото е демагогия и липса на менталност - избирайте!
9
2
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
независимост,, ще бъдете скапани роби в Матрицата, ще слушате както и в последните 15 години Министерството на Истината което ще ви опява, че боко тиквата е велик и цв.цв. е негов пророк - а вие- вие трябва да се жертвате, да стягате коланите и да гушнете букета в името на хевро-хатлантическите ценности - избора е ваш - вчера ***, ЦРу, ДД, Сорос и т.н. ви свалиха правителството което ви намали тока и ви вдигна макар и символично доходите - след 3,5г. замразяване - опичайте си простите промити...
8
0
 
0
 
! Отговори
Чубака преди 9 години
А Палпатин в коя група е?
7
10
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Южен паток никога няма да бъде реализиран. Никой няма нужда от един руски газопровод, който да ни постави пак под влиянието на москва. Долу русия, долу путин!!!
6
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
темата дами и господа е по-го;яма, тя е - ще ли ЕС продължи да бъде безгласна пионка на Уолстрийт(***, ЦРУ, ДД) или ще се прави ЕС както го рабираха Де Гол и основоположниците! Ако другаря юнкер бъде приет, това означава доминация на фащ, означава дянковщина, боко-тиквенищенивщени и т.н. - рестриктции, власт на бакерите, Билдебергите, масоните от П2 до последният и модерно робство - в БГ разбира се тази политика минава през гроб и рб, ако тоя вземе властта забравете за Южен поток, АЕЦ и...
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако предоставим на всеки национален парламент правото на вето, то Европа ще се окаже в безизходица"Абе, държавите в съюза имат ли право на мнение, или са само колонии?
4
2
 
7
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
Браво на ЕС, Браво на САЩ, Браво и на всички бъдещи СЪЮЗИ !!Колкото повече ме оправят, толкова по-зле ставам, но на мен ми е по-ХУБАВО!Хубаво ми е, защото: - ме таковат Мен, но ги таковат и ДРУГИТЕ !! - ме таковат сега, но утре МОЖЕ и да не ме таковат! - ме таковат малко, а аз мога да издържа повече! - ме таковат по начин, който ме касае по-малко от другите! - ме таковат, ама всъщност това може и да не е таковане!.........
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ЕНП зад Юнкер: Ако всеки има вето, Европа ще е в безизходица"Нарича се "пълноправно" членство, в случай, че си забравил. Нали не си представяш държави без право на глас, бе ***. Може да си умрял за власт, но няма да си налагаш мнението едностранно.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юнкер!!!
1
20
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее обединена Европа!!! Благодарение на Европа България е далеч от хищните челюсти на нищожеството путин, което щеше без съмнение да би загроби с комунизъм и болшевизъм. Долу евразийския съюз и русия!!! Да живее дружбата между ЕС и САЩ!!!