България е родина на трудолюбиви и талантливи хора!

ЕК разпространи докладите за България и Румъния
Обновена: 28 яну 2015 14:56 | 28 яну 2015 13:37, Елка Василева
100
България е родина на трудолюбиви и талантливи хора!
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия разпространи поредните доклади за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка. В окончателния документ е записано, че следващите доклади ще бъдат изготвени "след около година".

Първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс коментира в официалното съобщение на комисията по този повод, че политическите неясноти и други предизвикателства са направили задачата за реформи у нас трудни, предаде БТА.

Още по темата

Все пак е положителен знак, че в много области проблемите бяха отчетени и бяха очертани решенията. Сега е време да се действа. Реформите, обхванати от доклада, ще помогнат за постигането на доверие сред гражданите и инвеститорите, добавя Тимерманс.

България е родина на талантливи и трудолюбиви хора, които искат да видят как промяната става и пуска корени. Механизмът остава ценно средство за разгръщане на напредъка и се подкрепя от мнозинството българи. Сега е време да бъде постигнато политическо съгласие за ускоряване на реформите, заявява зам.-председателят на ЕК.

По повод публикуването на доклада заместник-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева заяви, че с него ЕК отчита политическата несигурност през последната година и половина, която е забавила реформите в България, в това число и в съдебната система.

„Оценяваме положително действията на новото правителство за решаване на натрупаните проблеми, на първо място стратегията за съдебната реформа. Но ние, както и цялото българско общество, искаме да видим резултати - независима и ефективна съдебна система, успешна борба с корупцията“, посочи Георгиева.

Тя отбеляза, че новото българско правителство трябва да навакса изгубеното време и да предприеме стъпките, които да възвърнат доверието на гражданите и на инвеститорите в страната.

В доклада на Европейската комисия се посочва, че България е постигнала известен напредък, но въпреки това той не е достатъчен. Развитието все още е крехко, а общественото доверие е подкопано.

Отбелязва се, че от последния доклад от юли 2012 г. България е постигнала напредък в подобряване на процедурите за назначаване. Посочват се и други полезни управленски стъпки, предприети в прокуратурата и съдебната власт.

Доверието обаче е подкопано заради бягството на лидери на организираната престъпност от правосъдната система, както и поредица разкрития за политически влияния в съдебната система.

Според доклада на Европейската комисия организираната престъпност и корупцията в България все още остава значителен проблем. В документа се посочва, че политическата несигурност в последната година не е дала стабилна основа за действие срещу тези явления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Е как в официален доклад да ни кажат,че сме тарикати,дупедавци,близачи и ***,щом една мутра по 2 пъти я избираме да ни управлява,щом плюем в кладенеца от който пием вода и с готовност фалшифицираме цялата си история. Децата ни ще знаят,че сме били турска провинция,освободена от САЩ с помощта на ЕС
68
6
 
1
 
! Отговори
VANDAL преди 9 години
Трудолюбивите хора на България са турците !
67
3
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Podmazvaite se evrogeiove. Jalko, 4e BG ne e kato Gurciq, Turciq i Serbia... :-(
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези които бачкаха си заминаха през 89 година в Турция само началници останаха
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"България е родина на талантливи и трудолюбиви хора"!!!Е къде по-точно в България са тези талантливи и работни хора?Ако ги е имало, те отдавна са духнали навън, тук ги няма.И няма да ги има. Кой умен и работлив би желал да работи за ненаситната българска олигархия.
64
2
 
8
 
! Отговори
42 преди 9 години
ТОЗИ КОМПЛИМЕНТ СЕ ОТНАСЯ ЗА *** НАЙ- ВЕРОЯТНО. АКО Е ТАКА ДА ГИ ИЗПРАТИМ НА ЗАПАД, ПОНЕ ОТ ТЯХ ДА СИ ОТДЪХНЕМ. ТОВА СА *** ЧЕТКИ НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ПОЛОЖЕНИЕТО В ГЪРЦИЯ. СТРАХУВАТ СЕ ОТНОВО ДА НЕ ИЗТЪРВАТ ЦЕЛИТЕ БАЛКАНИ ЕВРОГЕЙТАЦИТЕ, НЕОЛИБЕРАЛИ, ПОСЛУШНИЦИ НА ЮДЕИЧЕТАТА. ТАМ ИМ Е ЗОРА. ЩЕТЕ НЕ ЩЕТЕ ХРИСТИЯНСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ЩЕ УПРАВЛЯВА СВЕТА, РАНО ИЛИ КЪСНО.
63
3
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 76През 1986 България по качетсво на живот по ООН е на 28 место , дори и южнокорейския посланик се интересувал как сме постигнали този напредък . Сега сме след 60 место ,ако не се лъжа по стандарт на житвот . Разликата е съществена .
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долни ЧЕТКИ , референдум и вън от ЕС !!!
61
8
 
12
 
! Отговори
cCc преди 9 години
В България най-крадливите и корумпирани са българите.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 76 ти си завършен *** тип сончита Вурст.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долни ЧЕТКИ , референдум и вън от ЕС !!!
58
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиганинТова поколение дето е в пенсия от акъл и трудолюбие докара страната до фалит. То само с ходене по манифестации и декларации на дружба към братския Съветски съюз не става.
57
3
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Да , но това поколение което беше трудолюбиво си отиде или е на пенсия ,а сега всите са тарикати и не искат да работят или имитират че работят .
56
1
 
3
 
! Отговори
ззззззззззззззз преди 9 години
До АнонименА сега какви станаха професори,генерали,академици? КАЛИНКА МАЛИНКА МАЯ..............ХА ХА ХА
55
1
 
1
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗА КОИ БЪЛГАРИ СТАВА ВЪПРОС. ЗА ТЕЗИ КОИТО НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ А ТАКИВА СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ ПОЛУЧАВАТ ТА ДВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ. АКО Е ЗА СЪЩИТЕ "РАБОТЛИВИ" БЪЛГАРИ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА.
54
6
 
10
 
! Отговори
до турчин преди 9 години
Какво правиш тук тогава,***?Бягай с дружките в анадола да гледаш камили!
53
1
 
5
 
! Отговори
Bulgar преди 9 години
Блазе ни,пак ни похфалиха! Сига побеснялата Меркел ще ни подари Беломорието и ФИРОМ, а Обама северна Добруджа.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И затова вкарват нелегални имигранти за да подменят етническия състав. Всичко им е безплатно, миналата година и бонус в рамките на 3000лв. са им дали. Намират им и работа с три пъти по-висока заплата,отколкото на българите и това го наричат интеграция?!! Сега трябва да слугуваме и на нелегалните.
51
7
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Бил съм в ЕС и Турция. Хората имат работно време и го спазват. Но в България НЕ!На работа също не се работи. Симулира се работа. Българина винаги гледа все по лекото и по лесното и постоянно е недоволен. И 300 лева заплата на месец не заслужава. Подмазва се на шефовете и симулира "работа" на гърба на останалите. С едни клещи и парче кабел може да си играе цял ден и довечера да е много уморен..УЧИ СИНЕ ЗА ДА НЕ РАБОТИШ Е БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКА Е мързела и корупцията са родени от БКП а тя не е Българско нещо корените и са зад граница