БСП: Настоящият кабинет носи вина за критиките от доклада на ЕК

Вървим по верния път, оцени Миков след победата на СИРИЗА в Гърция
Обновена: 27 яну 2015 15:33 | 27 яну 2015 15:33, Камелия Цветанова
65
БСП: Настоящият кабинет носи вина за критиките от доклада на ЕК
Михаил Миков. Снимка, архив Булфото

БСП прехвърли цялата вина за критиките от очаквания утре мониторингов доклад на ЕК върху настоящите управляващи, макар че част от констатациите на експертите в Брюксел се отнасят и за управлението на кабинета "Орешарски".

"В доклада пак няма особени изненади, днешните управляващи блокираха, някои отвътре, а някои отвън, работата на институциите през годината, през която бяхме на власт и не беше направено много за реформите в съдебната власт“, коментира лидерът на партията Михаил Миков.

Още по темата
По думите му социалистите споделят и оценката в доклада по отношение на приетата наскоро стратегия за съдебната власт.

Миков припомни, че настоящият ВСС беше избран по време на първото управление на ГЕРБ и коментира, че когато днес се поставят въпросът за работата му, трябва да се каже, че не е достатъчно само формално да се създаде такъв орган.

Според соцлидера ГЕРБ носи вината и за това, че няма главен съдебен инспектор, защото след стартирането на процедурата за избора му партията като опозиция в миналия парламент е отказала да подкрепи кандидатурата на Веселина Тенева, макар че не е имала възражения по същество и така предложението въобще не попадна в дневния ред на парламента, защото трябва да се одобри от две трети от депутатите.

Миков призна, че си прави извод от победата на СИРИЗА на изборите в Гърция, че БСП върви по верния път.

"Победата на СИРИЗА е в резултат на тази политика, която последователно се налагаше като тържество на неолибералния модел при дясното управление на Европа, политика, която претърпя крах, която накара гърците да поискат друг, ляв път на развитие. Изводът, който си правим за нас, е, че пътят, по който върви БСП в последните месеци, е верен за повече справедливост в обществото, че рано или късно прогресивното подоходно облагане ще бъде прието, защото усещането за несправедливост е налице“, коментира соцлидерът.

Той разкритикува сериозно и управленската програма на правителството и обяви, че е глупаво да се подкрепя.

„Такава широколистна коалиция едва ли би мога да даде път на страната. Програмата явно има пиарски смисъл, а не план за действие, очертава дясна и объркана политика, политика, която не води страната за никъде. Трудно могат да се очертаят приоритетите, отделните мерки не са подредени по важност, а по-скоро е на принципа „на всекиго по нещо“, упрекна Миков.

Според него е очевидно, че управленската програма не е насочена към преодоляването на разликите между големи и малки градове и бедни и богати.

Миков смята, че управляващите се връщат към спомена за предишното си управление, което приключи след протести заради високите сметки за ток заради подадените сигнали за двойни фактури на около 6% от клиентите на „Енерго – Про“.

"Виждаме една паническа разтичана реакция чрез медиите да се решава проблем, който обаче не е на медиите, на интервюта, на пиар, на обяснения, а е проблем на фактури и на увеличената цена на електроенергията“, посочи Миков.

Според него чрез медиите върви и една друга кампания, с която управляващите се готвят за местните избори с т.нар. саниране.

„Тук идват хора и питат за какво става въпрос - за топлоизолация или за техническо саниране, и вторият въпрос е как е определено кой ще го получи, за какви разходи става въпрос и каква икономия на електроенергия ще се постигне. Оттук идва и другият въпрос, защото при убита икономика битовите абонати са основните потребители, а при намаляването на консумацията, ще има увеличение на цената на тока“, предупреди Миков.

На днешното заседание на ръководството на партията е била обсъдена и темата за здравеопазването.

„Днес констатираме многократно увеличение на средствата за здравеопазване на над 1000% от 1999 година досега и намаляване на броя на потенциалните пациенти с около 2 милиона и все по-лошо функциониране на здравеопазването. Очевидно проблемът не е само финансов, както се представя, а очевидно става въпрос за организационни и структурни промени, които аз смятам, че днешните управляващи трудно могат да дадат“, отсече соцлидерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мише,ама ти сериозно ли?
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Миков!Проблемът на БСП е,че се ръководи от потомствени и платени от САЩ и ЕС некадърници, професионални предатели и продажници,обучени от АОНСУ-специалисти и безусловно изпълняващи завета на СТРАТЕГА А.Лилов-БСП да се превърне в малка маргинална партия!Ръководните ви кадри са с наследени умствен и физически мързел!А ако поне малко можете да съобразявате-дано ви влезе в *** глави нещо полезно-потърсете в гугъла: "ТАЙНЫ" КИТАЙСКОЙ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ КУХНИ
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, Миков защо не се скриеш в миша дупка? Това комунист срам нема!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MISHE COVEK KATO SI PIINE ZAPOCVA DA GOVORI GLUPOSTI.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я тоя *** да си каже как Луканов събра номенклатурите и ги направи за една вечер милионери с призива "Другари,от тая вечер ви назначавам за милионери"Журналистите и те са зависими от мафията.Ще се осмели ли някой да го попита, как ще накара неговите бандити да върнат парите и да ги раздаде за социални ?
45
1
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Миков започна да ме дразни като Станишев.За каква лява политика говорят комунистите,след като ограбиха икономиката на БГ и станаха крупни капиталисти.Само,че с бандитската приватизация и обирите на банките с лоши кредити тия назначени капиталисти работят само за себе си и няма резултати за икономиката на БГ.Нашите червени капиталисти са едни бандити,прикрити зад провалени червени идеи закрепени миналия век с концлагери и убийства на неудобните.
44
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 9 години
до 46 Тишети направо го разцепи 41-ви, ама да ти кажа все е тая какъв е, важно е да направим така, че никога да не зависи от него как ще живеем и ще си правим държавата. Даже се съмнявам, че ще те разбере какво си написал, аз на негово място няколко пъти ще се самоубия ритулано!
43
1
 
8
 
! Отговори
Тишо преди 9 години
Меракът ми е да позная от веднъж какъв е 41: Доносник,внук на партизанин,син на бивш партиен секретар,самозаблудил се член на БСП,предубеден комунист,човек мразещ свободата и свободното изразяване на мнения,дърт пръч,Руска ***.
42
2
 
8
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До анонимен 43-ти постТака е брато .ГЕРБ са виновни за ракията на бат ' Мишо.Щото няма квалитетно мезе или е малко ракията.Ти знаеш ли колко тона безакцизна ракия е опоскал Бат ' Мишо.Поне плешивото му теме требе да ти подскаже колко.Комунист насита няма.Това да го знаеш от бай Вълчо.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според бсп , герб са виновни, че : те не спечелиха изборите, че тока е скъп, че сме финансово нестабилни, че вали навън, че е студено... Според Миков ако ракията не му хареса, то герб са виновни. Не съм виждал по-"безгрешна" партия от другарите/ките от БСП.
40
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 9 години
Напълно си ни ясен щом говориш за "фашути". Само един продукт пръкнал се следствие спукан кондом може да мисли по този начин. Ако има гладни и хора в мизерия то това е следствие на такива като тебе - с чугунени глави и гладки мозъци управлявали преди пък и сега страната. Жалко *** .....
39
18
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като ястреби налитате бе фашуги.Много сте ербап по форумите.Опитаите се да вникнета в това което е казал,а не да се пенявите само.Вероятно всички тука които нападате не сте от тези които гладуват и мизерстват.Освен думата " ***"нещо друго знаете ли.Всички които не мислят като вас са мръсни комунисти.Къде бяхте до преди 25г.да извисите тогава борчески глас или тогава още сте били в гащите на бащите си.Папагали .Повтаряте все едно и също.
38
0
 
8
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 9 години
Брей, имали сме опозиция ! :)
37
0
 
10
 
! Отговори
666 преди 9 години
Нещо май свършиха паричките за платените драскачи на Партията, няма един коментар в тяхна подкрепа! Като гледам в Гърция леви и крайно десни как се прегърнаха, явно комунизма и фашизма са си лика-прилика, уж под различни платформи и двете водят до хаос и разруха. Даже се чудя как са се сбили по време на войната, можело е да направят една коалицийка и после да си трепат съвместно наред както си знаят добре. А за нашите *** няма думи, тия са мътво родени направо, по-зле в пъти от руските!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
действай миков врагът е открит
35
1
 
10
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Г-н Миков,смятаме,че преди да правите заключения от този род,трябва да ОБЯСНИТЕ: Кое наложи смяната на името на Вашата "партия" от БСП на БСП Лява България?
34
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 9 години
Боже, няма ли да си прибереш тази *** ***, че да види и българина бял ден.
33
1
 
15
 
! Отговори
vas преди 9 години
Нека М.Миков запомни тази си изцепка /За СИРИЗА, за верния път на социалистите и победата/ и когато "гадните капиталисти" от Е.С. смачкат икономически и финансово същата тази СИРИЗА, а и Гърция, му дайте думата! Няма да чакаме дълго, така, че какво ли ще каже тогава?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ,ХА , ХА НЕВИННИТЕ ......
31
3
 
15
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Няма толкова нагли хора като комунистите-социалисти . Сега изведнъж друг виновен за техните простотии . 90 % от съдиите и прокурорите са назначени с благословията на БКП-БСП-ДС . При това положение каква съд. система очакваме освен подкупна и самозабравила се .