Няма да има разрив с Европа, ако САЩ доставят оръжия на Украйна!

Могерини: Единни сме, когато става дума за подкрепа за Киев
Обновена: 9 фев 2015 07:45 | 8 фев 2015 20:28,
571
Няма да има разрив с Европа, ако САЩ доставят оръжия на Украйна!
Снимка: БТА

Шефката на европейската дипломация Федерика Могерини заяви в интервю за Ройтерс, че не очаква разрив между САЩ и Европа, ако Вашингтон реши да достави оръжия на Украйна.

Още по темата
"Ние сме единни, когато става дума за подкрепа за Украйна. Единни сме за икономическия натиск и за необходимостта от политически диалог", каза Могерини. На въпроса има ли опасност от трансатлантически разрив, ако Съединените щати решат да изпълнят искането на Украйна да й доставят оръжия за борбата с бунтовниците, тя отвърна: "Не".

Федерика Могерини ще председателства утрешната среща на външните министри на страните от ЕС в Брюксел, на която се очаква да бъдат добавени нови имена, включително на руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов, в списъка на руски и украински личности организации, подлежащи на санкции, посочва Ройтерс.

Шефката на европейската дипломация добави, че евентуални следващи мерки ще бъдат разисквани от лидерите на ЕС, които ще имат среща в четвъртък, а след това и през март.

"Ако постигнем прекратяване на огъня, което да се спазва, и да започне изпълнение на споразуменията от Минск, очевидно ще бъдат взети някакви решения. Ако не, решенията могат да бъдат от различно естество", каза Могерини в интервюто за Ройтерс, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още по темата: оръжиеукрайнаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
6
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Димитър--------------"те обстрелваха дори руска територия, нанесоха поражения и убиха няколко руски граждани! "Руснаците постоянно обстрелват украинската територия и убиха 5000 украински граждани а ти си взел да се притесняваш за 2-3 утепани *** !
233
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 335 FAKT В една къща най опасното нещо е пироман и барут. Правилно лишиха укрите от ядрено оръжие. Те са луди!!! Без оръжие те опитват да показват мускули. Ако имаха - да бяха затрили света... Не забравяйте че с провокативното си безумие те обстрелваха дори руска територия, нанесоха поражения и убиха няколко руски граждани! На укрите и това оръжие им е прекалено!
232
3
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
До АнонименБреййй, и тука било пълно с платени ***- руски подметки!!! Срам нямате ,ли бе ?Българи ,ли сте или руски подметки???
231
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
До до 335 София-като при Тато ,ли?
230
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
До Hells Bellsнали говориш за руските войници в Украйна? Прав си!
229
1
 
5
 
! Отговори
папеса преди 9 години
Обръщам се към всички да прочетат статията - интервю с немския журналист Удо Улфкоте - наскоро излезе новата му книга "Продажни журналисти". Там подробно обяснява как се купуват големите журналисти по света чрез екскурзии, срещи с високопоставени лица. Той е минал по този път - от 3300 материала с неговото име е написал 10-20% /по негови думи/. Прави признание през юли 1988г.Той твърди, че Меркел я държат американците с офицерското и минало от ГДР.Неправителствените организации на САЩ в основата
228
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FAKTПокрай това обещание имаше и друго - НАТО да не се раширява извън фиксираните тогава граници. Както знаеш това е отдааавна нарушено. За какви претенции може да ства дума тогава? баланса е отдавна нарушен, не по вина на руснаците!
227
10
 
5
 
! Отговори
FAKT преди 9 години
При разпада на СССР Русия обеща да гарантира териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал . . . Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде по-авторитетна от Комунистическа Корея . . .
226
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я РусскийЯ бе, я се провери, май имаш температура. Виж само каква болтовня бълвочиш. Явно имаш треска.Нека Америка да достави необходимото на Украйна. Така ще изкарат на светло руските империалисти.
225
4
 
25
 
! Отговори
? преди 9 години
Няма да има такъв разрив, ако САЩ си нацвъкат отново оръжията.Това ли ви наредиха да казвате презокеанските ви господари?
224
39
 
7
 
! Отговори
ПУТЛЕР КАПУТ преди 9 години
СМЪРТ ЗА РУСКИТЕ ВАРВАРИ И ТЕХНИТЕ БЪЛГАРСКИ СЛУГИ !!!!!
223
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирния план в Украйна ще се реши без участието на САЩ ИНАЧЕ ще хванат свети Петър за шлифера мръсниците начело с перкушенко...
222
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова природата толкова често ги наказва(американците),заради "подкрепата" им за другите народи.
221
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Браво" на САЩ.Досега доставяха оръжие и се намесваха директно в страните от третия свят,но това не им стига и затова решиха да доставят уръжие и на европейците да се избиват помежду си.Изглежда им се виждаме много,та са решили да ни прочистят.
220
31
 
3
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
СЛАВА УКРАЙНА! СЛАВА .Деманюк е нашият водач.САЩ ще ни помогне,защото ние сме армията която ще изтрие от лицето на земята славянските племена.Слава на Десен сектор
219
4
 
30
 
! Отговори
до 335 преди 9 години
Тая война ще я спечели Путин. София ще бъде зона като от филм на ужасите.
218
44
 
9
 
! Отговори
putin преди 9 години
Путин ще загуби тая война и КГБ ще го свали от власт.
217
3
 
26
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
и в този момент в Киев, реши да национализира банковите депозити на граждани. Всички депозити над $ 9,000 подлежат на национализация. Интересното е, че докато депозитите Порошенко, Yatseniuk Avakova т.н. Ще natsionalizirovanny? Или отново ограбен на обикновените хора?
216
3
 
18
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До АнонименПросто повечето от европейските чиновници на куката за американците. В Германия много скандали излезе на бял свят като американски шпиони. Дори когато телефонът Меркел американци изслушаха и те се усмихна учтиво Германия. През цялото огромно количество компрометираща. Поляците признаха, че искал евтини *** смучене Америка.
215
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво подкрепяте там? Единствено избиването на украинския народ. Но Господ забавя, но не забравя.