Най-малко пет дрона прелетели над Париж тази нощ

"Пилотите" им не са задържани
Обновена: 24 фев 2015 11:43 | 24 фев 2015 11:43, Елка Василева
10
Най-малко пет дрона прелетели над Париж тази нощ
Снимка: архив, Reuters

Най-малко пет дрона са били забелязани през изминалата нощ над различни райони на Париж, но "пилотите" им не са задържани, предаде Франс прес.

Първият безпилотен самолет бил забелязан близо до посолството на САЩ малко след полунощ, но е имало прелитания и над Айфеловата кула, площад "Конкорд" и комплекса от военни музеи и паметници Домът на инвалидите.

Още по темата

Според запознат с разследването е възможно това да са били координирани действия, но засега тази версия не е потвърдена.

Различни полицейски служби са били мобилизирани през нощта в опит да открият хората, управлявали летателните апарати, но неуспешно.

На 20 януари над Елисейския дворец прелетя безпилотен самолет, но никога досега не е имало толкова много дронове за една нощ, каза полицейски източник.

От октомври във Франция е имало двадесетина прелитания на безпилотни самолети над ядрени централи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: парижФранциядрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Тогава ще се получат дронове със бойни лазери!Ще палят кавото им попадне под прицел - с половин мощност!
5
3
 
2
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Руската разведка изглежда работи. Освен ядреният арсенал и увеличеното производство на руския военно-промишлен комплекс добрата разузнавателна работа също има възпиращо действие по отношение на някои брутални военни алианси.
4
0
 
10
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
Брех, Путин и за дронновете е виновен! Тъй ша знайти!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Безпилотните летателни устройства могат да бъдат опасно оръжие. Рано или късно ще започнат да се използват и за целите на тероризма. Случаят в Париж показва, че засега няма готовност за контрол и евентуално противодействие. Но като застрелят или взривят от такъв дрон някоя западна ВИП персона, ще се наложи да направят нещо по въпроса. А за нашите по-добре изобщо да не мислим - такова животно нема.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
май си го изпросиха френците...
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Костов е много хитър, вчера го видях вглъбен в един монитор и усърдно блъскаше на едно дистанционно, а аз наивникът да си помисля, че играе на конзолна игра, той управлявал дроновете над френските стратегически обекти!