Ще връхлети ли Острова нова вълна от мигранти?

Кой се безпокои, че BG и Румъния могат да бъдат пуснати в Шенген
Обновена: 11 мар 2015 07:22 | 11 мар 2015 07:21,
26
Ще връхлети ли Острова нова вълна от мигранти?
Снимка: архив, Reuters

Великобритания може да бъде връхлетяна от нова вълна от мигранти, след като Германия обяви, че е готова да  допусне Румъния и България в зоната, свободна от паспортен контрол, пише британският вестник "Дейли експрес".

Двете източноевропейски страни са пред прага на членство в Шенгенската зона, се казва в статията. След като това стане, всички, които се промъкнат през границите на двете страни, например с Турция или Украйна, ще може да пътуват безпрепятствено из европейския континент. Те няма да са длъжни да показват никакви документи, докато стигнат до Английския канал (протока Ламанш - б.р.), продължава "Дейли експрес". Тази стъпка може да открие пътека без паспортен контрол за нелегални имигранти и престъпници от Източна Европа до френския бряг.

"Дейли експрес" цитира депутата от Партията за независимост на обединеното Кралство (ЮКИП) Джерард Батън: "Изглежда странно германците да смятат, че румънците и българите вече могат да пътуват свободно из Европа. Единствените хора, които ще имат изгода от това, са онези, които не могат да се движат законно в ЕС. Това показва колко държат германците на напълно интегрирана държава без граници и на Обединени европейски щати".

Шенгенското споразумение налага граничен контрол за хората, които влизат и излизат от Шенгенската зона, но такъв контрол няма вътре в блока, добавя вестникът. То е подписано от 26 страни, 22 от които са членки на Европейския съюз. Великобритания не е подписала това споразумение.

Други негови участници са изразявали безпокойство от възможността Румъния и България да бъдат допуснати в Шенгенската зона. Холандия смята, че и двете страни трябва да затегнат граничния контрол и да ограничат корупцията, пише "Дейли експрес". Франция се опасява, че присъединяването им към Шенген може да доведе до наплив на хиляди мигранти към пристанищата й на Ламанш. Около 51 000 нелегални имигранти влязоха в Европейския съюз през границата на Турция с Гърция, която е в Шенгенската зона. Престъпни банди от Русия, Турция и Азия влизат през Румъния. Отпадането на граничния контрол може да улесни трафика на наркотици, оръжия и хора.

"Дейли експрес" цитира германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер: "Готови сме да започнем процеса на дискусии. Ситуацията със сигурността се промени, но ние ще продължим работата с цел страните, нечленуващи в Шенген, да изпълнят изискванията за членство", се посочва накрая в статията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Шенген преди 9 години
Изглежда ислямистите, дихадистите и терористите не знаят за съществуването на Шенген. Свободно си се настаняват в европейските държави. А те им осигуряват жилища, училища, че и джобни пари, като социално слаби. 501Лицемерни западни и островитянски ***, всичко което им се случва, са си го заслужили стократно.
18
0
 
7
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Тия са по зомбирани от така наречените македонци.Смех !!
17
1
 
6
 
! Отговори
бъчвов преди 9 години
германия наистина иска да обедини европа и да я изправи там където и е мястото,начело на света,дано успее
16
1
 
1
 
! Отговори
Боко преди 9 години
Гарантирано от Бокоhttps://db.tt/Nnu0Sg7zhttps://db.tt/ZWV1aRZT
15
1
 
1
 
! Отговори
БАН преди 9 години
Гарантирано от БОКОhttps://dl.dropboxusercontent/u/35489915/20150311_204141.jpg
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 човека на час напускат България.Изпреварихме Сирия по процентно съотношение на мъртви хора.Скоро няма да има и роми,за да гласуват.АЗ,ОБАЧЕ СВИКНАХ ДА НЕ РАБОТЯ. МОГА С ДНИ ДА НЕ ЯМ. ЛЯТОТО БЕРА ДИВИ ЯБЪЛКИ. ПОСТЯ НЕ ПО ЖЕЛАНИЕ,НО ПЪК СЕ ЧУВСТВАМ ПЕРФЕКТНО. НЕ СЪМ КАТО ТОВА ***,КРАДЛИВО ПОЖАРНИКАРЧЕ,КОЕТО ВСЯКА ГОДИНА СИ ПРАВИ ОПЕРАЦИЯ,ПОНЕЖЕ КРАЧИЩАТА МУ НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ ТУЛОВИЩЕТО МУ ОТ 164 кг.ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ ЖИВЕЯ КАТО БЕДНЯК И НЕСРЕТНИК,НО НЯМА ДА НАПУСНА БГ. БОКО,ЯКО ТИ ДУПЕ.
13
1
 
3
 
! Отговори
боко преди 9 години
Мен Боко ме уволни още по времето на Дянков. Бачкахме 30 човека и заплати нямаше. След втория месец си бих шута,защото и без друго нямах пари за транспорт. До ден днешен съм безработен.Чат пат,ако ме вземат да бера ягоди,мия чиния или лъскам *** в чужбина и така оцелявам. От тогава до ден днешен имам ли свободно време,а аз имам много свободно време пиша срещу НАЙ-ВЕЛИКИЯ МОШЕНИК,КРАДЕЦ,ЦИРКАДЖИЯ,КЛОУН,ТЪПАМУТРА,***,БУДА,БОКО,ЧОВЕКА НА ПЕЕВСКИ,ПИОНКАТА НА ДОГАН. СЕТИХТЕ ЛИ СЕ,КОГО ВИЗИРАМ?
12
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Хей сега когато мутрагенското правителство ме уволни и веднага рипвам към Великобритания!
11
2
 
8
 
! Отговори
Бот преди 9 години
Нека ни приемат в Шенген за една година, за да се оттьрвем от бежанците, а след това дори и от ЕС нека да излезем! Тея от Лондонистан защо постоянно си мислят, че бьлгарите бленуват за тяхната ***, познавам по-вече хора които се вьрнаха от там отколокото заминаха. Тоя дето е писал статията не е запознат с географията на Европа, през Румьния могат да преминават техните приятели от Украйна, на руснаците им е по лесно през Африка да минат отколокото през Украйна.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nablijavat izbori v skapaniq vetrovit ostrov! I shte se zaqjdat dokato svarshat!
9
1
 
27
 
! Отговори
Келп преди 9 години
Истината е, че докато има българи, които да им ходят в скапания остров, то ще ги има и тези гаври с нас. Аз никога не бих отишъл на място, където очевидно не съм желан, където всеки ден ми се дава да се разбере, че не съм добре дошъл. Майната й на *** Англия и на олигофренясалите англичани.
8
0
 
19
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Пълни глупости.Там вече е пренаселено и работа няма.Има наши *** работещи вече по 12часа за по 3 паунда на час.Пълно е с фирми и фирмички които се "самоизяждат".Въобще-кофти положение.Виж-Швейцария,Австрия,Дания......друга работа......
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е и България да потърси интереса. Спирайте санкциите спрямо Русия и блокирайте всичко английско и холандско. Нахални английски ***. Много обичат арабите. С колко по-голям, толко повече го обичат. Ууууу долни английски отрапки. Пълен блокаж. Не съм чул руснак да ни смята за втора или трета класа хора.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Teзи снобари вече прекалиха, те не виждат ли ,че вече са залети от разни пакистанци, индийци,африканци и всякакви други.
5
0
 
31
 
! Отговори
хйхй преди 9 години
Тея английски *** не спряха гаврата с нас....Не разбраха, че вълна към смрадливия им и гнусен остров няма да има.
4
1
 
37
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Страх ги от Българи и Румънци ?А от Мароканци, Пакистанци, И др.такива носещи *** и готови на саможертва в името на .... не ги е страх.Збъркани са Англичаните.
3
3
 
20
 
! Отговори
Пътуващия преди 9 години
На кой ли му пука за тоя Шенген... И без да сме в него нямаме никакъв проблем по границите... Е, понякога се налага да си покажеш паспорта, но за 20 секунди в повече на границата няма нужда от толкова приказки... Ако искат да ни вземат!
2
2
 
21
 
! Отговори
Като с колелото... преди 9 години
Ще влезнем в шенген, ама друг път ;) Остана ли някой да вярва на обещанията на бащицата ЕС?
1
3
 
21
 
! Отговори
Да живее дискриминац преди 9 години
Явно е че дискриминацията в ЕС и нарушаването на законите е издигнато в култ в бозата наречена ЕС. Немеца пак е обещал да обещае че ще спазва законите. Тиквата плати на Меркл в нарушение на Българското законодателство 2 милиона даже и парламента го гласува за да ни приемат в шенген, ама швабите пак го .... Както винаги явно на Тиквата това му харесва....