Гърция на края на пътя. Готви се за дефолт

Това би бил шок за еврозоната, твърди "Файненшъл таймс"
14 апр 2015 07:30,
123
Гърция на края на пътя. Готви се за дефолт
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство се подготвя да обяви дефолт по държавния дълг, ако не успее да постигне споразумение с кредиторите до края на месец април, съобщи в. "Файненшъл таймс".

"Правителството, което бързо привършва парите за плащане на заплати на държавните служители и пенсиите, реши да се откаже от изплащането на 2,5 милиарда евро на Международния валутен фонд, които трябваше да бъдат преведени през май и юни, ако не се постигне споразумение", заявиха пред вестника източници, осведомени за плановете на гръцките власти.

"Стигнахме до края на пътя. Ако европейците не преведат пари от фонда за финансова помощ, няма да има алтернатива, освен дефолт", заявява пред вестника представител на гръцкото правителство, пожелал анонимност.

"Файненшъл таймс" отбелязва, че евентуален гръцки дефолт би бил безпрецедентен шок за еврозоната. Предупреждението може да е тактическа стъпка в преговорите, целяща получаването на възможно по-благоприятни условия от кредиторите на Гърция.

Европейските правителства също подготвят извънредни планове за случай на евентуален гръцки дефолт, отбелязва вестникът, но не уточнява какви са те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
4
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Ако Гьрция излезе от Еврозоната,Европа ще е разградена за Русия и Китай.А на САЩ това никак няиа да им хареса,така че сега Германия и Франция ще целуват краката на Ципрас.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всеки случай маляците няма да влязат във валутен бодрд и да приемат плоски данъци! Както в БГ-то богатите да щракт с пръсти а другуте да се чудят как да оцеляват с африкански заплати и европейски цени
90
3
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Шапка свалям на гърците!
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изгонете Гърция!
88
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Гърция е ясно, свършиха курса, Русия кога ?
87
2
 
6
 
! Отговори
istinata преди 9 години
96 e malko prav.ne ste li zabeliazali che burgazlii sa dosta tumni i imat stranni cherti na liceto.ico ot big brother naprimer
86
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние като не можахме да стигнем Гърците по доходи ,те ще ни стигнат.И засега се справят перфектно.
85
9
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Гърция трябва да фалира.Това е възмездие за начина на живот който водиха Гърците както и своеобразен стрес тест за Евро зоната.Ясно че капиталовите и валутни пазари ще са в шок и най-добрия начин за справяне с шока е ако ЕС намери по най-бързия начин заместник на Гърция в Евро зоната.Но този заместник не трябва да демонстрира по различен начин на живот от останалите членки на обединената валута.А сега да видим кого ще изберат от ЕС за заместник на Гърция след като фалира.Може би нас?
84
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекалено много пари наляха в Гърция, за да й позволят изведнъж да фалира сега.
83
29
 
6
 
! Отговори
ЛАВРЕНТИ СПИРИДОНИС преди 9 години
ПО СКОРО ПЛОВДИВ И НЕСЕБАР СА ИЗКОННО ГРЪЦКА ТЕРИТОРИЯ.ВСИЧКИ ЗЕМИ НА ТУРЦИТЕ И НА БЪЛГАРИТЕ СА--НАШИ ГРЪЦКИ..НО ВИЕ СТЕ УНИЩОЖИЛИ ВИЗАНТИЯ И СТЕ ГИ ОКУПИРАЛИ И СТЕ ИЗБИЛИ МИЛИОНИ ГЪРЦИ.
82
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Солунските двама братя са Кирил и Методи - значи тогава Солун е бил в България иначе защо гърчета ще измислят българска азбука...
81
6
 
27
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Гърция трябва да бъде обеца на ухото за всички европейци !!! Когато се лъже една система, рано или късно тази система се стоварва с пълна сила върху лъжеца !!!Всички популисти, социалисти, комунисти, нацисти обещават светло бъдеще, обаче осигуряват тъмно настояще !!! Няма значение дали популистите са "леви" или "десни" , резултатът е един !!! Крайно време е в училище да се преподава как да бъде намалена вероятността хората да се подлъгват от популисти !!! Папандреу лъга, сега и ципрас и ... !!!
80
17
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 91Пише се изконен, а не исконен и освен това Солун никога не е бил българска територия.
79
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да обявят фалит и да се изнесат от тези исконни Български територии като Солун и Драма-да си заминават в африка и ислямска държава-като ги гледам какви са ***-хич не им е чиста работата
78
11
 
16
 
! Отговори
Дака преди 9 години
Какъв фалит , те заплатите им по 1000 евро, а ние колко получаваме че не мога да се сетя.а някой писал че щели да раПродадт държавата, а какъв по лесен начин да вземеш много пари.някой после ще си вземе пристанището ли или летището или някой завод. Когато им потрябват много бързо ще си ги нацоонализират отново, важното е пари да има за хората, когато народа е доволен и правителството е силно, но кой да го разбере това
77
0
 
32
 
! Отговори
Каубоеца преди 9 години
До Анонимен :" Тя навремето и Аржентина обяви дефлот и разкара еврейските МВФ и СБ и сега аржентинците са си много добре с много по добър стандарт от преди дефлота. За това обаче по манипулативните медии няма да чуете и дума. "Нещо си се объркал много сериозно... или говориш наготово... Аржентина е в ужасно състояние.. Никъде нищо не работи. Всичко е с дървени плоскости покрито. След като залезе слънцето - само улични банди... Повярвай ми, не би искал да живееш в Аржентина
76
0
 
14
 
! Отговори
Бабер преди 9 години
Това не е новина - това е постоянното _състояние_ на Гърция от няколко години.Новина би било да не се нуждае от "последна допълнителна финансова инжекция". Или ако наистина фалира.
75
4
 
6
 
! Отговори
11 преди 9 години
Garcia-glezenoto dete na Evropa,vsichki mu se karat i nikoi ne go nakazva,pak mu prostavat.
74
2
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 9 години
Не мисля,че има готови решения за всичко.Като за начало можем да започнем със защитата на всичко Българско.За целта е нужно да има национално отговорен капитал,който ще се изгради трудно.
73
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 9 години
Президентът на Буркино-Фасо няма да отиде на парада в Москва хахахаglavred.info/mir/prezident-burkina-faso-vozmuschen-povedeniem-putina-i-ne-priedet-na-parad-pobedy-v-moskvu-312114.html