Създаването на обща евроармия – дългосрочна цел

Общият отбранителен съюз е предложен още през 2003 г.
3 май 2015 13:40,
55
Създаването на обща евроармия – дългосрочна цел
Снимка: Reuters

Създаването на обща армия на Европейския съюз остава дългосрочна цел, но още сега трябва да започне укрепване на системата за сигурност на ЕС.

Това заяви в публикувано днес интервю във в. "Билд ам зонтаг" министърката на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен.

"Европейската армия остава дългосрочна цел, чието постигане, по-скоро, ще видят моите деца. Сега става дума на първо място стъпка по стъпка да се укрепва Европейския отбранителен съюз. Съединените щати същи искат европейците да представляват силно звено вътре в НАТО", отбелязва министърката.

В отговор на въпрос за какви цели е необходимо укрепването на Европейския отбранителен съюз Урсула фон дер Лайен отговаря: "Една само епидемия от ебола и нападението на "Ислямска държава" срещу язидите показаха, че Европа в случай на криза трябва да има възможност по-гъвкаво и бързо да извършва настъпление".

Европейският отбранителен съюз е концепция, предложена през април 2003 г. от Франция и Германия. Нейната цел е укрепване на системата за сигурност на ЕС, отбелязва агенцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общата европейска армия прави НАТО излишно.
11
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** обградени сте отвсякъде !
10
14
 
41
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
При положение ,че Европа остана почти единствен голям работодател и инвеститор,не ми е ясна защо много българи се съпротивляват срещу ЕС и НАТО.Да не говорим за хилядите българи зад граница издържащи роднини у нас.
9
15
 
42
 
! Отговори
Палячо :))) преди 9 години
Нали има НАТО ???Какво и е на НАТО?Ахаа, да, досещам се :)))Обща ЕС армия, в която всяка държава да плаща всяка година МИЛИАРДИ членски внос, да,а ЕС армията да се организира и ръководи от 2-3 държави, 2-3 държави да произвеждат оръжия, те да командват, а останалите 25 държави само да плащат милиардите,да, разбирам, разбирам, че за целта НАТО не е чак толковаподходяща организация :)))Ей, Хей, 2-3 държави, я се събудете, я стъпете на земята,да не мислите, че 25 държави са изкукуригали!
8
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейския Армия вътре в НАТО , това ще бъде еничарски корпус на САЩ
7
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейска армия , под командване на САЩ и окупация на САЩ
6
16
 
36
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 9 години
АЛооуу до 2015 трябваше да има единна шофьорска книжка за цял EU.Ако седна да чакам нещо в тоя EU ще ми свърши живота затова добрече се орентирах към най райската част на Планетата където стандарта на живот е от най високитеПоздрави
5
10
 
45
 
! Отговори
ЖороПърви преди 9 години
А евроквота за третия пол ще има ли в бъдещата армия, или Хелзингският комитет ще заведе дело за дискриминация?
4
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Синедрионът -САЩ, нямат интерес от Европейска армия и няма да допуснат това. Иначе трябва да си изнасят ,окупационните воиски от Германия и базите от Европа.
3
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От ден на ден Европейският съюз все повече започва да наподобява бившият Съветски Ако и краят му е същият ще е много жалко за МАТРЯЛА
2
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да стане тая скоро.първо всички Европейци трябва да проговорят общ език.Преди трябваше цял век да накарат БГ да проговори развален Руски въпреки близоста на двата езика.........
1
12
 
49
 
! Отговори
факт преди 9 години
Еврогейскоят съюз става все по силен !!