Последният напън вече е настал... за Гърция

Но след почивката за уточняване на позициите на лидерите от еврозоната
Обновена: 13 юли 2015 09:07 | 13 юли 2015 08:31,
74
Последният напън вече е настал... за Гърция
Снимка: flickr

Пленарното заседание на лидерите от еврозоната е прекъснато за кратко - половин час, за "уточняване на позициите", заяви източник в кулоарите на срещата на върха, цитиран от ТАСС.

"Общото заседание е прекратено за провеждане на серия от двустранни срещи и уточняване на отделни позиции", заяви той.

Още по темата

По-рано друг европейски дипломат съобщи, че Гърция и останалите страни от еврозоната още не са постигнали пълно съгласие за участието на МВФ в третата програма за финансова помощ, на което Атина се противопоставя.

Освен това Гърция не е съгласна с предложението да прехвърли държавни активи на стойност 50 милиарда евро в независим фонд в Люксембург под европейски надзор. Целта на този фонд е да гарантира изпълнението на приватизационната програма, предписана на страната.

Сега лидерите от еврозоната обсъждат компромисно предложение за оставане на Гърция в еврозоната, подготвено тази нощ на четиричасова отделна среща между ръководителите на Германия, Франция, Гърция и председателя на Европейския съвет.

На него те се разбраха, че първата стъпка, която трябва да направи Гърция за изпълнение на своите задължения, е нейният парламент да приеме до 14 юли съгласувани с институциите структурни реформи.

Става дума за законопроекти, сред които за приватизацията, пенсионната и данъчната реформа.

После в сряда трябва да се състои нова среща на Еврогрупата, която да потвърди започване на преговори за окончателно формиране на трета тригодишна програма за кредитиране на Гърция.

Ако това не стане, програмата най-вероятно ще пропадне.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина вече ще станат като българите даже по-зле.
22
1
 
14
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 8 години
От алчност и глупост гърците сами се докараха до просешка тояга. Те са типичен пример какво България не трябва да прави.
21
0
 
4
 
! Отговори
Най-последен преди 8 години
Само заглавието прочетох и се спрях. Това с "последните" събития е от години - в тази сополива драма има безброй много превъзходни степени: последен, по-последен, по-по-по-най-по-последен и т.н.Няма никаква причина да смятаме, че този път ще е различно.
20
1
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Германците искат да си отчупят 50 милиардно парче от гръцката баница.-То си е на германците. Гърчолята държат доста повече на германците от тези 50 млрд.
19
1
 
8
 
! Отговори
чукча преди 8 години
При така поставените условия от Брюксел,е по-добре Гърция да напусне Еврозоната...Съмнявам се гърците да приемат...
18
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 24:Този фонд е измислен от германците като ЕДИНСТВЕНА РЕАЛНА гаранция, че гърците ще връщат заеми, а няма да изплюскат и новите ОГРОМНИ (82 млрд. евро, от които - половината веднага) помощи, които незапомнено нагло искат, след като дрънкаха и драскаха за достойнство и национална гордост, а днес били обидени най-вече точно от този фонд. Шойбле им каза, щом са обидени, да излязат от еврозоната и тогава да кандидатстват за преструктуриране на дълга.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO GREECE ? IZLEZTE OT EC I NE SE ZABLUGDAVAITE... SAMO SHTE ZADLAGNEETE S OSHTE PARI A REZULTATA SHTE E KATASTROFALEN, KOI SHTE VI POMOGNE POSLE ? AKO EC BESHE ISTINSKI SAJUZ TE SHTQXA DA VI OTPUSNAT PARITE , EC SE DARGAT OTVRATITELNO I TOCHNO KATO REKETIORI I ISKAT DA NALOGAT NECHOVESHKI REFORMI NA GREECE ZA DA MOGAT DA SI PRIBIRAT LIXVATA PO KREDITA
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тасс уполномочен заявить - s03e06, и така до края на света!
15
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 14:Нещо, не си разбрал, фондът ТРЯБВА да е независим от ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, за да не го ползва за бюджетни и извънбюджетни цели, а да бъде САМО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ. И тъй като Германия е най-големият кредитор - и държавен, и частен, това, немска банка да контролира този фонд, не е неестествено.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах защо трябва да ми пука за наглите елини, та сме залети от новини за тях всеки божи ден.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че гърците трябва да приемат мерките е ясно, че трябва да си платят за годините в които мажеха филията с чужди пари също е ясно, но и за мен този фонд ми идва в повече. Явно това ще е отстъпката, която ЕС ще направи утре ако парламента на Гърция приеме законодателните промени за пенсионната и данъчни реформи.
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измъкването от еврогейташко робство е трудно да не кажа и невъзможно! Пожелавам успех на гърците в неравната борба срещу поробителите им.Не виждам обаче нас кой ще спаси от тежкия кончитовурстов гнет.
11
0
 
5
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
заглавието е една препратка към Вазовото произведение и от там "настал " друг е въпросът ,че не е много на място . Както винаги смятам ,че е за ПРЕДПОСЛЕДНО
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засал а Руски означава: Напълни гащите.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
независимият фонд за 50 млрд щял да се управлява от германската банка KfW Еее, нема такава независимост!
8
8
 
7
 
! Отговори
Мурзилка преди 8 години
Москва действа на два фронта. Ако не им мине номера с тръбата ще редизвикат банкова криза в еврозоната. Така стерео може да се изнудва Брюксел.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Настал от руски означава настъпил (настъпи часът). Я си оправете русизмите.
6
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
И така неусетнобавно и полекас хитрост бави Ципрасвторник-сряда...петък!
5
10
 
6
 
! Отговори
Ципрас не ... преди 8 години
... трябва да отстъпва!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава "настал" ???---------------или "насрал" или "настанал"