Унгария мести бежанците в палатки

Затваря четирите си лагера в населени места
Обновена: 17 юли 2015 08:20 | 17 юли 2015 08:00, Камелия Цветанова
14
Унгария мести бежанците в палатки
Премиерът Виктор Орбан. Снимка: Ройтерс

Унгария ще затвори четирите си постоянни бежански лагера и ще изгради временни палаткови лагери извън населени места, съобщи правителството, цитирано от Франс прес.

"Предложението на правителството е ясно: целта е да затворим лагерите, които понастоящем се намират в населени места", съобщи министерството на вътрешните работи в имейл до АФП.

Временните лагери ще бъдат палаткови, уточни на пресконференция Янош Лазар, началник на канцеларията на премиера Виктор Орбан. Един от лагерите ще бъде до границата със Сърбия, "така че гражданите ни да не бъдат безпокоени от бежанските маси", допълни той.

Тази година по официални данни в Унгария са влезли нелегално над 81 000 мигранти, от които 80 000 са влезли през Сърбия.

Тази седмица унгарската армия започна да издига ограда по 175-километровата граница със Сърбия, чиято цел е да спре притока на мигранти.

"Ако границата бъде затворена няма да имаме нужда от бежански лагери с голям капацитет", каза Лазар. Общият капацитет за прием на бежанци в четирите лагера е 1500 души.

В края на юни унгарската полиция стреля със сълзотворен газ, за да потуши бунт в бежанския лагер в Дебрецен, в който живеят 1500 души при капацитет от 800.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
патриот преди 8 години
от 3500 бежанци на 2500 са им дадени статути, т.е. разрешение за постоянно пребивававне в България, т.е те могат да отварят техните дюнер кебапи, заведения с наргелета, децата им да ходят забрадени на училище, ще искат и повече джамии и т.н. и накрая ще имат право и да гласуват и се сещате за кого.Дават им са пари за квартири сега, когато много млади български семейства едвам свързват двата края.Българи, тове е предателство и убийство на нашия народ!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да направим оферта на тозо добър човекот снимката,като му свърши мандата да дойде пожизнено да стане премиер на нашата държава.Тука при нас няма шанс да се пръкне някой като него.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова унгарците са по- добре от нас и ги уважават- не са предстели и са твърди в интересите си. А тук черно и *** де разхождат свободно, от страх ме някоя НПО щяла да се оплаче. Там се оплакват, но хората си гледат законите и тези които им плащат заплатите
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HORATA OT SIRIA,IRAK,AFGANISTAN SA DOVERENNIZI NA ALAH,TURZITE SASHTO,KAKVO PRAVO IMAT DA GIVEIAT V HRISTIANSKA EVROPA?
8
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
А бе умник ! Знаем че няма война в Турция но на другарите ротата им е Европа и при опит да се задържат от турските власти се жалват на разни организации . Тя Турция ако целенасочено ги гонеше до сега 1.8 милиона щяха да минат от горети.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NAPRAVO V BALATON DA GI UDAVIAT
6
1
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Какви палатки? Да ги качат по дърветата да спят! Те и без това туку-що са слезли от там.
5
0
 
16
 
! Отговори
бай преди 8 години
Ами че по тези данни техните бежанци са доста повече от нашите. Нашите са около 20 хиляди за година. И те се сетиха за ограда.
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще да ги махат! По закон бежанец може да влезе от държава, където му е застрашен живота. В Турция война няма, от нищо не са застрашени, да си стоят там!
3
1
 
21
 
! Отговори
onq s konq преди 8 години
Bravo Viktore,bravo Orban,to4no taka,na6iq Boiko da se pou4i ot teb.Hvala na madjarite,ne cepqt basma ni na ES, ni na USA ni na Putin
2
2
 
56
 
! Отговори
евала! преди 8 години
Респект!
1
0
 
25
 
! Отговори
lewis преди 8 години
Оправете си правописните грешки в заглавието, както и под снимката на Виктор Орбан!