"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа

ЕС проявява безсилие, пишат руски издания
4 сеп 2015 09:44,
79
"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа
Снимка: Reuters

През 2015 г. Европа експлодира. Тъничкото имиграционно поточе изведнаж се превърна в мощна вълна от хора, готова да помете уютната, чистичка Европа, пише "Комсомолская правда".

"Пълчища алчни мигранти" заливат континента, изтъква вестникът, поместващ репортаж на своя специална кореспондентка от няколко европейски страни, където всеки ден пристигат десетки хиляди души от Африка и Близкия изток.

"Това обаче съвсем не са класически бежанци. Те се чувстват стопани на новото си място, презират местните жители, които им помагат, и настояват да получат все повече блага", обобщава "Комсомолская правда".

"Странно усещане - споделя служителка от кметството на унгарско градче. - Никога не съм допускала, че страната ми ще живее зад бодлива тел. Само дето не знаеш от коя страна е затворът".

"Европа бяга от бежанците", отбелязва в заглавие "Московский комсомолец" и добавя: "Здравият разум и състраданието, уви, не винаги са съвместими".

Редица бежанци от Либия, Ирак, Афганистан се представят за сирийци, за да ги приемат в Европа, където "има добри болници, а с помощите може да се живее охолно. Отдавна са го искали и ето че се отваря прозорче, значи трябва да си пробият път".

"Мнозинството сирийци обаче естествено са истински. Те наистина бягат от войната. И няма друг път за тях, няма и дом, няма и къде да се завърнат. Как да различиш едните от другите, щом са хиляди? Няма начин", се казва в материала.

Сега обаче въпросът е какво да се прави с мигрантите. Дали да се пускат в Централна Европа, където напират в търсене на по-добри условия? Или да бъдат блокирани в Унгария и Македония и хранени с хуманитарни помощи, та дано сами се върнат обратно след година-две?, разсъждава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
43
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Да ги товарят на кораби и при братята им отвъд океана.
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ако идат в Русия ще трябва да бачкат за да ядат,там далавера няма а у европата за тях всичко е без пари :) ,бачкат само *** европейци :)
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 2: I kato otslabna rejima kakvo stana?ne se izbivat oshte poveche?razberete go vednaj I zavinagi s tapite si demokratski glavi,che demokracia tam e nevazmojna.
8
38
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори един сакат, кьорав или *** не потърси убежище в Русия!Путин да си направи изводите.Русия е ПО-ЗЛЕ ОТ КЪДЕТО БЯГАТ НЕЩАСТНИЦИТЕ!
7
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез бежанци що не идат при ***, ааа, в мизерна Русия.Смешни сте.Трябва ЕС да направят също като САЩ, Катнада, Австралия и т.н, охрна зна границите. Толкова.
6
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските медии да си гледат ***, в която живеят вече години наред и ще продължават да живеят
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що да са алчни хората бе,има далавера и за това тичат натам :) ,а при нас никой не се спира,нали уж и ние сме в Европата !
4
3
 
47
 
! Отговори
Spasov преди 8 години
Не съм фен на руската или американска политика и тиражираното от тяхните подвластни медии,но руските тук са прави.Не е нармно,на нас обикновенните хора да се втълпява вина за политиката на САЩ И ПОДЛИЗУРКОВЦИТЕ ОТ ЕС.Кой както иска да го върти и изкарва ,това си е ново преселение на народите и сега я нямя Римската Империя да се опита да ги спре,а едни дупедавци и лакей!
3
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е пред закриване :))
2
20
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Тези приказки ги слушаме десетилетия вече :) И САЩ се разпада и НАТО и идва СССР :)Пий си хапчетата, гледай децкото и лягай :)
1
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е. Русия подкрепя главореза Башар Асад и зверствата, които извърши срещу народа си. Хиляди избити сирийци от режима на Асад!