Унгария пуска армията си срещу бежанците

Военните ще борят мигрантите с гумени куршуми и сълзотворен газ
21 сеп 2015 21:15, Красимир Ангелов
107
Унгария пуска армията си срещу бежанците
Снимка: БТА

Унгарският парламент прие закон, позволяващ на правителството да изпраща военни да помагат на полицията с овладяването на кризата с мигрантите по границата, съобщи Асошиейтед прес.

Одобреният днес законопроект дава право на военните да извършват задачи като установяване на самоличност, арестуване на заподозрени и контролиране на трафика по границите. Въпреки че войниците ще бъдат въоръжени, унгарските власти обещаха, че сила ще бъде използвана само в краен случай, съобщава БТА.

Още по темата
Законът постановява, че армията може да използва гумени куршуми, пиротехнически устройства и сълзотворен газ. Внесен от правителството на Виктор Орбан, законопроектът, който изискваше подкрепата на две трети от парламента, бе приет със 151 гласа "за", 12 "против" и 27 въздържали се.

Текстът предоставя възможност дори при някои обстоятелства да бъде откриван огън, стига изстрелите да не бъдат "смъртоносни", съобщи Франс прес.

Съгласно новия закон полицията ще има правото да прави обиск на частни домове, където има подозрения, че се укриват мигранти. Тези разпоредби ще бъдат прилагани в зоните, където е обявена кризисна ситуация заради масовата миграция.

Пред депутатите премиерът Виктор Орбан призна, че полицията не може да се справи сама с бежанския натиск, макар оградите по границите да работят по-добре от очакваното.

"Европа е богата, но слаба. Това е най-опасната възможна комбинация. Резултатът е катастрофален и заради невъзможността да пазим външните си граници, отново имаме вътрешни", посочи унгарският премиер.

Същевременно днес стана ясно, че броят на регистрираните в Швеция търсещи убежище лица надхвърли 100 000 души за първи път от основаването на шведската имиграционна служба, се съобщава в нейно изявление, цитирано от ТАСС.

В този брой са включени хора, чиито случаи още се разглеждат, неотдавна признатите за бежанци, както и мигранти, оспорващи в съда отказа за разрешение за пребиваване, се съобщава в изявлението на имиграционната служба. В момента средния срок за разглеждане на молба за убежище е около 10 месеца. През 2010 г., преди началото на войната в Сирия, той беше три пъти по-малък и не надхвърляше три месеца.

Общо само за тази година в Швеция са пристигнали 65 000 мигранти. Имиграционната служба преразглежда прогнозата си от юли, която предвиждаше, че за цялата 2015 г. в страната ще пристигнат 74 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
51
 
! Отговори
dfhkd преди 8 години
Точно така Орбан. Но с гумени куршуми е просто загуба на време. Истинските ще свършат обаче работата за която са предназначени.
31
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има надежда! Браво на унгарците!
30
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Viva Orban!
29
0
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако, Орбан се кандидатира за президент или премиер на България , ще гласувам за него!
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статия в Дебка"Четири партии причиниха геноцидното бедствие в Сирия .Трябва ли Израел да се намеси?"Първо е обвинен Асад и цялото му семейство за всички загинали(което показва,че статията иде от щабквартирата на антихриста).После Иран,Америка и президента и,Русия,ООН,ЕС и всички останали без "Израел".Това дава кристално ясна картина кой стои зад плана за изтриване на Сирия от картата...
27
0
 
7
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Taka i ne razbrah kakvo obshto ima putin sus siriiskata kriza.az li sum tup ili tia zapochna ot vuorajavane na isluamisti ot usa i tam e tia neshta de sichki gi znaete
26
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виктор Орбан наш герой! Ой ой ой! D
25
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези,които само се нахвърлят върху мигрантите,които са вкарани от НЕМИГРАНТИТЕ,а никога не се питат защо са тук?за съжаление стават пионки на сатанистките планове,на най-немислещите слоеве се предлагат ежедневни пикантни истории за мигрантите и ИД,което изцяло обсебва мисълта им,не си казват-абе как една дума няма за Сирийската армия ,повечето от мюсулмани която води най-епичната в историята война срещу ционоуахабисткия тероризъм,конспирацията е явна.
24
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от най-смешните лъжи,ако не беше трагедията на милиони хора е,че ако Путин и Асад ги няма в света ще има и благоденствие,което за повечето *** означава Велик"Израел".Падането на Сирия е критична точка за падането на християнската цивилизация,окулта вижда Асад(и оттам Путин)като пречка за излизане на антихриста.Много хора още не с хващат,че мигрантите са планирано вкарвани за да се създаде вражда срещу арабския свят и да се подкрепи изтриването от картата на всеки считан пречка за излизане на антихриста,войната е религиозна за изтриване Името на ИсусГоспода.Те са в Европа заради войнит
23
1
 
66
 
! Отговори
аннааа преди 8 години
Инженер до инженера, мила моя майно льо! Също така и много жени с деца виждам! И фланелката на първият с неговите кумири.... Толерастите забравиха бързо забучената глава на оградата в завода във Франция... Сякаш всички държавни глави са надрусани с нещо и не виждат какво става... Само Орбан е с всичкия си!
22
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става много напечено! При първия убит имигрант или полицай, ще стане страшно! Може да настъпи зверско клане, терористични удари! Дано да не се случи!
21
1
 
69
 
! Отговори
КуКлКл преди 8 години
Орбан може да остане с голямо име в историята на Европа ! Дано ! Докато такива като нашите и други политици , нищожни , мекушави , крадливи и погубващи собствените си народи и държави .........историята ще ги помни с много лошо ! Като национални предатели !
20
3
 
53
 
! Отговори
Борис Бойков преди 8 години
Днес, 21.09.2015г. г-н Бойко Борисов официално загуби следващите избори и всякаква вид власт и се превърна в политически труп.Честито, Борисов, сам си го причини, сори.
19
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato vi cheta komentarite, stigam do izvoda che Bu.....stancite sa zlobni kato Ungar oriotalcite!
18
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдам, такива като тия на снимката прииждат милиони. Много ясно виждам как Германия ще бъде залята и удавена. За Швеция вече няма никаква надежда. Сами са си виновни, в джунглата не може да има толерантност, ако не изядеш те изяждат.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стамат0-за кеф, понеже, сме блатни твари!
16
45
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Като ви чета коментарите, не се учудвам защо се търкаляте в тинята ;-)
15
1
 
40
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Евроатлантически ценности!П**асите и бездомните котки са със 785 права в повече от хората, с чиито съдби запада се гаври!
14
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вики Орбан, се оказа единственият. Адекватен политик, в Европата! На обратният полюс, е "наший"Плевлю!
13
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По голяма част от бежанците са всякаква *** - престъпници от Ирак, Сирия Афганистан, Либия , на които И.Д са отворили вратите на затворите им ? Много малко са истинските бежанци от Сирия !