Войната с тероризма никога няма да свърши!

Белгийските медии за кървавия терор в Брюксел
23 мар 2016 11:14, Елка Василева
50
Войната с тероризма никога няма да свърши!
Снимка: Reuters

Ислямисткият терор удари Брюксел; няколко заблудени лица, унесени в кухата си химера, отнеха десетки човешки животи в идиотската си саможертва, пише белгияският "Еко". Хората знаеха, че това ще се случи, от месеци в Белгия заплахата се усещаше, посочва "Соар".

Медиите в Белгия поставят днес въпроси и представят редакционните становища за вчерашните атентати в Брюксел, обединени в мнението, че е настъпила коренна промяна.

Свикнахме с приближаващата заплаха, но се надявахме терористите да се откажат от намеренията си или да бъдат обезвредени, допълва "Либр Белжик". Изданията от групата "Сюд прес" посочват, че датата 22 март бележи вододел в историята на Белгия. Допълва се, че вчерашните атентати в Брюксел са най-кървавите в страната от Втората световна война насам.

Още по темата

Френскоезичните белгийски издания отбелязват нуждата от повишаване на присъствието на полицията и военните на обществени места, от укрепването на разузнаването, както и от предоставянето на правоохранителните служби на средства за пресичане на потока с пари към терористите. Войната с тероризма никога няма да свърши, може би е добре да се въоръжим, за да защитим обществото, добавят френскоезичните издания.

От фламандската преса вестник "Тейд" определя вчерашните събития като "начало на нова епоха", в която чувството за несигурност преследва навсякъде. Досегашните мерки за сигурност са недостатъчни, просто да се показва сила е безплодно. Младите поддръжници на "героите от Сирия", т.е. на терористите, са огромен обществен проблем. Няма да ограничим тероризма, ако всички, включително и мюсюлманите, не се обединим в общ подход, допълва изданието.

"Стандарт" коментира, че "повече нищо няма да бъде същото". Животът ни ще премине все повече в сянката на мерките за сигурност и ограниченията на личния ни живот и свободата да се движим. Във време на война законите са други, а това е война. В тази война нашият противник не признава никакви правила, допълва вестникът.

"Морхен" определя като основен въпроса как белгийците ще впишат промяната в живота си в нормите и ценностите на обществото, изградено на основите на откритост, свобода и равенство. "Ласте нюс" пише, че датата 22 март е белязала катастрофа и ще бъде запомнена в страната като "най-мрачния ден от началото на века".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: атентати в Брюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната с тероризма никога няма да свърши! А при това разтваряне на ножицата между бедни и богати, какъв терор ще има предполагате ли ? За сега е само между народи.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа и САШ сами си създадоха този тероризъм.С прекаленаат либерастия, прекалената толеранстност и в същото време - с желанието да се м(есят в политикаат на Третия свят и да бутат светски диктатори.АКо сега управляваха Када, Садам и Мубарак нямаше да има ИД и вълни от емигранти къмв ( ЕВропа. Ако не бяха толкова толернатни към емигрантите а гибяха наритали още преди година други щяха да са нещата.....
25
1
 
10
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До Гергана КолеваТова не е омраза а гняв, гняв най-вече срещу сатанинските марионетки и слуги на дявола, членуващи в тайни общества които нарочно направиха така, че Европа да бъде залята с диваци. Гняв и срещу самите диваци. Ако отидете мъже, жени и деца да ги питате защо, то резултата ще е следния - мъжете ще бъдат избити, жените изнасилени и заробени а децата ще им промият мозъците и ще ги превърнат в малки терористи. Тези идеологии на "деца на цветята" са самоубийство, само сила и бой за тия
24
1
 
16
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"Войната с тероризма никога няма да свърши"Ще свърши когато масоните, крайните либерали, т0лер***стите бъдат отстранени и на власт дойдат патриотични формации които знаят какво говорят и имат реални решения и изметат ислямистите и африканците от Европа където те нямат място. Когато няма диваци - емигранти няма да има и тероризъм, когато има диваци в Европа - има и тероризъм. Просто е! Един кошер пчели функционира добре, но ако вкараш в същия кошер и други насекоми - те ще се избият взаимно!
23
1
 
3
 
! Отговори
от Израел..за 35... преди 8 години
...ами правим същото ---КАКВОТО ПРАВИ И РУСИЯ В СИРИЯ..и правеше в АФГАНИСТАН!!!!!!АМА СМЕ СИ У ДОМА ....И ИМАМЕ ПЪЛНО ПРАВО!
22
3
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО БЕ АТАКИСТА 23. преди 8 години
.....ИСКАШ ДА ВЛИЗАШ СВОБОДНО ВЪВ ВСЯКА КЪЩА ЛИ.....И ДА СИ ГРАБИШ НА ВОЛЯ..??!!ЗАБРАВИ ,МЪЖКИ.....ХА,ХА,ХАААААААААААИМАМ ОЛОВНИ ХАПЧЕТА ЗА ТЕБ ПО 9-ГР./всяко........НЕМА ДА ТИ ГИ ПОНЕСЕ ЗАДНИЧЕТО...
21
1
 
4
 
! Отговори
ОСНОВНА ИСТИНА: преди 8 години
ЗА ДА БЪДЕШ "ИНТЕГРИРАН" в ДАДЕНО ОБЩЕСТВО------ОЗНАЧАВА ДА ПРЕМЕШ ДА ЖИВЕЕШ С НЕГОВИТЕ ЗАКОНИ И ОБИЧАИ!!"ИНТЕГРАЦИЯ"-----БЕЗ ПРИЕМАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ и УСЛОВИЯ Е....ЧИСТА ГЛУПОСТ!!!ТОВА Е ---ГРЕШКАТА НА "СВОБОДНА ЕВРОПА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЧНО ТОВА------ТРЯБВА ЗААВИНАГИ ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
от Израел преди 8 години
Тази статия е пълна глупост. Ще мине още време, мюсюлманите ислямисти и джихадисти ще вземат още много невинни християнски жертви докато сами разберете че тези хора разбират само от сила. Техния език е терор..Израелския журналист Цви Ихезкел още преди 5 години предопреди европейците, даде им материал снимат от него в европейските ислямски свърталища и джамии. Беше се маскирал като арабин перфектно говорещ арабски и влезна със скрита камера в гнездата им в Германия, Норвегиа, Франция и Англия,
19
1
 
16
 
! Отговори
СС преди 8 години
Къде е Меркел в тоя момент? Къде е толерантността, къде е интеграцията? Или напусна потъващия кораб ЕС ?
18
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Много народ ще измре очевидно като "данък либерализъм" - политическата форма на глупостта!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"няколко заблудени лица, унесени в кухата си химера"И защо си мислите, че всички хора които живеят в социален строй характерен за Средновековието изведнъж ще настроят на вашата вълна. То ви е трудно да контролирате хора с които сте отраснали и добре познавате, но явно сред по-примитивни се чувствате по-велики. Продължавайте с двуличното лицемерие и наистина ще ви излезе по-евтино. За съжаление нормални хора ще платят за това.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега сърбаме попарата на т.н. мултикултуризъм и т.п. тъпотии. Всички лидери на Западна Европа са виновни. Те или са купени от арабските шейхове или са извънземни с цел да разрушат Европа .Това , което се случва не е нормално. Те те колят ти им викаш добре сте дошли.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в България дойдат 1 милион амуджи Русия ще направи християнска държава в отговор на ислямска държава на САЩ .
14
3
 
24
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
В БЬЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИ НЯМАШЕ И ХОРАТА ДОРИ НЕ СИ ЗАКЛЮ4ВАХА ВРАТИТЕ 45 ГОДИНИ НО ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ БЕ ТРУДНО ДА СЕ МИНЕ А СЕГА СЛЕД 1989 ВИЖДАТЕ САМИ ДОКЬДЕ СТИГНАХМЕ С ТЕЗИ САМОНАЗНА4ЕНИ УПРАВНИЦИ ОСТАВКА И НАРОДЕН СЬД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЬЛГАРИЯ
13
0
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Гергана Колева - по-неуместно и утопично предложение не бях срещал. Удивлявам се на липсата на реализъм и огромния популизъм във вашето предложение.
12
10
 
3
 
! Отговори
Алооу , Колева.... преди 8 години
.....кой ти плаща за да плюеш по ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЕС--- И ЗАЩИТАВАШ АРАБСКИТЕ ДИКТАТОРИ И ПУТИН ??!ЖАЛКА СИ ...НЕ ГО ЛИ УСЕЩАШ.!!!?????ТАЗИ ПОЛИТИКА НА ТЕРОР И НАЦИОНАОЛ-СОЦИАЛИЗЪМ --НЯМА БЪДЕЩЕ!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив,войната може да приключи много бързо като се изравни всичко със земята и се мине отгоре с хлорна вар да не смърди,но.........хАмериката няма файда от такова развитие на нещата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като спрат да ги спонсорират тогава ще приключи.И като им забранят религията.
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ НА АСАД И ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА ПУТИН---СА ДВЕТЕ СТРАНИ ,НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА!!!!ТОВА СА --ДВЕТЕ ЛИНИИ , ПО КОИТО СЕ АТАКУВА СВОБОДАТА НА ЕС!ТОВА Е ВОЙНАТА НА АРАБСКИЯ И РУСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ-----СЪС СВОБОДНА ЕВРОПА и САЩ.
8
20
 
2
 
! Отговори
Гергана Колева преди 8 години
Ние не трябва да се поддаваме на омразата а трябва да се хванем за ръце, мъже, жени, деца и да отидем при тези хора и да ги попитаме на висок глас ЗАЩО? Може някои да загинат но ние оцелелите ще продължим да питаме ЗАЩО? Знам че ще ги сломим само с любов и доброта!!!