1200 или 2000 мигранти – поели сме ангажимент да ги приемем!

Борисов пред АФП: Бежанците обаче не искат да остават в България
5 май 2016 17:07, Елка Василева
312
1200 или 2000 мигранти – поели сме ангажимент да ги приемем!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

България призова днес останалите страни от Източна Европа, които се обявиха против плана на Европейската комисия за разпределяне на бежанците, към по-голяма солидарност, като същевременно потвърди ангажимента си да приеме толкова бежанци, колкото се предвижда за страната според квотната система за разпределяне, предаде Франс прес.

В интервю за АФП премиерът Бойко Борисов подчерта, че солидарността не може да бъде еднопосочна за държавите, които като България разчитат на европейската солидарност в областта на структурните фондове.

"България е щастлива, когато се дават пари за развитието на най-бедните страни в ЕС, но в замяна, когато най-богатите страни имат проблем, защото миграционният поток се насочва към тях, ние също трябва да проявим солидарност и взаимопомощ", изтъкна министър-председателят.

Бежанската криза извади на бял свят разногласия между страните от Западна Европа, искащи квотно разпределение на търсещите убежище сред всички страни членки, и няколко държави от Централна Европа като Унгария, Словакия и Полша, които отхвърлят този механизъм, приет през есента на 2015 г., припомня агенцията.

България се отличава от тези бивши страни от комунистическия блок, като изтъква, че има волята да изпълни своята част от договора. Според квотната система България трябва да приеме 1200 мигранти.

"Дали са 1200 или даже 2000, ние поехме ангажимента да ги приемем", уверява премиерът Бойко Борисов, който прогнозира обаче една значителна трудност: бежанците искат да отидат в Австрия или други страни, те не искат да останат в България, най-бедната европейска страна, посочва АФП.

Във връзка с опасенията на България, че ще се превърне в голям транзитен маршрут за мигрантите, след като беше затворен маршрутът през Западните Балкани, премиерът ни заяви, че на този етап няма индикации за нарастване на миграционния натиск.

Бойко Борисов подчертава, че България охранява много добре границите на Шенгенската зона, макар да не е приета в нея, и изразява съжаление, че страната все още е вън от Шенген.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Neiskat da ostavt v bulgariq che koi normalen iska da ostane v taq propadnala dyrjava to i az neiskam da ostana pak che sym bylgarin i jiveq 35 godini tuk..che te samo skubqt pari zaplati nqma pylna mizeriq egati jivota..
112
0
 
2
 
! Отговори
Две хубави очи преди 7 години
Ако Бойко изгледа тълпа бежанци(лекари и инженери според НПО-тата)кандидати заубежище у нас с този поглед,убеден съм че голяма част от тях ще поискат да се върнатобратно там,отдъдето са дошли.Нужно е по центровете за бежанци в Гърция и Турция даима по един голям плакат с тази снимка и с въпрос:"искаш да живееш в България???".Може и плакати с ловци,държащи сноп "свински опашки".
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бръкна ви се в раната и си пролича здраво,как се кефя на разпада на Европа,колкото повече хаос за кратко време,толкова по-бързо европейците се събуждат,че всички играете заедно този цирк на "добри" и "лоши".:D
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 151Напълнил ги е още като са му наредили провокацията.Ама нали "за родину"
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въшкари,които ме триете,искам да знаете,че не сте невидими за тези,срещу които се борите и смешните ви измислени коментатори за пълнеж само показват и това,което триете само показват и издават вие от кои сте и,че сте също като останалите уж медии.Има маса сайтове,където нямате власт и там е писано,пише се и ще бъде писано за да не може повече да лъжете хората.С едни кюрди не може да се справите,нали са турци,защо се бият срещу вас тогава?Най-силната армия уж,войната като бизнес,прозрачни сте :D
108
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А верно ли е, че руския пилот преди да бъде свален е напълнил гащите???
107
1
 
4
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Ми че то и сега в центровете в Б.Г има повече от 2000 бройки амуджи!!!!!!!!!!!!!
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тв ще пускат нов турски сериал: Кдъни с ф-16 "таковат" руснаци. Очаква се масова гледаемост.
105
0
 
4
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Аз съм ***.Агент Фагот Блоуджоб, ЦРУ!!!
104
0
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Тоз изперк-лия, с умопобъркания поглед много прилича на Бойко Борисов.Туй откачалките като близнаци.
103
1
 
12
 
! Отговори
ЧЕ преди 7 години
КОЙТО Е ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ ДА СИ ГИ ОБГРИЖВА...АЗ ИМАМ АЛЕРГИЯ КЪМ ***.СРИВА МИ СЕ ИМУННАТА СИСТЕМА..
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само пълен плазмодий може да стане руски ***. Идея нямам как целува децата си. Как можеш да целуваш дете като само преди 5 мин. си насаждал омраза,и ненавист. Гнуссс! Колко пи трябва да си паднал??
101
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чия е силата и по силата на какъв закон СИ ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ???На устна договорка с баба Меркел ли или под заплахата да се платят 250 000 евра на отхвърлен бежанец??Няма да си товарим държавата с позитив и осигуряваме напредък,ами все назад ЦЯЛА НОВА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ-НАЗАД!!ТО НЕ БЕШЕ ЦАРИЗЪМ,ФАШИЗЪМ,КОМУНИЗЪМ,СОЦИАЛИЗЪМ,ПРЕХОДИ И РЕФОРМИ РАЗНИ И ....ХУБАВОТО ТАКА И НЕ ДОЙДЕ!!Колко още години ни/ви/ трябват бре??По три четири пъти увеличихте парцелите в гробищата с недочакали светлото бъдеще!!!
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
800 000 "роми" . Проблема е 1000 деца избягали от войната
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Борисов , само тея ни липсват ! Малко ли са ни проблемите с ромите и турците ? Четете и коментарите - каква злоба и ненавист към българите - Четете !
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние не сме поемали такъв ангажимент, Тиквата го поел еднолично и в разрез с общественото мнение, предател.
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"1200 или 2000 мигранти поели сме ангажимент да ги приемем!"Ние никакъв такъв ангажимент не сме поемали, ти си го поел без изобщо да възразиш на Брюксел и без изобщо да ни питаш съгласни ли сме. Някои държави като Унгария имат собствено мнение и не са позорни слуги на Брюксел, за разлика от теб.
96
0
 
16
 
! Отговори
Орбан е велик преди 7 години
Вишеградската четворка отхвърли плана на ЕК за мигрантите.Министрите на външните работи на централноевропейските страни отхвърлиха предложенията на Европейската комисия за миграционната политика. Унгария определи като "изнудване" плана за квотна система за разпределение на кандидатите за убежище, който предвижда глоби за страните, които не искат да участват, предаде Ройтерс,И ние българите подкрепяме това.Политиците ни са предатели.
95
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с референдум българите можем да поемем или отхвърлим ангажимент към социалните "бежанци". А който е поел такъв ангажимент без допитване до народа лично да си ги приеме и обгрижва за своя сметка. Ако се приемат тези 2000 дезертьори да се разпределят между 240 те депутати и правителството. Българите не искаме никакви бежанци,и тези които сега са тук да си вървят.Нищо не сме им длъжни.
94
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"като същевременно потвърди ангажимента си да приеме толкова бежанци, колкото се предвижда за страната според квотната система за разпределяне, предаде Франс прес."Антибългарин, предател, послушна брюкселска марионетка, жалко мекотело без собствено мнение.