Гърция постигнала целите на реформите

В понеделник ще има дискусии за възможното управление на дълга
13
Гърция постигнала целите на реформите
Снимка: Reuters

Гърция практически е постигнала целите на реформите, поискани от кредиторите й и утре Еврогрупата ще проведе "първите дискусии" за възможното управление на дълга на страната, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Франс прес.

"В момента извършваме първия преглед на плана за помощ на Гърция и целите му са практически постигнати", заяви Юнкер в интервю, което ще бъде публикувано днес в германски вестници, собственост на "Функе медиенгрупе".

Кредиторите на Гърция смятат прегледа на плана за реформи, които Атина въвежда в замяна на международния заем отпуснат миналата година, за предварително условие за всякакви дискусии за гръцкия дълг. Но след месеци на обсъждания реформите още не са получили одобрение поради разногласие между ЕС и МВФ, отбелязва АФП.

В понеделник в Брюксел ще се състои среща на 19-те финансови министри на страните от еврозоната, които отново ще разгледат постигнатото с реформите в Гърция. На това заседание министрите "ще проведат и първите дискусии за това, което може да се направи, за да стане гръцкия дълг поносим в дългосрочен план", добави Юнкер.

Той обаче напомни, че отписване на гръцкия дълг не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
м да ,бе да преди 8 години
Приказки за пред вестниците - като вземеш заем имаш погасителен план и ако вноската ти е 100 лв -95 отиват за лихви първата година 100- --93 за лихви за втората 100----91 за лихви третата и т.н.Извода е че гърците със скоростта с която се движат , още 10-20години ще плащат само лихви и после няма да имат нищо за разпродаване.
5
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Това за "евроатлантическа" България забрави да го сложиш в кавички! А колкото до "целта" на реформите - брюкселските зелки са прави, те си постигнаха своето, ограбиха държава на няколко хиляди години и продължават да обират това което е останало. Да, ама гърците не са като нас, българите....ние, каквото и да става, си трайкаме. Преклонена глава....и т.н...А колкото до тоя "умник", че Путин хвърлял пари....той и бащати нещо е хвърлял, ама явно е напразно...
4
4
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Те изпързаляха великото еу.-И как точно изпързаляха ЕС - като обедняха драстично ли? Сега заплатите и пенсиите са драстично по-ниски с сравнение с преди няколко години. Безработицата е огромна. Гърците изпързаляха себе си от много напъни за изпързалят другите страни.
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTIN HVURLYA. LUDI PARI NA GURZITE., SAMO I SAMO DA NE RABOTYAT, I. DA DESTABILIZIRAT EC
2
6
 
11
 
! Отговори
ами преди 8 години
до 1според теб защо стачкуваха полицаите или лекарите в България ? когато някой се опита да ореже привилегии които не заслужават балканските субекти-матряла стачкува защото ще му се налага да работи .реформите не са за да се харесат на хората а за да има справедлива устойчива държава където не само държавните служители са добре а и където се краде по-малко
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
статията 2 пъти казва постигнала и 2 пъти не постигнала КОЙ хайванинн я е одобрил за печат