8 насилени жени в Берлин, заподозрени – турци, алжирци...

Според говорител на реда броят на жертвите е по-голям
18 май 2016 14:37,
80
8 насилени жени в Берлин, заподозрени – турци, алжирци...
Снимка: Reuters, архив

Най-малко осем жени са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите, който се проведе в Берлин през почивните дни, съобщава регионалният вестник Der Donaukurier, цитиран от "Фокус".

Полицията, която даде публичност на нападенията едва във вторник, информира за общо 12 заподозрени. Срещу седем от тях е издадена заповед за задържане. Говорителят на органите на реда Томас Нойендорф изрази опасения, че броят на жертвите в действителност е много по-голям.

Първият от серията подобни инциденти стана известен в неделя, след като случаен минувач става свидетел как група мъже насилват две жени. Той заснема престъплението и сигнализира в полицията. След намесата й става ясно, че жертвите са на възраст от 14 г. и 17 г.

Заповед за арест не е била издадена, но силите на реда разкриха, че двама от нападателите са били с турско гражданство, имало е и германец с имигрантски произход.

"Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии на слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин", подчерта Нойендорф.

В крайна сметка обаче седем от предполагаемите нападатели, срещу които вече има издадена заповед за арест, са чужденци: трима тунизийци, двама мароканци, един алжирец и един либиец, сочат данните на полицията.

Още най-малко четирима души се издирват във връзка с инцидентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
40
 
! Отговори
Отвратена преди 8 години
Браво на тези заподозрени турци, мароканци и алжирци! Истински Евроатлантици! Бързо папата да затопля една канта вода и да отива да ми мие нозете!
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се говори в ЕС за насилени жени в Берлин не е политкоректно. Либералните европейски ценности диктуват насилените жени веднага да се извинят на скъпите гости на БабаМрънкъл.
28
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък вчера видях трима българи да насилват една германка.
27
1
 
45
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Малко са, трябва да станат по 80 или 800 всеки ден ! И дано се събуди тоя хипнотизиран народ. Абе, тия германци били по-заспали и от нас, бе !!!
26
0
 
15
 
! Отговори
G преди 8 години
Вижте как аз разбрам думата бежанец. Как аз разбирам да бягаш от война и насилие. Как не забравяш родината си, а се връщаш да я защитиш. Филмът е на английски от ВСВ отностно полски бежанци в Иран. На вас оставям да коментирате прилките и разликите бежанците запътли се към Европа.
25
0
 
42
 
! Отговори
Хах преди 8 години
Добре че така наречените "бежанци " не се задържат тук, щото нямаме пари ахахах. Веднъж да има някаква полза от бедността ни :)
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже,спаси Германия! - Късно е чадо мое!
23
1
 
30
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Спокойно, това е само началото има още много да се види
22
1
 
33
 
! Отговори
ГЕРАСИМОС ГЕНАДИУС преди 8 години
ИМАХ ЕДНА СЛУЧКА В ГЪРЦИЯ, ЕДИН ИРАНСКИ ЕМИГРАНТ БЕШЕ УДАРИЛ ГРЪЦКИ ПОЛИЦАЙ В ПАТРА, НЕ БЕШЕ ГО УДАРИЛ, АМИ БЕШЕ СИ ГО ПОНАБИЛ...А САМО ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ИРАНЕЦА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ЗАСТРЕЛЯН НА МОМЕНТА, НО ДНЕС Е ЗАБРАНЕНО ДА ВАДИШ ОРЪЖИЕ, АКО СРЕЩУ ТЕБЕ НЯМА ОРЪЖИЕ....А НА ГРЪЦКИТЕ ПОЛИЦАИ ИМ БЯХА ЗАБРАНИЛИ ДА ГО БИЯТ, И ГОРКИТЕ ГЪРЦИ НАКАРАХА ЕДИН ДРУГ ЕМИГРАНТ ДА ГО БИЕ, НО ДА ГО БИЕ ЗДРАВО.ДОКЪДЕ СТИГНА ВЕЛИКА ГРЪЦКА ПОЛИЦИЯ, КОЯТО ПРДИ 20 ГОДИНИ БИЕШЕ ПРЕД ХОРАТА АЛБАНСКИТЕ НАВЛЕЦИ В СОЛУН.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука тва с го правили 500 години. Сгган.
20
3
 
36
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 8 години
Скоро в Берлин отново ще скандират:- Путин в Берлин, Меркел в Сибир!
19
0
 
48
 
! Отговори
G преди 8 години
Ами то още по-лошо,че не са имигранти. Това означава, че интеграцията ви не работи. И каква е гаранцията, че новите 2 милиона няма да правят подобни изпърления? Да помислим, атентаторите в Париж почти до един бяха РОДЕНИ във Франция. Тези в Брюксел и те са си плод на "интегрираните", второ поколение. Че те и нашите мургавелци са родини от Х поколение в България, ама интеграцията нещо не е налицие. Интеграция само с пари НЕ става. Явно се искат и други неща, господа и госпожи политици!
18
4
 
17
 
! Отговори
Ура преди 8 години
Нека да има бели жени за всички араби!!!
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТ ТУРЦИЯ С ЛЮБОВИ бивш приятел на Путин! Ама се разведоха.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EС е една голяма муликултурна олигархическа държава изградена от ''евроценности ''тъй че нищо нередно не виждам.Длъжни са да приемат тия икономически емигранти със отворени обятия, защото икономиката им ще се изправи на крака, че е затънала до ушите в дългове към Гърция.
15
0
 
18
 
! Отговори
ДОКАТО преди 8 години
не дръпнат МЕРКЕЛ за полата някой манджук няма да и уври чутурата
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плезидента да ходи и да им обясни, че насилието се бори с толерантност.
13
3
 
30
 
! Отговори
ОТ ТУРЦИЯ С ЛЮБОВ преди 8 години
Поздрави от ЕРДОГАН. Приятел на ТИКВИ и ПЛЕВЕЛИ
12
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 8 години
Така ще е! Те ще ни "любят" ние ще сои траеме...
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И немците ко чакат да се въоръжават и да почват партизанска война нека ги изнасилват щом могат да търпят техен си е проблема.