Сорос отсече: Разпадането на ЕС е необратимо

Милиардерът зове за реконструкция на съюза
26 юни 2016 09:08, Красимир Ангелов
605
Сорос отсече: Разпадането на ЕС е необратимо
Снимка: Reuters

Милиардерът Джордж Сорос призова в своя статия да бъде направена цялостна реконструкция на Европейския съюз с цел спасяването му, макар същевременно да предупреждава, че референдумът във Великобритания прави "разпадането на ЕС практически необратимо".

Още по темата
Той посочи още, че последиците от решението за Brexit вероятно ще навредят на самата Великобритания, предаде БТА.

"Великобритания в крайна сметка може, а може и да не е по-добре от другите страни, като напусне ЕС, но икономиката и народът й ще пострадат значително в краткосрочен до средносрочен план", написа Сорос в коментарна статия в сайта "Project Syndicate".

Сорос натрупва огромни печалби през 1992 г., като залага срещу британската лира, когато тя се срива и се налага да бъде извадена от европейския валутен механизъм ERM. По-рано през седмицата, в статия в "Гардиън" милиардерът предупреди, че може да се случат сходни с онези събития, като предрече, че победа на Брекзита ще отслаби курса на лирата с поне 15 процента, а може би и с над 20 процента и ще падне до под 1,15 долара.

"Сега катастрофалният сценарий, от който мнозина се опасяваха, се сбъдна, като направи разпадането на ЕС практически необратимо", пише Сорос в статията си.

"Хаосът на финансовите пазари по целия свят вероятно ще продължи, докато вървят преговорите в рамките на сложния процес по политическа и икономическа раздяла с ЕС", допълни още той и посочи, че последиците за реалната икономика ще бъдат сравними с финансовата криза от 2007-2008 г.

В статията си Сорос пише още, че ЕС е станал нефункциониращ и е престанал да удовлетворява нуждите и стремежите на гражданите си. Въпреки всичко той призовава за подкрепа за реконструиране на съюза.

"След Брекзита всички ние, които вярваме в ценностите и принципите, че ЕС е създаден, за да помага, трябва да се обединим, за да го спасим, като го реконструираме изцяло", написа той.

"Убеден съм, че когато се проявят последиците от Брекзита в следващите седмици и месеци, все повече и повече хора ще се присъединяват към нас", отсече още милиардерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
2
 
1
 
! Отговори
man преди 7 години
тоя от снимката може само да му се възхищавате, това е топ елита на планетата. може да плюете колкото си искате, факт е, че човекът е милиардер а вие събирате кинти за силна дискотека
321
1
 
5
 
! Отговори
До Оди сей преди 7 години
Добре де нали същия парламент насрочи референдума.Проведе се преди два дни.Сега какво пак трябва да решава и разглежда парламента .Това да не ти е ***.Хората там може да са всякакви но роне капка почтеност им е останала.Виж Камерън подаде оставка още на другия ден,подаде оставка и еврокомисаря им и така.За това се наричат Империя,а ти и подобните ти тук джавкате като палета.Значи всяка седмица да правят референдум докато им омръзне на хората и гласуват за оставане та да сте доволни
320
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 469"Сбърках" думата...говорят 99.99% от нашите баби и дядовци с БЛАГОГОВЕНИЕ за Русия, а останалите една стотна от процента са такива като твоята баба. Винаги има изключения в този живот.
319
4
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
453 Товa " брaт" беше ирония ве муньопрозд.Aтaкист немaм никaквa причинa дa не отговоря- зa войнaтa от 1878 г. въпросa еидиотски- искaш дa чуеш че русиятa ни е освободилa, но реaлносттa е другa!
318
0
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
471 е и , ми права е , имаме ли единна външна политика
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
468 как да не са я мразили , че по чий почин се случва всичко това у нас Кой беше кръстил хиладолетна Варна - Сталин , Мусала - Сталин , яз.Искър - Сталин Какво са нашите комунисти без поддръжката от Москва
316
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
463 Чак пък да възхваляват , явно твоите са били такива и си мислиш че всички са такива. Напротив, на другата ми баба германец войник и е пазарувал от магазина защото е била болна . Със сълзи на очи са е разделили когато са го изпращали на Източния фронт , тук са били всеедно на санаториум. Показал и е снимката на жена си с децата и е казал че остават сирачета
315
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 465На всички хора едно време добитъкаи земята им се приватизира от ТКЗС-то бе , папагал, но никога не съм чувал заради това старите хора да мразят Русия. Изобщо не си живял през бай Тошово време, че да ми се обясняваш за тогава, ***.
314
0
 
3
 
! Отговори
42 преди 7 години
ОФИЦИАЛНИЯТ ГОВОРИТЕЛ НА ЮДЕИТЕ Е ПРАВ. А ДАНО НИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ, ЗА ДА ВИДИМ, ЧЕ В СВЕТА НА ПАРИТЕ МИЛОСТ НЯМА, А ДРУГАТА ДЪРЖАВА И ЧОВЕК СЛУЖАТ САМО ЗА ДА ТЕ ОГРАБЯТ. ОТ ЧУЖДЕНЦИ ПОЛЗА НЯМА- СПРАВКА БЪЛГАРИЯ. ОГРАБЕНА, РАЗНЕБИТЕНА И ИЗНАСИЛЕНА БЕЗ ВОЙНА.
313
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
458 Баба ми ми казваше, че насила са ги вкарвали в "колхозо"точно такъв термин употребяваше , че в селото не е имало нито един партизанин и само едно семейство комунисти , но после се нароили .
312
3
 
2
 
! Отговори
Бай Мaнгал рософил преди 7 години
Атакизите са от най-големите и прозди рософили! Нито са грамотни, нито руски язик знаят, само аларма дигат и за това *** на каца на стават
311
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 460Те затова ли всички пенсионери възхваляват Русия? Не съм видял един стар човек през живота си в България, който е българин да плюе по Русия. Явно твоите баба и дядо са турци. Така вече съм съгласен.
310
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС никога няма да се разпадне, а Сорос е изкуфял старец.
309
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъснаха задниците на бюрократичната шайка от корумпирани чантаджии, които се разпореждат със съдбите на 28 суверенни държави! Европа се разбърка и предстоят много интересни неща да се случват оттук нататък. А този от снимката е в състояние да сваля и назначава цели правителства, стига това да е угодно на чифутските му господари!
308
2
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
452 Може , ще видим . така е , такива са резултатите от Референдума , дали може дама нов не знам , хората са направили Петиция в която искат Парламента да реши . Нищо повече
307
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 454Твоите дядо и баба така ли ти говориха навремето- че са били крепостни селяни заради Русия и Русия ги е мачкала ?Колко филма от Холивуд гледаш на ден?
306
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Обрания духовно..пардон Бранник, за последен път те питам: кой ни освободи от турско робство 1878-***? Англичаните ли, хамериканците ли, марсианците ли или самите се освободихме? Сами се освободихме?
305
3
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
епa товa е сaмaтa истинa, путин е мухлясъл евреин от крaдени гойски пaрици, кaкъвто е и дедо сорос реaлно.
304
1
 
2
 
! Отговори
До Оди сей преди 7 години
Виж бе одисейчо.Преди два дена имаше референдум и на него 15 милиона гласуваха за оставане ,а над 16 милиона гласуваха за напускане на ЕС. Сего няма нищо чудно в това загубилите 15 милиона да си правят разни подписки и петиции.Така ,че спокойно бройката на искащите нещо може да стане и 15 милиона .И какво от това.Ще правят референдуми докато им хареса резултата ли?.Страшни размишления и още по-страшни аргументи.Путин вчера каза-оправих Великобритания ,сега да помисля кой да е президент на САЩ
303
3
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
Aтaкист не пaсеме люцеринa по цел ден бе брaт, aйде мaлко по- сериозно зa Aприлското, Левски неколко пъти писa писмa нa лекетоот Букурещ и отявлен русофилец Кaрaвелов, че ВРО НЕ Е ГОТОВA ЗA ВЪСТAНИЕ! но когaто требвa повод зa войнa кво знaчение имa некaкъв си бългaрски нaродец. Още повече aко зaлогa сa руски Босфор и Стaнбул грaдa. Вземи мaлко си нaстрой зрение, слух и т.н възприятия може и дa ти светне пред очите, че империя немa кaк дa ти е освободител