Сорос: ЕС да се бръкне за бежанците или ще умре

Фондовете за земеделие да се орежат, да се въведат нови данъци!
30 юни 2016 14:07,
197
Сорос: ЕС да се бръкне за бежанците или ще умре
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз трябва да харчи най-малко три пъти повече за имигрантите, иначе ще умре. За това предупреди милиардерът Джордж Сорос пред Европейския парламент в Брюксел днес.

"Бежанската криза е смъртна опасност за ЕС и ако той не направи всичко възможно, за да се справи с нея, в крайна сметка ще се разпадне", предрече президентът на фондация "Отворено общество".

В момента ЕС дава 10,5 млрд. за посрещане на бежанците, охрана на границата, за сделката за спирането им с Турция и за създаване на работни места в Африка, така че да не тръгват към Европа.

Милиардерът заяви, че ЕС не се справя с мигрантите, защото не е единен и не харчи достатъчно. Той посочи, че Ангела Меркел е принудила останалите страни да приемат бежанци, подценявайки вероятността "моралното ѝ лидерство" да се изтълкува като покана от милиони. В добавка квотите, наложени на страните членки, не са били доброволни и много от тях са въстанали срещу им, насърчавайки нелегалното придвижване на мигрантите и настаняването им в страни, където не ги желаят. Липсата на доверие и сътрудничество между страните правят невъзможно въвеждането на обща политика за даване на убежище, смята Сорос.

Най-големият проблем на Европа за него идва от недостатъчните средства, които тя дава за разрешаването на тази сериозна опасност.

"Без достатъчно финансиране ЕС не може да изпълнява функциите, за които е създаден, нито да отговори на очакванията на европейските граждани", заяви Сорос пред европейските депутати в Брюксел.

ЕС трябва да харчи поне 30 милиарда евро годишно, както за да укрепи границите си и да осигури достойни условия за прием на бежанците и да ги интегрира, така и да харчи "навън" за държавите, които задържат бежанци при себе си и за Африка и Близкия изток, за да не тръгват. Отделно страните членки трябва да похарчат около 200 милиарда евро между 2015 и 2020 г. за прием и интеграцията на бежанците.

Сорос разкритикува плановете на Европейската комисия да дава пари на африканските държави, за да задържат имигрантите, за сметка на парите за развитие.

"Голямата сделка не може да бъде, че ако спреш мигрантите, получаваш финансова помощ, а да се помогне на развитието на Афика, така че след поколение да се постигне решаването на първопричините за кризата", заяви шефът на "Отворено общество". За него трябва да се направи План "Маршал" за Африка с бюджет от 271 млрд. евро годишно до 2020 г.

В противен случай ЕС е на път да разруши Шенгенската система с огромна икономическа цена от затварянето на границите.

За да се справи с това предизвикателство "на живот и смърт", ЕС трябва да впрегне всичките си ресурси, каза Сорос.

Според него Съюзът трябва да използва високия си кредитен рейтинг, фондовете си за спасяване на еврозоната и на държавите извън нея, за да вземе заеми на финансовите пазари срещу тях. Милиардерът предлага ЕС коренно да промени и бюджетната си политика, тъй като сега бюджетът му е само 1,23% от европейската икономика.

По-специално Сорос предлага ЕС да намали значително фондовете за догонване, които отпуска на по-бедните си членове, както и на парите за земеделие. Той посочи, че кохезионните фондове се харчат неефективно и са източник на корупция.

Земеделските средства пък изкривявали пазара, създавайки продукция, която не може да се продаде. Сорос е поддръжник и на въвеждането на нови европейски данъци, чрез които ЕС да може да увеличи бюджета си със собствени приходи. Такъв може да е данъкът върху финансовите услуги, който Брюксел се опитва да прокара безуспешно от близо 3 г., както и данък върху горивата или визов данък, който да се прибира от желаещите да посетят Европа. Бюджетът може да се увеличи и чрез вдигането на ДДС, част от който страните членки внасят в общата хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: ЕСДжордж Сорос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
8
 
! Отговори
Bg IDIOT преди 7 години
Само помолете Путин да се /СПРАВИ/ С ХАМЕРИКА!!! Ако няма ХАМЕРИКА- няма проблеми от тук нататък!
134
0
 
20
 
! Отговори
апокалипсис преди 7 години
Ес да изгони всичката ислямска ***, заедно със сорос.
133
1
 
7
 
! Отговори
demograph преди 7 години
ЕС трябва да се бръкне в джоба за граници, отбрана, вътрешна сигурност и благосъстояние на гражданите си. Бежанците трябва да бъдат интегрирани с образование, а не с подаяния за търтеи.Всеки гражданин на ЕС, всеки новодошъл, получаващ убежище и гражданство трябва да се кълне във вярност пред европейската конституция и пред знамето и ценностите на ЕС. Религия, етнос и политически убеждения, които са в разрез с европейските принципи, следва да са основание за автоматичен евро остракизъм.
132
4
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Най после Сорос отиде там където си му е мястото -при Путин. Той беше и е в основата на провала на ЕС. Спекулациите му със страховете му носят милиарди. Сега му се иска предсмъртно да врътне едни милиарди покрай внушенията му за задлъжняване в полза на бежанците и засилване на страховете. По отровна рецепта за самоубийство на ЕС не може да се измисли. Тези му идеи са продължение на политиката на Путин - дестабилизация до дупка заради бъдещо господство над руините на разединена Европа.
131
1
 
16
 
! Отговори
ВАНГА преди 7 години
Този ЦИРКАДЖИЯ ЩЕ БИДЕ ИЗТРИТ ОТ СВЕТА! ДАЖЕ БЛИЗКИТЕ МУ ЩЕ СЕ СРАМУВАТ ОТ ФРОСТАЩИНАТА МУ!
130
2
 
10
 
! Отговори
Жангалос преди 7 години
Този ТРЯБВА ДА УМРЕ САМО СЛЕД ТРИ СЕДМИЦИ!!!КАЗАХ!!!
129
0
 
5
 
! Отговори
Mangal преди 7 години
Ами учете се от БЪЛГАРСКАТА социална СИСТЕМА! Please! ДАЛЕКОУМНИЦИ и Фростаци!
128
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос, жив ли си ощв, айде пукvай вече.
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Шорош що не вземе да умре? Ей така, както си седи и дрънка глупости, и да падне пукнал. След това да дойда аз и да му тегля една пикня на челото.
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя няма ли да види свети Петър вече и да дава акъл на гробищата.Какви заеми бе болен мозак.Унищожете ислиамска държава за един месец ще ви струва най много 5 милиарда.Направете ограда покрай България и Гърция и флотилия в италия против Африканците
125
0
 
15
 
! Отговори
$oro$ преди 7 години
Както знаете бях изгонен от Русия, затова продължавам пропагандата от приятелски страни като България. Готов съм да похарча 5 млрд. долара за един руски майдан.Не трябваше да се отнасят така с мен.
124
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Сорос: ЕС да се бръкне за бежанците или ще умре-----------------------------Това като заплаха ли да го разбираме?
123
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хитра дядка,доколкото разбрах казва следното-Вкарвайте проблеми(мигранти),обезпечавайте ги с пари,понеже нямате достатъчно,теглете кредити от хитри дядки и като се овътряте достатъчно ще изгубите своята независимост и хитрите дядки ще ви управляват,защото кредитора винаги управлява длъжника.Това се случва и с нашата страна в момента
122
1
 
24
 
! Отговори
Петкова преди 7 години
Що не вземе Сорос да се бръкне и да даде. Европейците плащаме и без друго твърде високи данъци, за да поддържаме социалния рай.
121
0
 
15
 
! Отговори
Иска евтаназия преди 7 години
Демокрацията е власт на народа-мнозинството над малцинството."Демократичнитеправозащитни"соросови метастази налагат диктат на малцинствени групи надмнозинството под претекст,че са поставени в неравностойно положение.Щом не се съобразяват с мнозинството и не желаят да се интегрират в обществото,те самите се поставят в такова положение и осигуряването на привилегии за тях етерор и рекет над мнозинството.Сорос е ограбил много хора,за да стане милиардери иска индулгенции чрез организациите си.
120
7
 
7
 
! Отговори
jodaX преди 7 години
До Анонимен"България има нужда от бжанци за да ги засели в празните си села и градове"В празните села трябва да се работи!
119
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато този човек говори винаги разбирайте обратното,ако тези които го слушат правят точно обратното на това което казва ще са на прав път
118
0
 
16
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Ами тоя да земе да се бръкне (не в носа, а в джоба) не да дава акъл, под формата на очевадни "истини"... рушителят на всички ценности (почти всички - ценността на парите е неприкосновена) дава акъл как да живеем...
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха ха ха ! Незнам защо ми е симпатичен тоя дяд.ка ! Колко ли милиарда дават арабезите с чал.мите на лидерите на това преселение.
116
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да е жив и здрав дедо сорос, ако стане шеф на света poмите ще изчезнат за отрицателно време, както и полицаите