Двама взеха заложници в църква във Франция

Един заложник е загинал, нападателите са неутрализирани
Обновена: 26 юли 2016 13:52 | 26 юли 2016 12:24, Елка Василева
146
Двама взеха заложници в църква във Франция
Снимка: Reuters

Двама души, въоръжени с ножове, взеха заложници в църквата в градчето Сент Етиен дю Рувре в Нормандия в северната част на Франция, съобщи Ройтерс.

По предварителна информация заложниците са били между четирима и шестима. Според полицейски източници, цитирани от сайта на в. "Фигаро", двамата мъже, въоръжени с хладно оръжие, които влезли в църквата през заден вход, взели за заложници петима души - свещеника, две монахини и двама богомолци. Една монахиня успяла да излезе от църквата и да вдигне тревога.

Един от заложниците е загинал, а друг е ранен. "Прерязали са гърлото на свещеника. Един от заложниците е ранен", казаха от полицията.

Към мястото на инцидента бяха изпратени полицейски сили.

Малко по-късно стана известно, че и двамата нападатели са неутрализирани. Те са били застреляни от полицията. 

Във Франция е в сила извънредно положение. Ограниченията, въведени през ноември 2015 г., бяха удължени след терористичния акт на 14 юли, когато под гумите на товарен камион загинаха 84 души. Отговорност за терористичния акт пое „Ислямска държава“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Франциязаложници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
ДАЛИ Е ВЯРНО ? преди 7 години
При гордостта на БКП - атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души; ранените са 500 (повечето умират от раните си). # Според Гинес това е НЕподобрен световен църковен рекорд . . .
90
1
 
3
 
! Отговори
Майк преди 7 години
Слугите на дявола какво проповядват с тяхната политика? Проповядват грях, нечистота и гнусота - извратена сексуалност, феминизъм - неестествени отношения между мъже и жени, расово смесване и произвеждане на неестествени ***, генно модифициране - извращаване на Божието творение чрез смесване на гени на различни видове, езическа "духовност" - демонски доктрини и т.н. и "толерантност" към всички тези извращения. Това всичко е от дявола, това са примки с които да погуби хората, гнусотии!
89
1
 
5
 
! Отговори
Майк преди 7 години
Това не е учудващо защото Бог проваля плановете на нечестивците, на езичниците и не забавя да въздаде лично в лицата на тези които Го мразят. Плановете на слугите на дявола които са зад "либерализма" се провалят защото Бог ги проваля! Какво е либерализма освен бунт срещу Бога? Либерализма представлява опит да се отхвърлят Божиите закони на праведността които постановяват какво е правилно да се върши и кое е грях. Либерализма проповядва отдаване на греха и моралната деградация.
88
0
 
4
 
! Отговори
Майк преди 7 години
Причината Е мултикултурализма! Спри да лъжеш и да изкарваш диваците жертви! Слугите на дявола са подготвили гнусния мултикултурализъм - нещо неестествено и непознато в природата още преди десетилетия с една цел - да съсипят европейските нации смесвайки ги с низши раси надявайки се да получат раса *** която да управляват лесно. Бидейки слуги на дявола обречени на неуспех, вечна гибел и понеже отхвърлят Бога - *** те всъщност създадоха море от агресивен теторизъм, плана им се провали.
87
0
 
6
 
! Отговори
Майк преди 7 години
Умните хора го казваха това и предупреждаваха за този мултикултурализъм, за това извращение, за моралната деградация идваща от запад, от слугите на дявола още в пика на евро-надеждите когато да кажеш нещо срещу ЕС беше ерес. Не пожелаха да ни слушат, не пожелаха да разсъдят трезво докъде ще се стигне, пожелаха само да ни накарат да замълчим, да ни трият и заглушават, защото не е "политически коректно". Сега това са наченките на плодовете които ще жъне Европа за лудостта да приложи либерализма.
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това наистина е адски зловещо. Свещеника бил заклан. Това вече ми напомня на най-тъмните периоди на Османската империя. Кръстоносен поход трябва ...
85
0
 
6
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
До обикновензначи, снощи имаше масово убийство в Япония - 19 убити и много ранени. има само 32 коментара, а тука имаме петима души заложници и един убит, над 100 коментара..................................Япония е далече, а това е пред вратата ни. И там мотивите са други, отървал недъгавите да не се мъчат повече на този свят. Тези тук показват превъзходство.
84
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпитвате явно някакво извратено удоволствие да съобщавате зловещи новини. От някъде очевидно се плаща и нарежда на сайтове и медии да се популяризира насилие и смърт,а всичко позитивно да се неглижира и потулва,като главната цел е да се внушава на хората,че в държавата цари хаос,че демокрацията е нещо много лошо и че за това е виновен Герб и Борисов. Доброто и позитивното се вижда от всички колкото и да го криете....със всяко добро е така.
83
2
 
3
 
! Отговори
Мусайбе преди 7 години
Ако искаш да убиеш и навредиш на да речем на "Запада" какво би направил? Убил свещеник или взривил химически завод (от който може да загине цял град) или взривил... абе да не казвам, не искам да давам идеи и да подстрекавам. Мислете не какво става - а какво НЕ става. Замислете се - в София мафията се гърмя с РПГ, а великата ИДИЛ не може да извади нещо повече от пищаци и най-много калашник? Айде бе. Има нещо гнило зад този "терор" и целта му не е нанасяне на щети/жертви колкто нещо друго... кой?
82
2
 
10
 
! Отговори
Мусайбе преди 7 години
Мюсюлмани... на алкохол, порно и наркотици. Не чели 1 път корана, но пък главата им промита, че трябва да загинат в името на нещо си и ще са велики.Елементарни атентати - самоделки, най-много калашник. Няма взривен завод, тръбопровод или нападната казарма. Няма взривени яхти или казина (разврат) - убити са обикновенни хора. Това не е война срещу запада, а срещу обикновенния пиещ си кафето човек. Мислете не какво става - а какво НЕ става. Някой иска гражданска война в Европа християни-мюсюлмани.
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
требе ежедневно, систематично, поголовно да се неутрализират враговете на християните!
80
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзЗа съжаление си прав. Така им пише в Корана им. "Видиш ли неверник, отрежи му главата." Извъртат, че това предписание-заповед се отнасяло само за положение на война, а не въобще. Направо си е въобще, за всяко време и място. И това било миролюбива религия. Япония я забрани като криминална.
79
0
 
26
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Брей, пак журналята пишат глупости - заложници ? Терористи мусулмани, никакви искания, заложници се обменят срещу нещо . Тия двамата нищо не са искали, викали са Алах Акбар, а свещенника не е ЗАКОЛЕН. ТОЙ Е БИЛ О Б Е З Г Л А В Е Н.Ясна ли ви е картинката ?
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Revolution_Факт е войната на полумесеца срещу кръста.
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги е било факт различията в начина на живот в това че нас се опитаха продължение на 500години да ни преклонят и не успяха ще успеят ли в днешно време да пречупят кръст-защитаван от Виликите сили които орязаха нашите граници ще сърбат ли чорбата която си надробиха.Нека ги оставим да си живеят в техния свят да не им налагаме нашия но и те да не ни се бъркат
76
0
 
23
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Войната между кръста срещу полумесеца вече в факт.
75
0
 
9
 
! Отговори
Maks преди 7 години
До ПитащаЗа да са толерантни Днес.бг предпочитат да не пишат за това.
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са наши братя, казваше папата - отворете границите.Меркел, заповядаите и добре дошли..а американците точно това искат ..и сега ви се смеят от трани а Меркес с пръст в мъзъ
73
0
 
13
 
! Отговори
Театро преди 7 години
Повярвах ви скъпи медии!Вие винаги казвате истината
72
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наподобява Батак само дето у нас заложници бяха цяло село жени и деца Историята се връща ,но у нас е нямало насилие а съжителство нали така казаха