Двама взеха заложници в църква във Франция

Един заложник е загинал, нападателите са неутрализирани
Обновена: 26 юли 2016 13:52 | 26 юли 2016 12:24, Елка Василева
146
Двама взеха заложници в църква във Франция
Снимка: Reuters

Двама души, въоръжени с ножове, взеха заложници в църквата в градчето Сент Етиен дю Рувре в Нормандия в северната част на Франция, съобщи Ройтерс.

По предварителна информация заложниците са били между четирима и шестима. Според полицейски източници, цитирани от сайта на в. "Фигаро", двамата мъже, въоръжени с хладно оръжие, които влезли в църквата през заден вход, взели за заложници петима души - свещеника, две монахини и двама богомолци. Една монахиня успяла да излезе от църквата и да вдигне тревога.

Един от заложниците е загинал, а друг е ранен. "Прерязали са гърлото на свещеника. Един от заложниците е ранен", казаха от полицията.

Към мястото на инцидента бяха изпратени полицейски сили.

Малко по-късно стана известно, че и двамата нападатели са неутрализирани. Те са били застреляни от полицията. 

Във Франция е в сила извънредно положение. Ограниченията, въведени през ноември 2015 г., бяха удължени след терористичния акт на 14 юли, когато под гумите на товарен камион загинаха 84 души. Отговорност за терористичния акт пое „Ислямска държава“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Франциязаложници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕрдоганЧети целия текст:"Малко по-късно стана известно, че и двамата нападатели са неутрализирани. Те са били застреляни от полицията."
50
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките хора от западна Европа! Техните войници бомбардират цивилни в Египет, Афганистан, Сирия, Ирак, но какво от това нали? На война като на война, не може да очакваш, че ще останеш ненавредим когато твоите действия засягат толкова много народ. Западът трябва да приеме, че коренът на тези атентати е нейната намеса в живота на камиларите. Оттеглете се оттам, депортирайте тукашните, затворете границите да видим тогава дали ще има такива изпълнения.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много поздрави от Пхенян. Приятна разходка вечер край реката, млади симпатични корейци и корейки , чиста женшенова ракия. Моите искрени съболезнования на ЕSS. Е, малко злорадство има...Все пак, човешко чувство...А, впрочем, как е Митю Зъркелите?
48
2
 
14
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Единия от терористите са го застреляли. Къде са правата на човека?Не може двоен аршин!
47
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още колко доказателства им трябват на Меркел и ко. За са осъзнаят че така наречените бежанци не идват към Европа с цел да се спасят от войната. Те идват за да разпалят религьозна война. Това вече и малките деца го знаят!
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свещеника е бил на 92 години прочетох. Преживял е втората световна.Стгалин го е пожалил? Грешка!
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бийте ме, колете ме, но няма да ми забраните да ви обичам!P.S. Продавам изгодно плюшени мечета, свещи, изготвям на ишлеме съболезнователни телеграми на 12 езика, може и екстри - дране на потник пред телевизор и пр.Заплащане във всички валути, евра, юани, рубли, шекели и динари.
44
1
 
30
 
! Отговори
гаьо преди 7 години
още колко време ви трябва *** европейски политици за да разберете какво става
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свещеника е бил на 92 години прочетох. Преживял е втората световна. Нечовешко.
42
0
 
23
 
! Отговори
И властта им помага преди 7 години
Въпреки че всички атентати се извършват с незаконни оръжия с изтрити номера ще ограничават достъпа на огнестрелно оръжие в Германия. По този начин навлеците ще могат да гърмят по невъоръжени хора. Те при всички случаи ще синамерят оръжие при тая разградена граница на ЕС.
41
0
 
32
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
За какво е НАТО, след като се избиват /колят/ мирни граждани ? Насила да бъдат премахнати агресивните азиатски индивиди. Вън от Европа !!
40
2
 
24
 
! Отговори
Плевналиев преди 7 години
Тероризмат се побеждава с толерантност и любов :* Обичам ви :* :* :*
39
1
 
18
 
! Отговори
Аз съм Шарли преди 7 години
Ще има ли карикатура в известния вестник : )))
38
1
 
20
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Добре де не е ли можело терористите да бъдат обезвредени без да бъдат убивани. Както предложи моята колежка. Горките ми отрочета. Те не са виновни. Исляма е най мирната религия на света,факт!
37
0
 
24
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
Огромна, почти непоправима грешка се допусна с бежанцитеМеркел, къде си ?
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах ако имах власт. Ей такива заловени теротисти вкарани в затвора само със свинско месо ще ги храня. Сутрин обед и вечер свинско меню, като не яде свинско да умира от глад
35
0
 
32
 
! Отговори
до Лермонтов преди 7 години
Тук в Германия отдавна т.н. Политическа Коректност е наложила цензура върху репортажи и изказвания по телевизията. Всички терористични актове се омаловажават, преписват се на психично болни и травматизирани. Питам, не са ли травматизирани и бежанците-християни и защо не са направили атентат те досега ?
34
1
 
23
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Рибята! Прусветна ми. Руснаците облъчват със спешъл психотронно оръжие , което влияе само на та ра м бу ки! Невинни са *** м ка мууу. Как хора изповядващи религията на мира ще правят такива неща. Хипнотизират ги милите и ето ко таа. Лошо. Хахаха. Надявам се схванахте сарказма. Хаха
33
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папата да ходи да подмие краката на още някой джихадист.
32
1
 
25
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Ей шшшш папата! Дали не си им подмил краченцата на тия двамината бучекчии, а?:))) Халал да са ти. Тоя папа апропо е един от последните.