Втори град на Лазурния бряг забрани буркините

Те не били уместни в общия контекст в страната
Обновена: 14 авг 2016 11:13 | 14 авг 2016 11:01, Елка Василева
29
Втори град на Лазурния бряг забрани буркините
Снимка: БТА

Френски съд отхвърли искането на група, представляваща френските мюсюлмани, за анулиране на решението на кметството на Кан за забрана на буркините - бански, които покриват цялото тяло и косата, предаде Асошиейтед прес.

Адвокат на групата, наречена Колектив срещу ислямофобията във Франция, заяви, че ще обжалва въпроса в Държавния съвет - най-висшата административна инстанция на Франция.

Същевременно след решението на Кан за забрана на буркините подобно решение взе и друга община на Лазурния бряг - град Вилньов-Лубе, предаде Франс прес. Новината съобщи лично кметът на града Лионел Люка, представител на дясната партия Републиканците.

Още по темата

Люка аргументира решението си, че не е уместно ходенето с буркини на плажа на града в общия контекст в страната. Той каза, че налага забраната и от хигиенни съображения.

Франция, която наброява първата мюсюлманска общност в Европа, в последните 18 месеца стана мишена на три големи джихадистки атентата и на още няколко нападения на радикализирани мюсюлмани, което доведе до покачване на напрежението спрямо мюсюлманите.

Заради наложената забрана кметът на Вилньов-Лубе беше обвинен от някои правозащитни организации в дискриминация. Той отхвърли обвиненията и каза, че онези които идват на плажа с буркини, се самоизолират и че те са тези, които трябва да бъдат обвинявани в дискриминация.

Той припомни, че Френската република не означава човек трябва да идваш на плажа, облечен така, че това да отразява религиозните му убеждения, които освен това, според Лука, са псевдоубеждения, тъй като религията не изисква нищо по този въпрос.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Франциябуркини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам тези така наречени "правозащитници", кои права са по важни, тези по религиозен принцип(зад които те стоят) или тези установени на принципа на хуманността!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там забраняват буркините и забраната се спазва. Недоволните, щат не щат, протестират цивилизовано - излъчват група, която да подаде иск в съда.А у нас?Забраняват бурките, но платените бурконосачки си ги носят, а когато им съставят акт за глоба, нагло твърдят Нямаме пари, за да я платим! Но ЗАЩО НЕ Е ПРЕДВИДЕНО ДА Я ОТРАБОТЯТ ЧРЕЗ ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД - ами защото явно тези наредбички са Мижи да те лажем, да не се гневят българите, а онези пък да могат да се измъкнат, казвайки, че нямат пари!
21
2
 
7
 
! Отговори
Папа Антилопа IX преди 7 години
До Папа ЛъвОх, ти май си проспал часовете по история за така наречените "Кръстоносни Походи". Кръстоносците са били шайка наемни мародери, плячкосващи, убиващи и изнасилващи по пътя си към Иерусалим друговерци. Разбирай не римо-католици. На един български владетел на име Калоян му е писнало от набезите на тези развилняли се варвари и си е направил чаша за вино от черепа на един от техните пълководци Балдуин Фландърски. Историята все още мърчи, дали чашата е била за бяло или червено вино.
20
1
 
20
 
! Отговори
жалки са ! преди 7 години
Мюсюлманите са крайно жалки хора ! Жените им като ходят по този начин на плаж искат да демонстрират колко са верни на мъжете си и че не искат чужди мъже да гледат телата им и така душата на ревнивия мюсюлманин малко се успокоява ! Според техните извратени мюсюлмански разбирания аз като ходя на плаж с нормален бански значи искам чуждите мъже да ме наблюдават и едва ли не съм тръгнала да изневерявам ,а не да се пека на плажа !
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Враговете атакуват всяко слабо място в система за да налагат своята идеология и култура на местното население. Силния побеждава, слабия се предава и загива. Закон на природата.
18
1
 
15
 
! Отговори
М.М преди 7 години
Няма какво толкова да крият, телата им не се различават по нищо от телата на останалите жени, които се "разголват", тези водолазни костюми не за проява на нравственост, а по-скоро говори за примитивна нравствена изостаналост. Жалко, че няма достъпна машина на времето да ги пратим в мохамедския седми век, нямат място в технологичния 21-ви век.
17
0
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Много правилно приятелю......но само със анатемосване няма как да стане..........за жалост повечето от нас сами са си избрали съдбата.........това на вечната овца........
16
0
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха чудя се как са им разрешили на тия с чергите да им се виждат глезените я веднага да обуват чорапи ,че оня горе няма да ги вземе в рая.
15
0
 
29
 
! Отговори
сега преди 7 години
До кога ще ги търпят тези безмозъчни *** в Европа? Да си стоят в родните страни. Нали от исляма за тях по-хубаво няма, там да му се радват.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП АПЛОДИРА ДЕЙСТВИЯТА НА ЕРДОГЪН СЛЕД ПСЕВДО ПРЕВРАТА МУ!!ТЪЙ, ЧЕ ТОЧНО ТРЪМП Е ТОЗИ КОЙТО ЩЕ ЗАЛЕЕ ЕВРОПА Я С ТУРЦИ ВИЗИТЕ ПАДАТ ИЛИ С БЕЖАНЦИ ЩОТО НА ТРЪМП НЕ МУ И ДРЕМЕ ЗА ЕВРОПА!!!!
13
1
 
19
 
! Отговори
Папа Лъв преди 7 години
Време е за кръстоносен поход...
12
0
 
48
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Буркините да си ходят в Арабският Свят- да ги бият с пръчки и да вървят на стада -да ходят в черно за да им пече по силно слънцето - и да делят един стар мъж поне 20 жени- (хареми)- Такива хора нямат място в светска Европа- Голяма грешка е допускането на милиони емигранти - Защо не отидоха в Кувейт Дубай Катар Ирак Саудистка Арабия -Ливан Мароко Египет- Защо всичката тази помия се стече в Бяла Европа и пристигна с всичките си гадни навици обичаи и миризми на люто! Махайте се дюнери ! КЪШ !!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще го обжалват много бързо.
10
0
 
20
 
! Отговори
Satanail преди 7 години
Zero Tolerance!!!;)))))
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема с буркините е, че напомнят на обикновените плажуващи за терористите. Преди това никога не е било проблем, но сега след всичко което се случи и се случва народа се плаши лесно. Мисля, че е крайно време мюсюлманите да си решат сами проблема с терористите. Съсипаха им религията и животите.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп на власт и тогава ще видите ИСТИНСКИТЕ ГООООЛЕЕЕЕМИ ЗАБРААААНИ!!!
7
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мислите ли, че тази забрана е твърде половинчата? Ако дрехите не трябва да изразяват конкретна религиозна принадлежност, защо да е така само на плажа? Нека изобщо да премахнат бурките, но, за да не бъде забраната едностранчива, оранжевите дрехи на будистките монаси също трябва да бъдат забранени. Но тогава трябва да се забрани и носенето на големи кръстове на гърдите или могат да те глобят, защото носиш тениска с надпис "Jesus was a black man". Това е омагьосан кръг, капан!
6
0
 
43
 
! Отговори
Ама преди 7 години
Ама извинявайте , гадните мюсли да си ходят в техния свят и да се увиват както си искат, въобще нямат правото да си налагат своите лудости в цивилизования Свят!
5
0
 
51
 
! Отговори
веднага преди 7 години
Наглостта на мюсюлманите е скандална,който не му харесва да си ходи в мюсюлманския свят.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След време няма да ги пускат в държавата.