Буркините на плажа в Кан – забранени

Такова облекло създавало голям риск от безредици
12 авг 2016 13:07, Елка Василева
29
Буркините на плажа в Кан – забранени
Снимка: архив, Reuters

Град Кан, известен с провеждания в него кинофестивал, съобщи, че с общинска заповед от вчера е забранено носенето на буркини на плажа, предаде Франс прес. Буркините са бански, които покриват цялото тяло.

Заповедта е подписана на 28 юли от кмета Давид Лиснар от дясната партия "Републиканците". С нея се забранява "достъпът до плажовете и местата за къпане на всички, които не носят подходящо облекло, спазващо добрите нрави и светското начало, уважаващо хигиенните норми и нормите за сигурност" на местата за къпане.

Според заповедта на кмета банско облекло, показващо религиозна принадлежност, в момент когато Франция и религиозни обекти са цел за терористични атаки, създава риск от безредици, който трябва да бъде предотвратен". 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: канбуркини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
До Пазарджиклия преди 7 години
Как да не вредят на никого? Как да не обиждат?Така както са се облекли на плажа е необичайно и неприемливо за нас. Все едно, че непрекъснато повтарят: Ние сме моралните, етичните, нравствените, а вашите майки, сестри, дъщери и жени са неморални!И как така Всеки има право да ходи на плаж както иска?! Ти да не би да нямаш нищо против някой нудист да си развява атрибута под носа на подрастващата ти дъщеря?Както има отделни плажове за нудисти, така трябва да има такива и за буркните.
18
1
 
6
 
! Отговори
не е само бе3редици преди 7 години
Буркините са 0пасни 3а живота във водата. К0йто иска да се дави, да си купува.Ди3айнерите на та3и и3гъ3ица натрупаха маса пари 3а сметка на пр0стите жени
17
0
 
9
 
! Отговори
Напротив преди 7 години
До Пазарджиклия Тяхната религия само пречи и ни се набива научи. Не говори небивалици, те така са възпитани, че дори най-кротките от тях имат изконна мечта да се обърнем към мюсюлманството. Апропо, младите девойки си мечтаят за нормален бански и светско облекло, но нямат смелост, което е огромно лицемерие.
16
0
 
15
 
! Отговори
не само лицемерието преди 7 години
в религиозната принадлежност, но тези буркини са наистина нехигиенични, обременяващи тялото, застрашаващи сигурността, а и изглеждат ужасно носени от дебелогъзи арабки. За двуличието да не говорим, то е видно от *** им изкуствено поведение, което няма нищо общо с морала, камо ли с душевната им същност.
15
1
 
15
 
! Отговори
Браво, кмете! преди 7 години
... не носят подходящо облкло, спазващо добрите нрави! - Браво на този кмет!Най-после някой в прав текст да каже, че лицемерното ислямско прикриване на тялото е всъщност доказателство за ЛИПСА на добри нрави!Омръзна ни да търпим самоизтъкването им, че точно те били най-нравствените. Най-после им се каза в очите какво представляват всъщност!
14
1
 
10
 
! Отговори
Естет преди 7 години
Вижте сега, а съм със смесени чувства: Ако и аз бях природна/генетична грозофила като арабките ... ами разбирам ги защо искат да се скрият от света!Не знам кое е по-грозно пингвин на плажа или стряскащ "харпун" по бикини!:)
13
0
 
35
 
! Отговори
124 преди 7 години
Много е грозно постоянно да натякваш на другите коя религия изповядваш, като че това че се кланят на най-фалшивата и напълно изкуствена и бездуховна религия трябва да ни респектира по някакъв начин.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прайлно. На мюсюлмански плажове нимойш са къпа по банси. Пример Малдивите. И те да зачитат наште разпуснати нрави.
11
38
 
7
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Всеки има право да ходи на плаж както иска. Тяхната религия не позволява оскъдното облекло. Големи критици сте, защото сте ограничени в мисленето си. Нито вредят на някои, нито обиждат някои чрез облеклото си.
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу! Тия искат да забранят най-новата трагикомедия "Пингвини в Кан". Да им подарят по един свински *** като компенсация поне.
9
21
 
9
 
! Отговори
водолаз преди 7 години
Интересно ми е ако излезеш с неопрена от водата и с бутилките от гмуркане в южна Франция дали няма да те глобят че си с буркина?!?! хахах
8
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водни нинджи . Виждал съм ги във водата с пълно бойно снаражение, с бурката , както си ходят. С по няколко деца на плажа. Като тръгнат по пясъка с дългите чаршафи и са целите в пясък, те са си свикнали , ни на плажа са и мокри. Общо взето за мен изглеждаше глупаво и отвратително.Защо въобще ходиш на плаж , за да се изпереш ли? И това нестава щото прането е цялото в пясък.Но от тях логика нечакай. Човек който е толкова наивен , че да мисли че с убийства си отваря пътя към рая , у него логика няма
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ходят с неопрени явно. Като сухоземни водолази. Назначете лекари да ги свестяват, като се гътнат от топлинен удар. Лекарите да са с лозарски ножици за разопаковане.
6
1
 
8
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Щерю Извинявай, но без да искам ти сложих минус.
5
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пък вече не мога да го разбера. Доколкото става ясно от снимката, въпросната дреха не покрива лицето и не е като бурката, където то не се вижда и където са като нинджи. Ако е заради въпросните "хигиенни норми", да. Но останалото е въпрос на избор и по-скоро подобна забрана би нагнетила обществото, отколкото да реши назрелите проблеми.
4
1
 
63
 
! Отговори
1 преди 7 години
Не знам какво правят на плажа, нищо не пекат, като излязат мокри с този анцунг, докато изсъхнат си е направо мъка. Гледах ги в Турция и им се чудех що за удоволствие е?
3
1
 
63
 
! Отговори
Буркините преди 7 години
да ходят в Буркина Фасо
2
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА МЮЗЮЛЬМАНИТЕ СА АБСОЛЮТНИ ОТКАЧАЛКИ
1
2
 
63
 
! Отговори
Имам баялдъ преди 7 години
До ЩерюНапълно подкрепям. След като на кадъната не и се вижда мутрата и не може да се идентифицира коя е, няма проблем да и се види таралежа. Още Пророкът го е казал.