Германски министър иска частична забрана на бурките

МВР шефът Де Мезиер: Отхвърляме пълното забулване!
19 авг 2016 19:51, Елка Василева
24
Германски министър иска частична забрана на бурките
Томас де Мезиер. Снимка: архив, Reuters

Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер призова за частична забрана на бурките в някои сфери на обществения живот в страната, предадоха ДПА и Ройтерс.

"Ние отхвърляме пълното забулване - не само бурките, а и други видове було, скриващи лицето, които оставят да се виждат само очите. Това няма място в нашето общество", каза Де Мезиер след среща в Берлин, в която участваха регионални вътрешни министри от консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.

Още по темата

"Задължението да показваш лицето си е от съществено значение за нашето общуване, съвместно съществуване и социална сплотеност, затова искаме всички да показват лицата си. Искаме да въведем закон, който задължава хората да показват лицето си, а това значи, че тези, които нарушават закона, ще трябва да понесат последиците", заяви той.

На срещата беше представена декларация за по-строги мерки за сигурност, включително по-голямо полицейско присъствие и засилено наблюдение на обществените места. Сред по-спорните предложения беше призивът за забрана както на бурката, която закрива лицето и тялото, така и на никаба, който закрива косата и цялото лице, освен очите.

Според министрите е от съществено значение да се вижда лицето на човек в обществените служби, по време на шофиране, в детските градини, училищата, университетите, съдебните зали, при паспортни проверки и на демонстрации.

Техният призив за налагане на ограничение върху забулването на мюсюлманките все пак трябва да бъде одобрен от останалите партии, които участват в управляващи коалиции с консерваторите на Меркел на национално и регионално ниво.

Де Мезиер каза, че приетата на срещата декларация изпраща сигнал, че цялостното покривало не е желано в Германия, макар да не е възможно напълно да се забрани всичко, което е нежелано. Франция и Белгия вече предприеха действия за забрана на бурките на обществените места.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: германиябурки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
Аз цъм за цялостно премахване на бурката .Като си ми дошел на гости ще спазваш моите правила инче обратно от там където бягаш а бягаш от исляма а не от християнския свят.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи " частична забрана на бурките" ?. Да не е нещо като " умерен ислямски терорист" ядящ сърца на убити войници и колещ деца във видео клипове ?.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
френски бизнесмен от алжирски произход заявил, че ще плаща глобите на всички жени в България, които носят бурки."Ама ние знаем, че АлКайда си развява байряка своцодно из ромските кварталиДобре,че има и ц.иг.ани, които не се поддават на тази асимилация.Точно така се почна. Ц.ига.ите си стояха тихо и мирно. Работеха в Чистотата. Дойдоха някакви директиви. Принедително ги обявиха за " роми". После тия роми баха задължени да носят бурки. Все по- често момчета поми посягат на полицаи.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен забрана на скриване на лицата, трабва да забранят и показването на голи задни части в знак на възмущение.Видяхме какво представление направи наскоро катарския " принц" в един наш мол преди седмица
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да казват кой как да се облича е привилегия на еврокомунистите,които управляват БГ след 1956г.Ако целта е да се вижда ясно и точно лицето на човека- да се забранят забрадките, прическите,калпаците, брадите,мустаците,очилата,перуките и пластическите операции по лицето.Истинският проблем на ЕС е,че жените и *** от ЕС не могат без мъже.За това е организиран и се реализира този "внос" на милиони мюсюлмани!Природата си иска своето! Явно нашите ци-г-ани не могат да насмогнат на Европата!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата трябва да са радикални - екстрадиране на всяка носеща борка моментално. Никакви, ама това, ама онова. Нарежда се и толкова. Видят ли органите такива - арест, белезници и екстрадиране.
10
1
 
9
 
! Отговори
Мюмюн 123 преди 7 години
От доста време ми идва едно нещо на ума, но ми е гузно да го изпълня. Според немското законодатество, ако пешеходец пресича в нарушение и го блъснеш, не носиш НИКАКВА наказателна отговорност. Та ми се върти из главата, ако пресека арабските квартали с максимална позволена скорост и обера всичките чалмосани покемони по платното, останалите дали ще им стиска да се правят на камилари.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още и още нива на сложност в тъпанарската ви система. Германците изобщо не са интелигентни хора, иначе никога нямаше да се наложи да замазват един проблем с други сто. Господ да ви е на помощ!
8
1
 
13
 
! Отговори
3584 преди 7 години
За интеграция вече не мислете. Мислете за непосредствената заплаха, която крие всяка бурка - не може да се види кой всъщност е под бурката. Докато трае опсаността от тероризъм, забраната на бурките в интерес на сигурността на съответната държава. Нека сме наясно - това не е верски проблем, това е предизвикателството на безцеремонния нахалник, дошъл за одслон, пари и сигурност, който злоупотреява с милосърдието на европееца.
7
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Германците ще разберат че частично османско робство няма исляма не прощава
6
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Преди малко ти съобщих в кой сайт съобщиха това вчера, но веднага ми изтриха коментара.Изглежда, че тук не бива да се пишат имената на други сайтове.Потърси в този, който претендира, че първи съобщава сензационните новини.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна забрана трябва не частична. Те идват в Европа, не обратното, така че ще се държат като гости и ще скачат според тоягата
4
0
 
2
 
! Отговори
Бог дал преди 7 години
Бог взел
3
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ако това е истина, което ме съмнява(за съжаление), имаме невероятния шанс по този начин да напълним държавната хазна. С тези глоби може да вдигнем заплатите на учителите, примерно. Носете бурки! Плащайте глоби! България разчита на вас, мили алжирци.
2
1
 
10
 
! Отговори
бежанец преди 7 години
Не можеш да ми забраняваш бурката, аз съм на гости при Меркел.
1
1
 
20
 
! Отговори
А разбрахте ли, че преди 7 години
френски бизнесмен от алжирски произход заявил, че ще плаща глобите на всички жени в България, които носят бурки.С други думи, иска да се бърка във вътрешните работи на страната ни, да ни налага някакъв вътрешен ред и правила, с които ние не сме съгласни.Затова пак питам:Ще се формулира ли изрично, че ако няма пари да си плати глобата, бурконосителката ще отработва тази глоба принудително!Редно е да се обяви за противозаконно и такова вмешателство, каквото се готви да направи франкоалжирецът