Чехия категорична: Нито един мигрант от Турция повече

Турция не подкрепя хората в Сирия, каза Милан Хованец
Обновена: 28 авг 2016 18:16 | 28 авг 2016 17:15, Петя Славова
60
Чехия категорична: Нито един мигрант от Турция повече
Снимка: Reuters

Чехия няма да приеме през 2016 година нито един мигрант, който в момента е в Турция, заради ситуацията в страната след проваления опит за държавен преврат, заяви министърът на вътрешните работи Милан Хованец, цитиран от Франс прес.

"Няма да приемем никого до края на годината, тъй като контролът по сигурността е много втвърден, изтъкна министърът на кръгла маса, излъчена от обществената телевизия ЧТ (CT).

"Не знаем какво точно е станало в Турция, дали е било държавен преврат или контра държавен преврат", допълни той, цитиран от БТА.

По силата на споразумението между ЕС и Турция Чехия трябваше да приеме от октомври 80 сирийци, намиращи се в момента в бежански лагери в Турция.

"Опасявам се, че Турция не действа в подкрепа на хората в Сирия, а се опитва да реши конфликта си с кюрдите", посочи чешкият министър. Той предупреди в този контекст за опасност от "дестабилизация на Турция".

"Ако споразумението между ЕС и Турция се провали можем да очакваме тази година по-слаба миграционна вълна, а догодина - много по-голяма, през пролетта", прогнозира Хованец.

Обтегнатите от няколко месеца отношения на Европа с Анкара се влошиха още повече след проваления пуч на 15 юли, довел до вълни от чистки, чиито мащаби шокираха европейците, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши да се отдръпне от миграционното споразумение, ако на турците не бъде гарантирано освобождаване от визи за ЕС, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Ich преди 7 години
Turcia Iska da prati vsichki kurdi za evropa Sled kato padnat vizite.
22
6
 
23
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До АнонименБойко е с мозък на 10 годишно, той не е политик - нито има вродени, нито придобити качества.. събудете се, така повече не може да продължава !
21
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ е слаб политик. Необразован, напълно изгубен сред големите политически игри на международната арена. Осланя се само на селския си инстинкт като Живков. Но времената са други, няма кой да ни удари рамо и да плаща ,както правеше СССР преди 89г. Играе опасна игра с Турция и се надлъгва с другия диктатор Ердоган. Пази Боже ако не си изиграе добре картите.
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато кралят слънце ви залъгва със сладки приказки какво бил казал в Европа, какво заявил на Меркел и т.н. Западно европейските министри изпълнилха, това което казаха на есен, а именно да се направи буферна зона и както и вначалото МИШКАТА БОРИСОВ СЕ СЪГЛАСИ така и стана. В момента територията на България е буферна зона за цялата сг ан и в следващите две години ще се превърнем в едно долнопробно вонящо гето... да ни е честите и като ходите да гласувате, не забравяйте че сами сте си виновни...
19
1
 
15
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
АНОНИМЕН 10 Много си реален ито без конфедерация тъй или иначе Боко е взел решението да приема мигрантите намиращи се в Турция и потенциалните терористи.Тази среща е продължение на кафето с Местан .
18
8
 
19
 
! Отговори
бастун преди 7 години
много ми е интересно този *** как ще реагира ако някакви малцинства почнат да гърмят бомби и да се опитат да си направят автономия в чехия или друг пример все едно че ромите да се опитат да разделят земите ни и да си направят държава в бг земите мисля че ще реагираме по строго от ердоган
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** всичките 80млн ли ще дойдат?
16
3
 
58
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Май нещо не ви е ясно. Сръбската армия е на границата и връща всички. Македония също. Румънците още от самото начало на инвазията хващат и връщат ВСИЧКО! След като сърбите си затвориха границата ВСИЧКО КОЕТО ВЛЕЗЕ ТУК, ТУК И ЩЕ СИ ОСТАНЕ, ПЛЮС ТЕЗИ, КОИТО СА БИЛИ ВЕЧЕ РЕГИСТРИРАНИ ТУК И СА ХВАНАТИ В ЕВРОПА, СЪГЛАСНО ЕВРОЗАКОНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ТУК, ЩЕМ ИЛИ НЕЩЕМ. Ха сега добавете и 80 милиона турци и бъдете оптимисти, АКО МОЖЕТЕ!!!
15
3
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Не командировка бях. Аз си живея във Хамбург. Алтона. Само St. Pauli. :)
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми ти кажи, нали теб изгониха след 6 месеца.
13
1
 
58
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Живял съм половин година във Прага има езика не е бариера хората са добри и любезни. Има много виетнамци. Що не ги гонят? Що вас брадатите. Не ви щат?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БрaнникЗдравословното ви състояние е влошено. Веднага се обърнете към лекар специалист. Ако не знаете такъв мога да ви упътя към Д-р Чукачев в София.
11
2
 
52
 
! Отговори
От два месеца преди 7 години
сериозно обмислям заселване в Чехия. Търсят хора с моята специалност, трудовото законодателство е добро, животът, казват, бил много по-спокоен, бирата, чехкините, златна Прага.....без чехи с постоянен тен, явно.
10
0
 
25
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Щото чехите напират на талази към маймунарниците ви и целия им износ е за там:)
9
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чехия словакия и унгария са държавите от които трябва да взимаме пример а не от скапаната западна европа която до 10-15 г ще е тотално ислямизирана.
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спешно с чехия да правим конфедерация и въведем техните закони......и управление и боко да си ходи в банкя
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Милане!
6
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I tozi e za lechnie Qvno prekalqv sas cheshkata bira
5
53
 
17
 
! Отговори
Бойко е прав. преди 7 години
Чехите се перчат, защото си мислят, че са далеч от Турция.Ами ако ние направим миграционен коридор и ги пуснем контролирано да бягат към Сърбия и Румъния ...?Ония какво ще правят?Ще ги стрелят по границите ли?Надали...
4
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чехите могат да бъдат спокойни, няма да има сирийциВажното за чехите сега е да приемат кюрди и идилци. Откакто Турция подпукам терористите само те ще бягат от там.