Половината германци вече не искат Меркел

50 на сто от запитаните са били против тя да получи нов мандат
28 авг 2016 09:13,
74
Половината германци вече не искат Меркел
Снимка: архив, Reuters

Половината германци не искат Ангела Меркел да получи четвърти мандат като канцлер, предадоха ДПА и БТА.

Публикувано днес проучване на социологическата служба Емнид за в. "Билд ам зонтаг" показва, че 50 на сто от запитаните са били против нов мандат на Меркел, а 42 на сто са били "за". 70 на сто от поддръжниците на Християндемократическия съюз (ХДС) искат тя да запази поста си до следващите парламентарни избори догодина. 22 на сто от тях обаче искали тя да се оттегли.

Меркел все още не е обявила дали ще се кандидатира за четвърти мандат, припомня ДПА. Тя заема поста канцлер от 2005 г. и в момента оглавява широка коалиция с Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Ако спечели нов мандат, тя би могла да подобри рекорда на Хелмут Кол, който беше канцлер на Германия от 1982 до 1998 година.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бас, догодина пак ще си я изберат.
13
0
 
13
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Василев! Сменяй психиатъра си и апчетата. Шизофренията ти се влошава с всеки изминат ден. Взимай мерки момченце.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Или се примириха, или започна да им харесва."=============Нито едното, нито другото. Спомни си един стар виц от тошово време, в който поуката беше, че най-страшен е народа, който уж се е примирил и седи, яде и пие в кръчмата.
11
1
 
27
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Тая баба съсипа Европа,в едни по нормални времена щяха да я изгонят с камъни и не само нея.
10
3
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Много късно се усетихте че тя е еврейка - това е поредното отмъщение на евреите спрямо немската нация ! те искат да я заличат - другите сме ние -защото ги спасихме - това ни е грешката -Вижте бащата и майката на Меркел - вижте и къде е завършила и какви награди и се дават от Израел - Тя всъщност е Хитлер в обратен вариант - Ликвидатор на немската нация !!
9
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние не искаме волен агата.
8
4
 
14
 
! Отговори
ОФ преди 7 години
Германците не искат Меркел, французите не искат Ольонд, американците не искат Обама, а Камерун пусна монета с лика на В. Путин на фона на земното кълбо. Какво ли може да означава това?
7
2
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Във времена на мир и сигурност Меркел може и да е била добро решение,обаче сега,когато на практика върви световна война и то в различни измерения,тя е напълно неадекватна!Смяната и е абсолютно наложителна и то от собствената и партия!Германците трябва да се поучат от опита на британските консерватори,които не се поколебаха да отстранят дори легендата М.Тачър,когато тя започна да става вредна за партията и държавата!Това,че Меркел е зомбирана от американците не я оправдава!
6
0
 
37
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Не искам да чувам ,че българите били с робска психика!Щом след миналогодишният номер с мигрантите,немците още тогава не я изгониха с камъни и дърве,шутове и шамари......
5
0
 
32
 
! Отговори
Истината преди 7 години
"Половината германци не искат Ангела Меркел да получи четвърти мандат като канцлер, предадоха ДПА и БТА."ЛЪЖЕТЕ! Ако САМО половината германци не "искат" Меркел, то това по дифолт означава, че другата "половина" я искат! А това е безумна и откровена лъжа! Защото Меркел превръща Германия в една сварена на бавен огън жаба, в казана на ислямското нашествие!
4
1
 
14
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
О той нека бай Ердо пусне ордите и тогава да видим какъв купон ще стане ;)))
3
2
 
15
 
! Отговори
ф преди 7 години
Проблема на Европа е че тук парламентарната демокрация се превръща и иизражда в партийна олигархия.Меркел гони по години на власт Путин и Ердоган .Как Европа и Германия да се справят с Путин и Ердоган ,когато схемата е горе долу подобна.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кого искат обаче?
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако я преизберат ги признавам за мазохисти